EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

LAÜ, Eczacılık Fakültesi ile fakülte sayısını 10'a çıkardı

LAÜ, Eczacılık Fakültesi ile fakülte sayısını 10'a çıkardı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), eğitim olanaklarını her geçen gün bir üst basamağa ilerletmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz yıl fakültelerine bir yenisini daha ekleyen LAÜ, Eczacılık Fakültesi ile fakülte sayısını 10'a çıkardı.

Yayın Tarihi: 20/12/17 07:30
okuma süresi: 4 dak.
LAÜ, Eczacılık Fakültesi ile fakülte sayısını 10'a çıkardı
A- A A+

Üniversitenin gelişimine paralel LAÜ Eczacılık Fakültesi, 6 laboratuvar ve son teknoloji cihazlarıyla, eczacılık eğitimini farklı boyutlara taşımayı hedefliyor.

Eczacılık Fakültesi'nde eğitimin tamamen İngilizce verildiğinin altını çizen Lefke Avrupa Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar, "Sınıf kapısı kapandıktan sonra Türkçeye dönen İngilizce derslerden bahsetmiyorum. Tamamen İngilizce verilen bir eğitimden bahsediyorum" dedi.

Kıbrıs Postası - Ertuğrul Senova

Lefke'nin canlanmasına katkı sağlamak ve ülkenin sayılı gelirlerinden olan yükseköğretim sektörünü desteklemek amacıyla Kıbrıs Bilim Vakfı tarafından kurulan ve 1990 yılında faaliyete geçen Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), eğitim olanaklarını her geçen gün bir üst basamağa ilerletmeye devam ediyor.
Son olarak geçtiğimiz yıl fakültelerine bir yenisini daha ekleyen LAÜ, Eczacılık Fakültesi ile fakülte sayısını 10'a çıkardı.

Mevcut öğrenci sayısıyla denk bir şekilde büyüyen LAÜ Eczacılık Fakültesi, 6 laboratuvar ve son teknoloji cihazlarıyla, eczacılık eğitimini farklı boyutlara taşımayı hedefliyor.

"NEDEN LAÜ ECZACILIK?"

Lefke Avrupa Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar, Kıbrıs Postası'na "Neden LAÜ Eczacılık?" sorusunun cevabını verdi.

LAÜ'yü "İvmesi müthiş yüksek bir üniversite" olarak niteleyen Prof. Dr. Demirdamar, okuldaki tüm bölümlerdeki akademik kadroların genç ve dinamik olduğunu belirterek, "Benim okulu tercih nedenlerim de bunlar" diyor…



DEMİRDAMAR: "FAKÜLTE HER TÜRLÜ İMKÂNA SAHİP"

Yaklaşık 1 buçuk yıldır eğitim veren fakültenin her türlü imkana sahip olduğunu belirten Demirdamar, LAÜ Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin 'İlaçla Tedavi Yöneticisi' olarak mezun, klinik eczacılık ve hasta odaklı farmasötik bakımda uzman eczacılar olarak yetiştirmek üzere eğitime başladığını ifade etti. Demirdamar, tam donanımlı laboratuvarları ve eğitim kadrosu ile geleceğin eczacılarını yetiştirmek üzere kapılarını açan LAÜ Eczacılık Fakültesi'nde öğrencilerin 'hasta odaklı' eğitimin yanı sıra tam donanımlı analitik kimya, biyokimya, klinik biyokimya, farmasötik kimya, farmasötik teknoloji, farmakognozi, mikroskobi laboratuvarlarında mesleki temel bilgileri de konusunun uzmanı öğretim üyelerinden öğrenerek mezun olacakları ifade etti.

ÖĞRENCİLER, SAĞLIK EKİBİ İÇİNDE YERLERİNİ ALARAK, BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK HİZMETİ VEREBİLECEKLER

Demirdamar, Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin, Uluslararası Eczacılık Federasyonu'nun (FIP) tanımladığı ve eczacıların sahip olmasını şart koştuğu 'farmasötik toplum sağlığı konularında, farmasötik bakımda, organizasyon ve yönetim becerilerinde ve profesyonel/kişisel alanlarda yetkinlik' kazanarak mezun olup, ülkelerinde ve yörelerinde sağlık ekibi içinde yerlerini alarak, birinci basamak sağlık hizmeti vereceklerini vurguladı.

Eczacılık Fakültesi mezunlarının çalışma alanlarının çok geniş olduğunu belirten Demirdamar, bu alanları eczane ve kamu eczacısı olarak (hastane eczanesinde ve hastanelerde klinik eczacı olarak); sağlık bakanlığında; ilaç sanayisinde: imalat, formülasyon, kalite kontrol, ruhsat ve medikal departmanlarda; kozmetik sanayiinde; ilaç depolarında; tıbbi bitkiler ve bitkisel ilaçla tedavi konularında formel eğitim alan tek meslek olan eczacıların bitkisel kökenli ilaçların güncellik kazanması ile bitkisel ilaç hammaddesi ve bitkisel ilaç üretiminde de yer aldıklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.