GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Yargılanmayı tutuklu bekleyecekler

Yargılanmayı tutuklu bekleyecekler

Mağusa Güvercinlik köyünde Narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda uyuşturucu alışverişi yaptıkları sırada yakalanan Abdüllahi Umar ile Suleiman Al Hassan aleyhindeki polis soruşturması tamamlandı.

Yayın Tarihi: 14/02/18 07:35
okuma süresi: 4 dak.
Yargılanmayı tutuklu bekleyecekler
A- A A+
Mağusa Güvercinlik köyünde Narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda uyuşturucu alışverişi yaptıkları sırada yakalanan Abdüllahi Umar ile Suleiman Al Hassan aleyhindeki polis soruşturması tamamlandı.

KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

Mağusa'ya bağlı Güvercinlik köyünde futbol sahası yakınlarında uyuşturucu madde alışverişi yapılacağı bilgisi üzerine Narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 150 gr sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan Abdüllahi Umar ile Suleiman Al Hassan'ın tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden yargıç karşısına çıkarıldı.

"Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlaması ile aleyhlerinde yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere 45 günü geçmemek şartı ile cezaevine gönderildi. Zanlı Abdüllahi Umar'ın ülkede yasal statüsü bulunmadığı ortaya çıkarken, 4 Şubat tarihinde tutuklanan zanlı Suleiman Al Hassan'ın 6 Şubat'ta eğitim gördüğü Lefke Avrupa Üniversitesi'nden mezun olduğu ve artık ülke ile bağı kalmadığı tespit edildi. Her iki zanlının da yargılanmaktan kaçma ihtimalleri bulunduğu gerekçesi ile tutuklu yargılanmalarına karar verildi.

ZANLI UMAR SUÇUNU KABUL ETTİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Cüneyt Arkın, mahkemede verdiği ifadesinde, 4 Şubat 2018 tarihinde narkotik tarafından alınan bilgide Güvercinlik köyü futbol sahası yakınlarında uyuşturucu alışverişi yapılacağının öğrenildiğini söyledi. Aynı gün söz konusu bölgeye gidilerek yapılan kontrolde bir ağacın altında gizlenmiş vaziyette yaklaşık 150 gram uyuşturucu madde olduğunun görüldüğünü söyleyen Arkın, söz konusu uyuşturucu maddeleri kimin veya kimlerin alacağını görmek için pusu görevi yapıldığını belirtti. Saat 18:00 sıralarında zanlı Süleiman Al Hassan'ınyönetimindeki MU 968 Z plakalı araç ile gizlenmiş uyuşturucu madde yakınında durduğunun görüldüğünü söyleyen Türe, zanlı Abdüllahi Umar'ın uyuşturucu maddeyi aldığı esnada kendisine yapılan "Dur polis" ihtarına uymayarak elindeki uyuşturucu maddeyi yere atıp kaçmaya çalıştığını söyledi.

Zanlı Umar'ın uyuşturucu maddenin bulunduğu yerden 70 metre ileride tutularak makul güç kullanılıp alıkonulduğunu söyleyen Arkın, zanlı Suleiman Al Hassan'ın da araçtan indirilmek istenirken kaçmaya çalıştığını ve makul güç kullanılarak tutuklandığını söyledi. Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Arkın, zanlı Umar'ın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten Arkın, zanlı Hassan'ın ise davasını kabul etmediğini söyledi. Zanlı Umar'ın ülkede yasal statüsünün bulunmadığının tespit edildiğini söyleyen Arkın, zanlı Hassan'ın ise 6 Şubat tarihinde eğitim gördüğü üniversiteden mezun olarak ülke ile bir bağlantısının kalmadığını kaydetti. Zanlıların serbest kalmaları halinde yargılanmaktan kaçabileceklerine dikkat çeken Arkın, her iki zanlının da davaları görüşülünceye dek 3 ayı geçmemek üzere cezaevine gönderilmesini talep etti.

TUTUKLU YARGILANACAKLAR

İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Hasan Boşnak talep edilen tutukluluk süresini 45 gün ile sınırlandırırken, cezaevi talebine itiraz bulunmaması ve zanlıların ülkede yasal bir statüsü olmaması nedeni Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları zanlıların hükümsüz tutuklu olarak 45 günü geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesi yönünde emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.