GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Umar'a 32, Al Hassan'a 14 ay hapis cezası

Umar’a 32, Al Hassan’a 14 ay hapis cezası

Güvercinlik bölgesinde 150 gr 680 mg ağırlığındaki sentetik cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan Nijerya uyruklu sanık Abdullahi Umar ile Suleiman Al Hassan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

Yayın Tarihi: 06/11/18 07:34
okuma süresi: 3 dak.
Umar’a 32, Al Hassan’a 14 ay hapis cezası
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Güvercinlik futbol sahası arkasında 2018 yılı Şubat ayı içerisinde 3 bin TL karşılığında 150 gr 680 mg ağırlığındaki sentetik cannabionoid türü uyuşturucu madde aldığı sırada suç üstü yakalanan Nijerya uyruklu sanık Abdullahi Umar ile Suleiman Al Hassan'ın Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargı süreci dün tamamlandı.

"Kanunsuz uyuşturucu madde alma", "Muhaceret izinsiz ikamet" ve "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" davlarından suçlu bulunan sanık Umar 32 ay, "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" davasından suçlu bulunan sanık Al Hassan ise 14 ay hapis cezasına mahkum edildi.

SUÇTA ALDIKLARI ROLE GÖRE CEZALARINDA AYRIMA GİDİLDİ

Sanıklar hakkındaki davanın kararını Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nüvit Gazi Hacı okudu. Sanık Abdullahi Umar ile Suleiman Al Hassan'ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bulduklarını açıklayan Hacı, sanıkların işlemiş olduğu suçların çok ciddi ve vahim suçlar olduğunu belirtti. Hacı, küçücük ülkemizde bu tür suçların artış gösterdiğinin, uyuşturucu kullanımının çocuk denilecek yaşa kadar indiğinin ve uyuşturucu maddelerin okullara kadar girdiğinin görüldüğünü vurguladı.

Toplumumuzun zarar gördüğü ve yaygınlaşan suçlarda kamu menfaatinin ön planda tutulmasının ağırlık kazandığını ifade eden Hacı, uyuşturucu suçlarını önlemek amacıyla ciddi cezalar verilmesinin kamu yararına olduğuna dikkat çekti. Sentetik cannabionoid türü uyuşturucu maddenin kimyasal yolla elde edilip insan sağlığına son derece zararlı olduğunun altını çizen Hacı, toplum değerleri için büyük tehlike de arz ettiğini belirtti.

Uyuşturucu madde almak için satıcı ile irtibata geçen kişinin sanık Umar olduğuna dikkat çeken Hacı, sanık Umar'ın konu suçtaki rolünün daha fazla olduğunu ve sanık Al Hassan'ı da uyuşturucu almak için teşvik ettiğini belirtti.

Sanıkları hapislik cezası ile cezalandırmayı oy birliği ile uygun ve adil bulduklarını belirten Hacı, ceza takdir ederken sanıklar arasında ayrım yapılması gerektiğini değinerek sanık Umar'ı 32 ay, sanık Al Hassan'ı ise 14 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.