GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Güney'de Batı Nil Virüsü ile ilgili dört vaka

Güney'de Batı Nil Virüsü ile ilgili dört vaka

Rum Sağlık Bakanlığı Kamu Sağlığı Hizmetleri Müdürü Elisavet Konstandinou, Güney Kıbrıs'ta Batı Nil Virüsüyle ilgili dört vakanın teşhis edildiğini ve tedavi gördüklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 23/08/19 15:58
okuma süresi: 3 dak.
Güney'de Batı Nil Virüsü ile ilgili dört vaka
A- A A+
Rum Sağlık Bakanlığı Kamu Sağlığı Hizmetleri Müdürü Elisavet Konstandinou, Kıbrıs Haber Ajansı'na açıklamada bulunarak, Güney Kıbrıs'ta Batı Nil Virüsüyle ilgili dört vakanın teşhis edildiğini ve tedavi gördüklerini söyledi.

Hastalardan ikisinin Lefkoşa Genel Hastanesi Yoğun Bakım Birimi'nde, ikisinin Patoloji koğuşunda tedavisinin yapılmakta olduğu belirtildi. Beşinci vakanın da bu kez Mağusa bölgesinde olduğunu ve soruşturulduğu, virüsü kapanların tümünün yaşlı erkekler olduğu ifade edildi.

Rum Sağlık Bakanlığı, geçen kış meydana gelen aşırı yağışlar sonucu durgun sularda sivrisinek kuluçka alanlarının arttığını, kontrollerin sıklaştırılması için talimat verildiğini ve kamu alanlarındaki sivrisinekler için ilaçlama yapılacağını kaydetti.

Halkın bilgilendirilmesiyle ilgili olarak, Hizmetler sivrisineklerle sorunun büyük olması durumunda, açık havada kullanılan ve DEET, picaridin, IR3535 içeren böcek ilaçları veya daha uzun ömürlü olan okaliptüs uçucu yağlar kullanılması konusunda öneride bulundular.

Ayrıca, kapı ve pencerelerinde sineklerin eve girmesini engelleyecek telle örgülerin kullanmasını tavsiye ettiler.

Öte yandan bahçelerde ve başka alanlarda bulunan kovalarda, saksı ve vazolarda, eski lastiklerde birikmiş suların uzaklaştırılması, sivrisineğin ölümüne neden olmayan ama aynı zamanda ürettiği serin hava nedeniyle sineklerin etkinliğini azaltan fan veya klimalar kullanmaları, dış alanları ışıklandırmak için sarı ışık çıkaran lambaların tercih edilmesi ve pyrethroid içeren sinek ilaçları kullanmaları çağrısında bulundular.

Nil virüsü özellikle enfekte "ortak" sivrisinek ısırığı ile bulaşır. Sivrisinekler, doğada bu virüsün ana rezervuarı olan enfekte kuşları (özellikle yabani kuşları) ısırma yoluyla enfekte olurlar. Bu virüs insandan insana bulaşıcı olmadığı için kaygılanacak herhangi bir durum söz konusu değildir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.