LEFKOŞA
okuma süresi: 3 dak.

1984 Bahçe, 7'nci yılında veda kararı aldı

1984 Bahçe, 7'nci yılında veda kararı aldı

Lefkoşa Surlariçi'nin alternatif mekanlarından 1984 Bahçe, 7'nci yılında veda kararı aldı.

Yayın Tarihi: 30/10/19 09:54
okuma süresi: 3 dak.
1984 Bahçe, 7'nci yılında veda kararı aldı
A- A A+
Kıbrıs Postası

20'nci yüzyıl İngiliz edebiyatının önde gelen kalemlerinden George Orwell'ın unutulmaz eseri "1984"ten adını alan, Surlariçi'nin alternatif mekanı "1984 Bahçe" 7'inci yılında kapılarını bir daha açmamak üzere kapattı.

Vicdani reddini ilan ettikten sonra medyanın tanıdığı Halil Karapaşaoğlu ve eşi Tuğçe Koruoğlu'nun birlikte işlettiği 1984 Bahçe, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla kapandığını duyurdu.

1984 Bahçe'nin 7 yıl içerisinde yaşadığı deneyimlerden söz edilen açıklamanın sonunda, Orwell'ın ünlü sözlerine yer verildi: "Bilinçleninceye kadar asla baş kaldırmayacaklar; ama başkaldırmadıkça da bilinçlenmeyecekler..."

1984 Bahçe'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"7 yıl önce sessiz sedasız, bara dönüşen küçük bir mekan açmıştık. Takas pazarlarından şiir gecelerine, tiyatro oyunlarından yardım gecelerine, çeşit çeşit konserlerden Queer Partilere kadar çok yoldan geçtik, çok insan tanıdık… Çeşit çeşit belalardan, kavgalardan geçtik ve yürümeye devam ettik. Lefkoşa'da birçok ilkleri dostlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Başka bir kültür anlayışının, başka bir çalışma yaşamının olabileceğini hep savunduk. Elimizden geldiğince canımız 1984 BAHÇE'yi de belirli değerler üzerine kurup, yaşatmaya çalıştık. Hem devletin akıl almaz uygulamalarına hem de serbest piyasa ilişkilerine karşı direndik. Hep gençlere inandık. Hep sanattan taraf olduk. Bir dünya kurduk o dünyanın içinde başka dünyalara yolculuklara çıktık. Çok kazık yedik ama çok öğrendik. Alnımız açık bir şekilde, değerlerimizden ödün vermeden yolun sonuna geldik. Hayatımıza, hayallerimiz doğrultusunda, 1984 BAHÇE'yi bir durakta bırakarak yolumuza devam ediyoruz dostlar… 1984 BAHÇE, 7. yaşında sahnesini hiç açmamak üzere kapatıyor. Bu cihana, her şeyiyle kültürel yozlaşmaya direnmiş küçük bir bar bırakmanın sevinciyle sizlere son kez seslenmek istedik. Kendinize sanattan yana bakın. Sevdiğiniz şeyleri delice sahiplenin. Özgürlük yollarında görüşmek dileğiyle… Hoş ve mutlu kalın…

"Bilinçleninceye kadar asla başkaldırmayacaklar; ama başkaldırmadıkça da bilinçlenemezler."

1984

George Orwell

Tuğçe Koruoğlu ve Halil Karapaşaoğlu"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.