GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Hem kullanıcı hem satıcı yakalandı

Hem kullanıcı hem satıcı yakalandı

Mağusa'da Narkotik ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine düzenledikleri uyuşturucu operasyonunda bir öğrenci yurdunda ve yine öğrencinin ikamet ettiği bir evde 4 gr hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdi, 2 kişi tutuklandı.

Yayın Tarihi: 31/01/19 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Hem kullanıcı hem satıcı yakalandı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da gün üniversite kampüsünde faaliyet gösteren bir öğrenci yurdunda uyuşturucu madde olduğu bilgisi alan Narkotik ekipleri bir arama gerçekleştirdi.

Zanlı Sanad Koura isimli öğrencinin odasında yapılan aramada bir miktar hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçiren Narkotik ekipleri, yürüttükleri soruşturmada zanlının söz konusu uyuşturucu maddeyi 1gramını 100 TL'ye satın aldığını öğrendikleri Farrukh Aurangzeb'e ulaştı. Polis ekipleri her iki öğrencinin ikametgahında yaptıkları aramada toplam 4 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde le geçirirken, 3 adet de içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan öğütücüyü emare aldı. Zanlılar dün "Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf" suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Mahkeme, haklarında soruşturma yürütülen zanlıların 2'şer gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

UYUŞTURUCU MADDEYİ ZANLI AURANGZEB'İN VERDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Cüneyt Arkın mahkemede verdiği ifadesinde, 29 Ocak 2019 tarihinde Narkotik Şube ekipleri tarafından alınan bilgide üniversite kampüsü içerisinde faaliyet gösteren bir yurtta kalan zanlı Sanad Koura'nın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini belirtti. Zanlının yatak odasında yapılan aramada komodin çekmecesinde içerisinde 1 gr hint keneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan madde bulunan öğütücü bulunduğunu kaydeden Arkın, öteki komodin çekmecesinde isse bir başka öğütücünün bulunduğunu açıkladı. Zanlı Koura'nın tutuklandığını belirten Arkın, yürütülen soruşturmada ise zanlının söz konusu uyuşturucu madde 26 Ocak 2019 tarihinde 1 gram olarak 100 TL karşılığında Farrukh Aurangzeb'ten satın aldığının öğrenildiğini ve zanlının kaldığı ikametgahında tespit edildiğini açıkladı.

Aurangzeb'in yatak odasında yapılan aramada komodin üzerinde bulunan plastik bardakta uyuşturucu madde kalıntısının olduğunun tespit edildiğini anlatan Arkın, komodin çekmecesinde de 1 gram, salonda bulunan sigara tütün paketinde ise yaklaşık 2 gram hint keneviri türü uyuşturucu ve içerisinde kalıntı bulunan öğütücünün bulunarak emare alındığını açıkladı. Zanlı Koura'nın gönüllü ifade verdiğini kaydeden Arkın, zanlılara ait cep telefonlarının inceleneceğini söyleyerek Devlet Kimya Laboratuvarı ile Parmak İzi Şubesi'nden alınacak raporların önemli olduğuna dikkat çekti. Arkın zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 2'şer gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme talep doğrultusunda zanlıların 2'şer gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.