GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis: "TOTAL ile olumlu istişareler yapılıyor"

Anastasiadis: "TOTAL ile olumlu istişareler yapılıyor"

Rum Lider Nikos Anastasiades, Fransa'nın petrol devi TOTAL'in Orta Doğu ve Güney Afrika Dairesi Müdürü Stephane Michel ile dün yaptığı görüşme ile ilgili olarak, TOTAL ile Güney Kıbrıs hükümeti arasında "olumlu bir istişare" yapıldığını söyledi.

Yayın Tarihi: 20/06/18 07:44
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis: "TOTAL ile olumlu istişareler yapılıyor"
A- A A+

Nikos Anastasiades dün Başkanlık Sarayında Fransa'nın petrol devi TOTAL şirketinin Ortadoğu ve Güney Afrika Dairesi Müdürü Stephane Michel ile görüştü.

Görüşme sırasında TOTAL şirketinin ilgisinin geliştirilmesi ve genişlemesi yönleri ele alındı.

Görüşmeye katılan Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotrypis, görüşmenin ardından açıklamada bulunarak görüşmenin Fransız şirketinin Güney Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) faaliyetlerini çeşitli yönlerle geliştirilmesi konusundaki ilgisine odaklandığını söyledi.

Bakan, ancak "hassas konular olmasından dolayı" konu üzerinde fazla bilgi vermek istemediğini de belirtti.

Lakkotrypis, görüşmede Kıbrıs'ın MEB'indeki 6. Parselde keşfedilen miktarının ne kadar olduğunun belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Konu üzerindeki çalışmalar tamamlandığıyla ilgili bir soruya Enerji Bakanı, gelecek günlerde Rum uzmanlar/danışmalar ile TOTAL şirketinin jeologların katılımıyla teknik laboratuvarlar kurulacağını söyledi.

Meydana gelen gelişmenin Kıbrıs hükümeti için tatmin edici olduğu hakkında bir soruya Bakan, "tamamen tatmin edici bir gelişmedir" dedi.

Kıbrıs (Rum) Otelciler Birliği'nin (PASİKSE) Genel Kurul toplantısı çerçevesinde basına açıklamada bulunan Rum Lider Anastasiadis de, TOTAL şirketinin Güney Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesindeki diğer parseller için de ilgi gösterdiğiyle ilgili bir soruya "olumlu bir istişare yapılıyor" yanıtını verdi.

TOTAL yetkilisiyle yapılan görüşme ile ilgili başka bir soruya Nikos Anastasiades, "Tabii ki, şirketlerin özel çıkarlarını göz ardı etmeden görüşme sırasında Kıbrıs'ın kendi stratejik planlarına yardımcı olan tüm konular ele alındı" şeklinde yanıtı verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.