LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Da Vinci Bilim ve Sanat Merkezi'nden rekor başarı

Da Vinci Bilim ve Sanat Merkezi'nden rekor başarı

Milli Eğitim Bakanlığı, 8. sınıflara yönelik düzenlediği BEAL ve 20 Temmuz Fen Lisesi giriş sınav sonuçlarını açıkladı. BEAL ve 20 TFL giriş sınavlarında birincilikler aldı.

Yayın Tarihi: 27/06/19 18:56
okuma süresi: 2 dak.
Da Vinci Bilim ve Sanat Merkezi'nden rekor başarı
A- A A+
Açıklamaya göre Bulent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL-ALP, BEAL- IGCSE) ve 20 Temmuz Fen Lisesi'ne giriş sınavlarında ilk 3 sırayı Da Vinci Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri paylaşırken, Da Vinci ailesi toplamda 280 kişilik kontenjana 168 öğrenci yerleştirerek rekor başarı elde etti. Eda Şener'in 1.lik , Ecem Nur Keskinli'nin 2.lik ve Enes Ege Kar'ın 3. lük elde ettiği sınavda , 20 TFL'de 2.lik ise Lütfiyenur Gençel'e ait. Da Vinci Bilim ve Sanat Merkezi'nden 5 öğrenci ilk 7 sırayı paylaşmanın gururunu yaşadı.

Da Vinci Bilim ve Sanat Merkezi sınavda başarı gösteren öğrenciler ve velilerine yönelik bugün Lefkoşa'daki Merkez Binası'nda etkinlik düzenledi. Etkinlikte konuşan Da Vinci Bilim ve Sanat Merkezi Direktörü Güren Koral, öğrencileri ve ailelerini kutlarken elde edilen üstün başarının birlikte çalışmanın ürünü olduğunu vurguladı.

Başarının tesadüfen gelmediğini anımsatan Koral "sıralamada ilk 50 de 35; BEAL-ALP 'nın 120 kişilik kontenjanına 80, BEAL- IGCSE programının 30 kişilik kontenjanına 21, 20 TFL'nin 130 kişilik kontenjanına 67 öğrenci yerleştirmekten onur ve gurur duyuyoruz" dedi.

Gurur veren sonuçların elde edilmesinde program çerçevesinde öğrencilerin bireysel öğrenme potansiyellerine göre hareket edilerek yüksek motivasyonla çalışmalarının büyük rolü olduğunu belirten Koral, aileler, çalışanlar ve öğretmenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.