GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

60 gram uyuşturucu bulundu, 4 kişi tutuklandı

60 gram uyuşturucu bulundu, 4 kişi tutuklandı

Mağusa'da Narkotik ekiplerinin bir evde düzenledikleri operasyonda 60 gram sentetik uyuşturucu madde ele geçirildi. Polis suçla bağlantısı olduğunu tespit ettiği 4 kişiyi tutukladı.

Yayın Tarihi: 06/03/19 07:30
okuma süresi: 4 dak.
60 gram uyuşturucu bulundu, 4 kişi tutuklandı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin dün Mağusa'da Sakarya bölgesinde düzenlediği operasyonda bir evin bahçesinde 6 ayrı poşet içinde köpek maması kutusunda muhafaza edilen 60 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyonda ayrıca uyuşturucu satışında kullanıldığına inanılan 1 adet hassas terazi bulundu. Polis yürüttüğü operasyon kapsamında uyuşturucuların bulunduğu evin sahibi KezibanŞimşekatan ile suçla bağlantısı olduğu tespit edilen Uğur Özbayır ve Tuğba Çanku tutuklandı. Mesele ile ilgili olarak polis tarafından aranan Murat Özbayır ise SBA polisi tarafından İngiliz Üsleri'nde tespit edilerek tutuklanıp Dörtyol Polis Karakolu'na teslim edildi. Zanlılar dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme, polisin yürüttüğü soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3'er gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

10 GRAMLIK 6 AYRI PAKET BULUNUP EMARE ALINDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mahir Türe mahkemede verdiği ifadesinde, zanlıların "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçundan methaldar olduğunu açıkladı.

4 Mart 2019 tarihinde Narkotik Şube tarafından alınan bilgide zanlı Keziban Şimşekatan'ın tasarrufunda uyuşturucu olduğunun öğrenildiğini söyledi.

Türe, mahkemeden temin edilen arama emri ile zanlının evinde yapılan aramada evin arka bahçesinde köpek maması kutusu içinde birçok poşet ve çoraba sarılarak muhafaza edilen 6 ayrı pakette 10'ar gramdan toplam 60 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin bulunup emare alındığını açıkladı.

Zanlı Keziban Şimşekatan'ın tutuklandığını belirten Türe, yapılan soruşturmada zanlının söz konusu uyuşturucu madde ile bir bağlantısı olmadığını söyleyip, uyuşturucunun oğlu Uğur Özbayır'a ait olabileceğini, zanlıyı o bölgeye girip çıkarken gördüğü beyanlarında bulunduğunu kaydetti. Zanlı Uğur Özbayır'ın o esnada evin önünde yürürken tespit edilerek tutuklandığını anlatan Türe, zanlının bölgeye kiralık araç ile geldiğini belirtmesi üzerine söz konusu kiralık araçta arama yapılarak uyuşturucu madde satışında kullanıldığı düşünülen hassas terazinin bulunup emare alındığını açıkladı. Aracı zanlı Murat Özbayır'ın kullandığının öğrenildiğini belirten Türe, söz konusu aracın zanlı Tuğba Çanku tarafından kiralandığının tespit edildiğini kaydetti.

Çanku'nun araç ile ilgili bilgi almak için geldiği Mağusa Polis Müdürlüğü'nde tutuklandığını belirten Türe, zanlı Murat Özbayır'ın ise tespit edilemediğini kaydetti.

İNGİLİZ ÜSLERİ BÖLGESİNDE BULUNDU

Polis memuru Türe, akşam saatlerinde zanlı Murat Özbayır'ın SBA polisi tarafından kaçak olarak geçtiği İngiliz Üsleri bölgesinde tespit edilip tutuklandığını kaydederek, zanlının Dörtyol Polis Karakolu'na teslim edildiğini kaydetti.

Murat Özbayır'ın Narkotik ekipleri tarafından devralındığını belirten Türe, yapılan soruşturmada Özbayır'ın tutuklanmak istemediği için kaçtığını söylediğini kaydetti.

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığını belirten Türe, zanlıların 3'er gün tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme zanlıların 3'er gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.