GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

"Daimi ikamet 300 bin Euro, vatandaşlık 2 milyon Euro"

"Daimi ikamet 300 bin Euro, vatandaşlık 2 milyon Euro"

"Zengin yatırımcıya 90 günde Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı" reklamları yasaklanınca, kampanya sosyal medyaya taşındı…

Yayın Tarihi: 09/02/18 07:31
okuma süresi: 3 dak.
"Daimi ikamet 300 bin Euro, vatandaşlık 2 milyon Euro"
A- A A+
  • Kıbrıs Postası'nın "Zengin Araplara 90 günde Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı" başlıklı haberi üzerine, Güney Kıbrıs Yönetimi yatırım karşılığında pasaport verilmesi uygulamasının reklam edilmesini yasaklaması sonrası, bu kez de sosyal medya üzerinden "Konut veya ticari mülk yatırımı" karşılığında vatandaşlık dağıtıldığı ortaya çıktı.
  • Sosyal medya platformlarında yayınlanan reklamlarda, 300 bin Euro karşılığında daimi ikamet, 2 milyon Euro'luk bir yatırım karşılığında ise vatandaşlık verildiği belirtiliyor.
  • Reklamlarda, vatandaşlık başvurusuna ilişkin uygulanan formalitelerde ise, ülkede bulunmaya gerek olmadığı, dil gereksinimi ve tıbbi teste gerek duyulmadığı belirtilirken, önemli olanın yatırımın sürekliliği olduğu ifade ediliyor.

Geçtiğimiz aylarda Kıbrıs Postası'nın Dubai menşeli "Zengin Araplara 90 günde Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı" başlıklı haberi üzerine Güney Kıbrıs Yönetimi harekete geçmiş ve geçtiğimiz Ocak ayında toplanan Rum Bakanlar Kurulu, yabancı uyruklulara Güney Kıbrıs'ta yatırım karşılığında pasaport verilmesi uygulamasının reklam edilmesini "Her isteyene veriliyor izlenimi yaratmamak adına" yasakladığını duyurmuştu.

Rum Bakanlar Kurulu'nun 'yatırım karşılığı vatandaşlık verilmesine' ilişkin reklamları yasaklama kararı sonrası, bu kez de sosyal medya üzerinden "Konut veya ticari mülk yatırımı" karşılığında vatandaşlık dağıtıldığı ortaya çıktı.

Daimi ikamet ücretinin 300 bin Euro, AB Vatandaşlığının ise 2 milyon Euro'luk yatırımlar karşılığında verildiği belirtilen reklamlarda, 2 aylık bir süreç sonunda pasaportun artık kullanıma hazır olduğu ve bu konuda Kıbrıs'ın Avrupa'da 'en hızlı ve tek' olduğu belirtiliyor.

Daimi ikamet konusunda yapılan reklamlarda, başvuru sahiplerinin 300 bin Euro'luk bir yatırım yapması gerektiği belirtilirken, iki yılda bir kez adayı ziyaret gerektirdiği ifade ediliyor.

Vatandaşlık verilmesi konusundaki reklamlarda ise, 2 milyon Euro'luk bir yatırım karşılığında verildiği ve yerleşme zorunluluğu olmadığı vurgulanıyor.

Vatandaşlık başvurusuna ilişkin uygulanan formalitelerde ise, ülkede bulunmaya gerek olmadığı, dil gereksinimi ve tıbbi teste gerek duyulmadığı belirtilirken, önemli olanın yatırımın sürekliliği olduğu ifade ediliyor. Reklamlarda, 3 yıl sonra yatırımın sadece 500 bin Euro'ya indirilebilindiğini ve bu yatırımın, yatırımcının vatandaşlığını koruması için sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

Yatırım yapılmadan başvurunun kabul görmediği belirtilen reklamlarda, milyon Euro'luk yatırımlar sonrası yapılan vize başvurusuna 'olası ret' durumunda, sadece 'bazı gayrimenkul yatırımları' için tam bir geri ödeme yapılabildiği ifade ediliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.