LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Lefkoşa'da görme engelsiz kafe

Lefkoşa'da görme engelsiz kafe

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi okul öncesi eğitim öğretmenliği bölümü öğrencisi olan 4 arkadaşın öncülüğünde önemli bir adıma imza atıldı.

Yayın Tarihi: 20/05/18 12:49
okuma süresi: 2 dak.
Lefkoşa'da görme engelsiz kafe
A- A A+

Öğrenciler, topluma hizmet dersleri kapsamında bir kafeyi görme engelsiz olarak tasarladı.


KKTC Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay'ın verdiği bilgiye göre Proje detayları ise şöyle:

"Braille (kabartma) menü ile görme engelli bireyler de rahatlıkla siparişini tek başına verebilecek. Yine kafe ortamında bulunan kabartma hikaye, roman kitaplarını okuyarak ve kabartma satranç takımı ile vakit geçirebilecek.

Biz de KKTC Engelliler Dayanışma Derneği olarak menünün hazırlık sürecinde ve diğer malzemelerin temin edilmesi noktasında öğrenci arkadaşlarımızın yanında olduk.

Küçük adımların dahi büyük sonuçlar doğurabileceğinin göstergesi olan bu proje, her şeyden önce samimiyetin ürünüdür.
Öncülük eden öğrenci arkadaşlarıma ve malzeme sponsoru olan Selma Şahin Sezen hanıma camiamız adına teşekkür ediyorum. Görme engelsiz projenin uygulanması için kapılarını açan ilgili işletmeyi de tebrik ediyor, ülkemiz genelinde örnek alınacak bir adım olmasını diliyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.