LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Lefke Turizm Derneği: "Aplıç Hemen Şimdi..."

Lefke Turizm Derneği: "Aplıç Hemen Şimdi..."

Lefke Turizm Derneği'nden yapılan açıklama ile 15 yıl önce "Aplıç Hemen Şimdi" sloganı ile kapının açılmasını gündeme getirdiklerini fakat hala sıranın Aplıç'a gelemediği aktarıldı.

Yayın Tarihi: 29/03/18 11:31
okuma süresi: 2 dak.
Lefke Turizm Derneği: "Aplıç Hemen Şimdi..."
A- A A+
Lefke Turizm Derneği Başkanı hasan Karlıtaş, kapılar konusunda yürütülen müzakere sürecinin, Mağusa Derinya ve Lefke Aplıç kapılarının birlikte açılması gidişatını getirdiğini, fakat bu durumda Aplıç'ın açılışını geçmişte olduğu gibi bir başka bahara bırakacağının aşikar olduğunu söyledi.

Karlıtaş imzalı açıklama şöyle:

"Yaklaşık 15 sene önce, "Aplıç Hemen Şimdi" sloganı ile Sivil Toplum Örgütlerinin öncülüğüde başlatılan mücadele, ne yazık ki geçen yıllar itibarı ile henüz sonuca ulaşmamıştır.

Geçmişte öncelik hakkını, Bostancı – Astromerit, Yeşilırmak – Pirgo ve Lokmacı kapılarına veren Aplıç'a, ne yazık ki geçen zaman içeriside sıra gelmemiştir.

Kapılar konusunda yürütülen müzakere süreci, Mağusa Derinya ve Lefke Aplıç kapılarının birlikte açılması gidişatını getirmiştir. Derinya konusunda yürütülen girişimleri desteklemekle beraber, Derinya'nın öncelikli olarak açılmasının, Aplıç'ın açılışını geçmişte olduğu gibi bir başka bahara bırakacağı aşikardır.

Geçmişte alınan prensip kararı uyarınca, her iki kapının mümkün olan en erken zamanda açılması elzemdir. Siyasi irade gösterilerek, bu süreç daha fazla sekteye uğratılmamalıdır. Her iki kapının, bulundukları bölgelere olumlu yansıma ve diyalog kültürüne önemli faydası olacağı kesindir.

Özellikle Lefke Aplıç Kapısının, Lefke'nin gelişmekte olan turizm hareketliliğine, sosyo-ekonomik gelişime ve çıkmaz sokak görütüsüne, olumlu bir katkı yapacağına inanıyoruz. Bu yüzden 15 sene önce de söylediğimiz gibi; "Aplıç Hemen Şimdi" diyoruz...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.