İSKELE
okuma süresi: 3 dak.

İskele'de, Kültürlerin Kaynaşması etkinliği yapılıyor

İskele'de, Kültürlerin Kaynaşması etkinliği yapılıyor

İskele'de bugün 3'üncü Kültürlerin Kaynaşması etkinliği düzenlendi.

Yayın Tarihi: 01/04/18 11:29
okuma süresi: 3 dak.
İskele'de, Kültürlerin Kaynaşması etkinliği yapılıyor
A- A A+
İskele Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik bugün "Sen Seversen Güzel Seversin Kıbrıs" sloganıyla gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Tufan Erhürman'ın da katıldığı etkinlikte, farklı kültürlere ait yiyecek ve içecekler satışa sunulurken ülkenin sevilen seslerleri de sahne alıyor…

Etkinlikte, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzey'in Yıldızları Horon ekibi gösteri sundu…

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada "sen seversen güzel seversin Kıbrıs" sloganı ile 3'üncü kez Kültürlerin Buluşması etkinliğini düzenlediklerini söyleyerek, din, dil, ırk ve renk ayrımı yapmadan tüm kültürlerin aynı çatı altında buluşturulmasının önemine değindi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da kısa süre sonra İskele de Arkeoloji müzesinin açılacağını kaydederek, bunun bölgenin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de kimse ötekileştirilmeden yaşanması gerektiğini ifade etti…

Kültürlerin kaynaşmasının, eğitimin bir parçası haline getirmenin bakanlığın görevi olduğunu dile getiren Özyiğit, kimsenin ötekileştirilmediği, dışlanmadığı Barış dolu bir Dünya'dan yana olduklarını sözlerine ekledi.

3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da kültürlerin kaynaşmasının kültürlerin buluşması, anlamına geldiğini dile getirdi…

Başbakan Tufan Erhürman ise , ülkedeki farklılıkların asla bir ayrıştırma nedeni olmayacağını, bunun ülkenin zenginliği olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da tüm belediye çalışanları ve İskele halkını böylesi güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için kutladı.

Kültürün bir yaşam biçimi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türk kültürünün yüz yıllar içirişinde oluştuğunu söyledi.
Ülkede değişik yaşam kültürlerinin bulunduğunu ifade eden Akıncı, "burada bir harmanlama söz konusudur, bu bir zenginliktir bundan rahatsızlık duymaya gerek yoktur, bu farklılığı bir zenginlik olarak görüp onun zenginliğinden yararlanmayı öğrenmeliyiz" dedi.

Akıncı, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından zeytin buhurdanlığı yakılarak stantlar gezildi…
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.