ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

"Uyuşturucu krizine girdiğim için hırsızlık yaptım"

"Uyuşturucu krizine girdiğim için hırsızlık yaptım"

Mağusa'da hırsızlık için bazı araçların camlarını kırıp çalacak bir şey bulamayan, birden çok araçtan ise hırsızlık yapan Hasan Yalınayak kabarık suç dosyaları nedeni ile tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. Zanlı Yalınayak mahkemede söz konusu suçları uyuşturucu alabilmek için işlediğini itiraf etti.

Yayın Tarihi: 22/03/19 07:30
okuma süresi: 4 dak.
"Uyuşturucu krizine girdiğim için hırsızlık yaptım"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da 14- 15 Mart tarihleri arasında hırsızlık için 7 aracın camını kırıp 3 aracın içinden çeşitli eşyalar sirkat ettiği gerekçesi ile tutuklanan Hasan Yalınayak'ın tutuklu kaldığı süre içerisinde 1 araçtan daha hırsızlık yapıp dizüstü bilgisayar, şarj kablosu ve harici bellek sirkat ettiği ortaya çıktı.

Polis, zanlı Hasan Yalınayak aleyhindeki soruşturmayı tamamlamasının ardından zanlıyı dün cezaevi talebi ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkardı. Mahkeme salonunda konuşan zanlı Yalınayak, söz konusu suçları işlerken uyuşturucu krizinde olduğunu ve uyuşturucu alabilmek için hırsızlık yaptığını itiraf etti.

Tedavi olması için kimsenin kendisine yardımcı olmadığını söyleyen Hasan Yalınayak, cezaevine girip çıktıktan sonra uyuşturucu kullanmaya devam edeceğini ama kendisinin tedavi olmak istediğini beyan etti. Yalınayak cezaevi yerine tedavi olabilmesi için hastaneye götürülmeyi talep etti.

1 ARAÇTAN DA BİLGİSAYAR ÇALDIĞI TESPİT EDİLDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Muhammet Göztaş mahkemede verdiği ifadesinde zanlı Hasan Yalınayak'ın "Araç içerisinden sirkat", "Kasti hasar" ve "Mülke tecavüz" davalarından methaldar olduğunu anımsattı.

Göztaş, zanlı Hasan Yalınayak'ın 14-15 Mart 2019 tarihinde saat 21:00 06:30 saatleri arasında Mağusa bölgesinde Pınar Atun'a ait NT 404 plakalı Mercedes marka aracın, Alev Türkoğlu'na ait PG 478 plakalı aracın, Tuğçe Dandil'e ait MG 960 plakalı aracın, Ayşe Özgöker'e ait LV 255 plakalı aracın, Ahmet Sungur'a ait NT 045 plakalı aracın, Elif Koşar Özdemir'e ait FM 660 plakalı aracın, Mustafa Yavuz'a ait PR 654 plakalı aracın ön kapı camlarını kırarak kasti hasara uğrattığını belirtti.

Göztaş, zanlı Yalınayak'ın Ahmet Sungur'a ait araçtan 1 adet el çantasını ve içindeki 1 adet harici şarjer ile Allure marka parfüm ve kurpiyerlik lisans kağıdını, Elif Koşar Özdemir'e ait araçtan cüzdanını ve içerisindeki 100 TL nakit para ile KKTC kimliğini ve kredi kartını, Mustafa Yavuz'un aracından ise 1 adet Ryban gözlük ve 10 TL para ile tespih sirkat ettiğini mahkemeye aktardı. Zanlının kamera kayıtlarından tespit edildiğini belirten Muhammet Göztaş, 15 Mart 2019 tarihinde zanlının Güzelyurt'ta tespit edilerek tutuklandığını ifade etti.

Zanlının 18 Mart 2019 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk süresi temin edildiğini belirten Göztaş, bu süre içerisinde ise zanlının Mağusa'da bir şahsın daha aracını açarak 1 adet diz üstü bilgisayar, şarj kablosu ve harici belleği sirkat ettiğinin tespit edildiğini söyledi. Göztaş zanlının işlediği suçlar nedeni ile 10 bin TL hasara neden olduğunu ifade ederek zanlının poliste 54 dosyasının bulunduğunu, 13'ünde ise ileri işleme gidildiğini ifade etti.

Zanlının serbest kalması halinde bezeri suçları işlemeye devam edeceğini söyleyen polis memuru Muhammet Göztaş zanlı Hasan Yalınayak'ın yargılanıncaya dek cezaevine gönderilmesini talep etti.

Mahkeme zanlının kabarık suç dosyaları nedeni ile 1 ayı geçmemek üzere cezaevine gönderilmesine emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.