GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Mağusa Organize Sanayi, çöplüğe dönüştü

Mağusa Organize Sanayi, çöplüğe dönüştü

Mağusa -Lefkoşa eski anayolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi yol ve çevre sorunu nedeni ile adım atılmaz hale geldi. Yağışlı hava nedeni ile yollarda biriken sular sanayi bölgesini göle çevirdi, yerlere atılan çöpler çamurlarla karışıp çevre felaketine dönüştü.

Yayın Tarihi: 23/02/19 09:35
okuma süresi: 2 dak.
Mağusa Organize Sanayi, çöplüğe dönüştü
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa-Lefkoşa eski anayolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi yol ve çevre sorunu nedeni ile adım atılmaz hale geldi. Yağışlı hava nedeni ile yollarda biriken sular sanayi bölgesini göle çevirdi, yerlere atılan çöpler çamurlarla karışıp çevre felaketine dönüştü.

Sorunlar yumağına dönen sanayi bölgesinin düzenlenip temizlenmesi yönünde yetkililer üzerine düşen görevi yapmıyor. Çevrenin kirlenmesinde büyük rol oynayan sanayi esnafı ise duyarsız kalıyor. Sanayinin düzenlenmesi konusunda yetki karmaşası yaşanırken, yıllardan beri devam eden Organize Sanayi Bölgesi sorunları kangrenleşmiş durumda.

ÇAMURA KARIŞAN ÇÖPLER VE ATIKLAR SOKAKTA HASTALIK SAÇIYOR

Sanayi bölgesinde hemen her köşe başında belediyeye ait çöp konteynerleri bulunuyor. Gelişi güzel boş dükkanların önüne, arazilere veya konteynerlerin yanına atılan çöpler etrafa hastalık saçarken, çöp konteynerlerinin düzenli olarak boşaltılmadığı belirtiliyor.

Çöpler arazilerde yığınlar oluştururken yağan yağışlarla birlikte çamura karışıp adeta çevre felaketi yaratıyor. Sanayide ara yollara dönülen her köşe çöplüğe çevrilirken, çöplerin yanı sıra boş yerlere dökülen molozlar ve atıklar da çevreyi kirletiyor.

YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI

Mağusa Organize Sanayi Bölgesi'nin en büyük sorunu ise yolları. Uzun süredir bakımsızlıktan yollar adeta köstebek yuvasına döndü.

Yollarda açılan çukurlar hem esnafın hem de araçlarda maddi zarara yol açacak derinlik büyüklükte. Çukurlar için alınan önlemler ise çağ dışı. Esnaf yağış nedeni ile su biriken yollarda drenaj çukurları görünmediği için çukurlara lastik atarak dikkat çekmeye çalışıyor.

Asfalt işlevini yitirirken, birçok iş yeri ise denetimsizlik nedeni ile yolları bile zaptetmiş durumda.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.