SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Sağlık Bakanlığı KOAH Farkındalık Semineri düzenledi

Sağlık Bakanlığı KOAH Farkındalık Semineri düzenledi

Sağlık Bakanlığı 21 Kasım Çarşamba "Dünya KOAH Farkındalık Günü" nedeniyle Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Talasemi Merkezi'nde uzman konuşmacıların yer aldığı seminer düzenledi.

Yayın Tarihi: 22/11/18 16:12
okuma süresi: 3 dak.
Sağlık Bakanlığı KOAH Farkındalık Semineri düzenledi
A- A A+
Açılış konuşmasını Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı'nın yaptığı ilk bölümde Oturum Başkanlığını Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Dr. FinnRasmussen, seminerin ikinci bölümünde ise oturum başkanlığını Yödak Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hülya Harutoğlu yaptı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, Dünya Sağlık Örgütü'nün katılımıyla oluşturulmuş olan ''Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığına Karşı Küresel Girişim Grubu'' tarafından her yıl Kasım ayının üçüncü Çarşamba günü Dünya KOAH Günü olarak kutlandığını, çeşitli etkinliklerle farkındalık yaratıldığını kaydetti.

KOAH'ın birçok hastalığın sebebi olabileceğini vurgulayan Dizdarlı, önlenebilir bir hastalık olduğunu, toplumu bu konuda bilgilendirmenin önem taşıdığını, seminerde bulunan değerli uzmanlar ve tüm katılımcıların verimli bir organizasyonda biraraya geldiklerini vurguladı.

KOAH'ın tanıtımı, tedavi yöntemleri, güncel konuşmalar, KOAH'taPulmoner Rehabilitasyonun Önemi, Aerosol İlaç Veriminde Cihazların Doğru Kullanımı gibi konuların ele alındığı seminerde;

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı (Prof. Dr. Füsun Yıldız)

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisi (Uzm. Dr. Fatma Canbay)

Yödak Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hülya Harutoğlu

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıları Servisi (Uzm. Dr. Emine Kamiloğlu)

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıları Anabilim Dalı Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ünitesi Sorumlusu (Uzm. Fzt. ŞahverenÇakartaş)

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisi (Uzm. Fzt. Musa Muhtaroğlu) konuşmacı olarak yer aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.