LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

Harmancı: "Macera değil, istikrar"

Harmancı: "Macera değil, istikrar"

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Belediye Başkan adayı Mehmet Harmancıhedeflerinin, sağlanan ekonomik istikrarı devam ettirmek olduğunu kaydederek "macera peşinde değiliz" dedi.

Yayın Tarihi: 20/06/18 12:33
okuma süresi: 3 dak.
Harmancı: "Macera değil, istikrar"
A- A A+
Başkan Harmancı ve Lefkoşa ekibi, bu sabah Demokrasi Ortaokulu'na giderek, öğretmen ve öğrencilerle selamlaşmasının ardından Kardeş Ocağı'na geçerek, burada üyelerle bir araya geldi.

Kardeş Ocağı üyelerine 4 yıllık hizmet ve icraatlarını aktararak, 2018-2022 dönemi için planladığı projeleri hakkında bilgi veren Mehmet Harmancı, 2010-2012 döneminin ciddi ve acılı bir süreç olduğunu anımsattı ve bu dönemin kötü yönetimin nasıl olabileceğini gösteren bir örnek olduğunu vurguladı.

"Bu nedenle dört yıl önce aday olurken istikrarı sağlayacak ekonomik programı çok iyi çalıştık" diyen Harmancı, bankalar ve esnafa olan borçlar, geçmişte emekliye ayrılan çalışanların kıdem tazminatı borçlarının ödenerek kapatıldığını bütçe performansının yüzde 50'den yüzde 89'a çıkarıldığını, öz kaynak gelirlerinde yüzde yüzlük artış sağlandığını anlattı.

Ekonomik istikrarın sağlandığını ve LTB'nin artık yatırımlar için finansman gücüne ulaştığına da işaret eden Harmancı, "özkaynak gelirlerinde kaydettiğimiz bu artış ile artık geri ödeme sıkıntısı yaşamadan önemli yatırımlar yapabilecek seviyeye ulaştık. Önümüzdeki 4 yılda hibelere ek olarak özkaynak gelirlerimiz ve sağladığımız finansman ile en az 35 milyon TL değerinde yatırımı şüphesiz yapacağız. Ayrıca, 2018-2022 dönemi için toplam 100 milyonTL'nin üzerinde yatırım hibesini garanti altına aldık" diye konuştu ve bu yolla, Lefkoşa için yapılacak olan yatırımlar hakkında detaylı bilgi verdi.

Üyelerinçeşitli konulardaki sorularını da yanıtlayan Başkan Harmancı, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Hedefimiz, sağladığımız ekonomik istikrarı devam ettirmek. Macera peşinde değiliz. Ateşten, üzerimize is bulaştırmadan çıkmayı başardık. Artık bundan sonrası daha kolay olacak. Sizlerin desteğiyle başardık. Önümüz daha aydınlık ve açık. Hep beraber şüphesiz, yine başaracağız"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.