LEFKOŞA
okuma süresi: 5 dak.

Tigin Kişmir: "Daha ileriye adımlar atmalıyız"

Tigin Kişmir: "Daha ileriye adımlar atmalıyız"

Demokrat Parti Lefkoşa Milletvekili Adayı Tigin Kişmir, Ada TV'de yayınlanan "Öğlen Ajansı" programına konuk olarak Elçin Tuncel'in sorularını yanıtladı.

Yayın Tarihi: 19/12/17 13:18
okuma süresi: 5 dak.
Tigin Kişmir: "Daha ileriye adımlar atmalıyız"
A- A A+
Demokrat Parti Lefkoşa Milletvekili Adayı Tigin Kişmir, Ada TV'de yayınlanan "Öğlen Ajansı" programına konuk olarak Elçin Tuncel'in sorularını yanıtladı.

Avrupa Ralli Şampiyonası'nın sadece güneyde değil kuzeyde de yarışması hakkında, "Artık bu organizasyon bize yetmiyor, daha büyüklerini hedefliyoruz" diyen Kişmir, "Belli bir şeyleri başardık, orada kalmamamız ve daha ileriye adımlar atmalıyız" dedi.

Kişmir, Avrupa Ralli Şampiyonası'nın bir ayağının Kıbrıs'ın kuzeyinde gerçekleşmesi ile ambargoların kırıldığına işaret ederken, doğru ve çok çalışmakla daha birçok uluslararası organizasyonun KKTC'de gerçekleşebileceğini ifade etti.

İŞTE TİGİN KİŞMİR'İN AÇIKLAMALARI; "KENDİMİ BU PARTİDE ÖZGÜR HİSSEDİYORUM"

"Kendimi 1992 yılından beridir bu parti içerisinde özgür hissediyorum. DP, halkı için sosyal devlet anlayışını benimseyen bir partidir. Elbette görevde bulunduğumuz süre içerisinde bu anlayışı tam olarak hayata geçirdiğimiz söylenemez. Burada kendimizi de eleştiriyoruz ve eksiklerimizin neler olduğunu tartışıp bulmaya çalışıyoruz. Elbette istediklerimizi tam olarak hayata geçiremememizin en önemli sebeplerinden bir tanesi de tek başımıza iktidar olamamamızdan kaynaklanmaktadır. Şu anda çok güzel projelerimiz var. Planlarımız var. Eğer halkımız bizlere gerçek anlamda bir şans verirse sosyal devleti bu topraklara inşa edeceğiz. Devletimizi sosyal bir devlet haline getireceğiz."

"KIBRIS SORUNU BİZLERE "EĞİTİM ALANINDAKİ SIKINTILARINIZI ÇÖZMEYİN" DEMİYOR"

Kıbrıs sorununun mutlaka çözülmesi ve önümüzün açılması gerekiyor. Fakat bunu isterken, kalkıp bu soruna yapışıp kalmanın bir anlamı ve bir faydası yoktur. Bu soruna kendimizi bağlayarak içimizdeki eksiklikleri görmezden gelemeyiz. Doğru adımları atmak anlamında Kıbrıs sorunu bizlerin önünde bir engel değildir. Ne yazık ki bir kesim insanımız sürekli bir şekilde Kıbrıs sorununu öne sürerek hiçbir sorunumuzun çözüm olmadan düzelemeyeceğini iddia ediyor. Ben bu arkadaşlarımıza saygı duyuyorum ancak söylediklerine katılmıyorum. Çünkü Kıbrıs sorunu bizlere "eğitim alanındaki sıkıntılarınızı çözmeyin" demiyor. Eğitim yılının başında 83 tane çocuğumuzu sokakta bırakın demiyor. Ki Sayın Berova görevi bıraktıktan ve Başkanımız Serdar Denktaş bu göreve vekalet etmeye başladıktan 2 gün sonra bu sorun çözülmüştür. Bu bir vizyon meselesidir. Bahanelerin arkasına saklanmamak ve çıkıp ortaya irade koymak gerekmektedir. Başkanımız bunu defalarca yaptı, bizler de yapmak için adayız ve bunu başaracak iradeye sahibiz"

"ÖVÜNÜLECEK BİR ŞEY DEĞİL AMA GERÇEKLERİ DE KONUŞMAK GEREKİYOR"

Geçmişte insanlarımız maaşlarını gününde alamıyorlardı. Şimdi söyleyeceklerim övünülecek şeyler değil ama gerçekleri de konuşmak gerekiyor. Maaşlarını taksitli aldığı günleri de hatırlıyor toplumumuz. Şu anda böyle bir durum yok çünkü maliyenin başında Demokrat Parti var, Serdar Denktaş var. Halkımız bu değişimi görüyor ve biliyor.

"HİÇBİR ZAMAN SORUNLARI ÖRTBAS ETME YÖNÜNE GİTMEDİK"

Bugüne kadar parti olarak hiçbir zaman sorunları örtbas etme yönüne gitmedik. Aksine sorunları çözmek için ortaya irade koyduk. Kimi zaman bu tavrımızdan dolayı puan kaybettik. Önemli değil çünkü bizim için esas olan bu toplumun geleceğidir. Bir örnek verecek olursak, hatırlarsanız emeklilerin maaşlarından vergi kesinti yapmışlardı. Resmen haklarını gasp etmişlerdi. Demokrat Parti bu sorunu da çözdü ve başkanımızın iradesi ile emeklilerimizden kesilen ücretler yeniden emeklilerimize ödendi.

"HALKIN İÇİNDE OLMANIZ GEREKİYOR"

Genelleme yapmıyorum ancak birçok vekilimiz halkın içerisinde olmadıkları için halkın sorunlarını anlayamıyorlar. Halkın sorunlarını ancak halkın içinde, arasında olursanız anlarsınız. Bunu yaptığınız takdirde halkın sorununu ve sıkıntısını çözebilirsiniz. Hayvancı, turizmci, çiftçi, öğretmen, veli, doktor, hasta… Bunların tümü ile de yaşamanız ve temas kurmanız gerekiyor. Kısacası vekil olduktan sonra da sıradan bir vatandaş olmayı başarabilmek gerekiyor. Aksi takdirde vatandaşın size karşı güven eksikliği doğar ve arada kapanamayacak bir uçurum oluşur. Buna izin vermemek ve halktan kopuk yaşamamak gerekiyor. Ben dün halkın içerisindeydim, bugün de içerisinde olacağım, yarın seçilsem de seçilmesem de yine içerisinde olacağım. Vekil olmak benim yaşam biçimimde bir değişiklik yaratmayacaktır. Sadece omuzlarımda daha büyük ve önemli bir sorumluluk olacaktır. Ben buna hazırım.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.