SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

112 Acil Servis ekiplerine eğitim programı düzenlendi

112 Acil Servis ekiplerine eğitim programı düzenlendi

Türkiye Gaziosmanpaşa Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Yoğun Bakımlar Sorumlu Hekimi ve Acil Eğitim Sorumlusu Dr. Metin Bektaş ve 112 acil ekibi Sağlık Bakanlığı'nın davetiyle KKTC'ye gelerek, 100 hemşire ve 36 hekimin katıldığı bir eğitim programında sağlık personeline bilgilerini aktardılar.

Yayın Tarihi: 22/06/18 16:06
okuma süresi: 2 dak.
112 Acil Servis ekiplerine eğitim programı düzenlendi
A- A A+

Sağlık Bakanı Filiz Besim, 3 gün boyunca gelen acil servis ekibinin ülkemizde Triaj, CPR eğitimi ve acille ilgili her konunun ele alındığı 36 hekim ve 100 hemşirenin katıldığı verimli bir eğitimprogramı düzenlendiğini kaydetti.

Acil servislerde özellikle Dr. Burhan Nalbantoğlu'nda aşırı yığılma nedeniyle sıkıntılar yaşandığını anımsatan Bakan Besim, ülkedeki tüm acil servislerimizi gerek eğitim anlamında gerekse alt yapı anlamında standartlaştırma kararlılığında olduklarını bunun en önemli adımlarından birinin personeli eğitme olduğunu söyledi.

Dünya standartlarının ülkemize gelmesinin önemine vurgu yapan Bakan Besim, 112 ile ilgili yasa ve acil tüzüklerinin hazırlanması konusunda çalışmaların yapıldığını, acil ve 112 komutadaki tüm sağlık personeli adına ülkemize gelen ekibe teşekkür ettiğini dile getirdi.

Bakan Besim, sağlıkta meslek içi eğitimlerin son derece önem teşkil ettiğini, bu eğitimlerin devam edeceğini, sağlıkta ciddi teknolojik ve bilgi yenilenmelerinin olduğu günümüzde sürekli eğitimin şart olduğunu belirtti.

Dr. Metin Bektaş, ekibiyle birlikte acil yaklaşımla ilgili en son güncel tedavilerin bu eğitimde paylaşıldığını, alandaki sorunların prtatik çözüm yollarının ele alındığı verimli bir süreç geçirdiklerini, KKTC Sağlık Bakanlığı'nın bu daveti nedeniyle buradaki sağlık çalışanları ile tanışma fırsatı bulduklarını, burada olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.