İSKELE
okuma süresi: 3 dak.

Tepkisini asfalttaki çukura çiçek ekerek gösterdi

Tepkisini asfalttaki çukura çiçek ekerek gösterdi

Ziyamet köyünün uzun yıllardan beri tamir edilmeyen asfalt yol vatandaşı bezdirdi. Ziyametli Adem Menekşe isimli vatandaş ilginç bir protestoya başvurup asfalt yoldaki çukura çiçek ekti.

Yayın Tarihi: 21/02/18 08:32
okuma süresi: 3 dak.
Tepkisini asfalttaki çukura çiçek ekerek gösterdi
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Ziyamet köyünün girişindeki asfalt yol adeta köstebek yuvasına döndü. Çukurlarla dolu anayol, halkın güvenliğini tehlikeye sokarken, çukurun birinden kaçmak isterken bir diğerine düşen vatandaş canını korurken bu kez de malından oluyor. Anayolun yeniden asfaltlanması için defalarca yapılan müracaatlar cevapsız bırakılırken, köy içinde bulunan polis karakolu yetkilileri tarafından sürücülerin çukurlara düşmemek için şerit ihlal ettiği ve yolun tehlike arz ettiği yönündeki rapor da hiçe sayıldı.


Yolların bozuk olmasından dolayı isyan noktasına gelen Ziyametli Adem Menekşe ise asfalttaki çukurlara dikkat çekmek amacı ile ilginç bir protesto gerçekleştirdi. Menekşe asfalt yol içindeki derin çukura çiçek ekerek tepkisini ortaya koyarken, geçtiğimiz Ocak ayında da seçim broşürleri ve kartvizitlerle yine yollardaki çukurları dolduran Menekşe Kıbrıs Postası'na konuşarak yetkilileri göreve davet etti.

MENEKŞE: "İCRAATA SIRA GELDİ Mİ ORTADAN KAYBOLUYORLAR"

İlginç eylemde bulunan Adem Menekşe yol sorunun ülkenin genelinde olduğunu belirtti. "Bu yol sorunu için hiçbir şey yapamıyorsam en azından herkese duyurmalıyım" diyerek böyle bir eyleme başvurduğunu belirten Menekşe, tepkisini bir şekilde göstermeyi amaçladığını belirtti. Yetkililere seslenen Menekşe "bize üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçsinler" derken, vatandaşın sadece seçim zamanı hatırlanarak sözler verildiğini ancak sıra icraata geldi mi herkesin ortadan kaybolduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

MEHMETOĞLU: "HİÇBİR İCRAATTA BULUNULMUYOR"

Konu ile ilgili konuşan Ziyamet muhtarı Hacıbey Mehmetoğlu Ziyamet'in 700 seçmenli, yaklaşık bini nüfuslu bir köy olduğunu belirterek, köyün girişindeki anayol için defalarca müracaat yapılmasına rağmen kimsenin ilgilenmediğinden yakındı.

Ziyamet'te bulunan ilkokula civardaki 12 köyden öğrenci geldiğini belirten muhtar Mehmetoğlu, yapılan her müracaatta söylenen tek şeyin " yapacağız, halledeceğiz" olduğunu belirtti.

Ziyametin yol sorunun yanında şimdi de çöp sorunu ile karşı karşıya kaldığını belirten muhtar Mehmetoğlu, Ynierenköy Belediyesi'nin kapatılması ile belediyeye bağlı köylerde yaşayan vatandaşın zorluk yaşamaya başladığını kaydetti.

Köye 40 yıldan beri bir düğün salonu yapılmadığından da yakınan Mehmetoğlu, düğünlerin ilkokulun avlusundaki basketbol sahasında yapıldığına dikkat çekti. Siyasilerin kendilerini düşünmekten, bir icraatta bulunmaya fırsat bulamadığını kaydeden muhtar Mehmetoğlu, yetkilileri göreve davet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.