ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Okul otobüsünde cinsel saldırı suçlaması

Okul otobüsünde cinsel saldırı suçlaması

Mağusa'da öğrenci otobüsü içerisinde bir kızın kalçalarını sıkmak sureti ile cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesi ile tutuklanan Farhad Yahyavi teminat koşullarını yerine getiremeyerek cezaevine gönderildi.

Yayın Tarihi: 19/10/19 09:31
okuma süresi: 2 dak.
Okul otobüsünde cinsel saldırı suçlaması
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da bir üniversiteye ait öğrenci otobüsü içerisinde kız öğrencinin kalçalarını sıkmak sureti ile cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Farhad Yahyavi tutuklandı.

Aleyhindeki soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminat talebi ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyerek 45 günü geçmeyecek şekilde hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Halil Metin mahkemede verdiği ifadesine, zanlının 15 Ekim 2019 tarihinde Mağusa'da bir üniversiteye ait öğrenci otobüsü içerisinde ayakta yolculuk ettiği sırada, aynı şekilde ayakta yolculuk eden bir kızın kalçalarını 4 kez elleri ile sıkarak cinsel saldırıda bulunduğunu açıkladı. Zanlının aynı gün mahkeme huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk süresinin temin edildiğini kaydeden Metin, temin edilen süre içerisinde zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydetti. Metin zanlının ülkede turist statüsünde olduğunu kaydederek teminat talebine bulundu.

TEMİNAT ŞARTLARINI ÖDEYEMEDİ

Mahkeme, zanlının yurt dışını çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulmasına, zanlının 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve haftada 1 gün ispat-ı vücutta bulunmasına emir verdi. Mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Yahyavi 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.