EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

"KAÜ Giriş Sınavı'na giren öğrencilere yüzde 75 burs"

“KAÜ Giriş Sınavı’na giren öğrencilere yüzde 75 burs”

20 Temmuz Fen Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'ni ziyaret etti…

Yayın Tarihi: 20/04/18 12:54
okuma süresi: 3 dak.
“KAÜ Giriş Sınavı’na giren öğrencilere yüzde 75 burs”
A- A A+
20 Temmuz Fen Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Rehber öğretmenleri ile birlikte 50 kişiden oluşan kafile; üniversiteye gelişlerinde, bir ekip tarafından karşılandı. Öğrenciler ilk olarak Arabahmet Kültür Evi'nde yapılan tanıtım ve bilgilendirme toplantısına katıldı. Sunumda, konuk öğretmen ve öğrencilere; vizyon, fakülte ve bağlı bölümler ve burs olanakları ile ilgili olarak bilgilendirme yapılırken, Merkez Kampüs dışında 7 farklı ülkedeki yurt dışı kampüsler olanakları da hatırlatıldı.

Öğrenciler bilgilendirme toplantısının ardından, üniversiteye ait Osmanlı Kütüphanesi'ni ziyaret ederek, bilgiler aldılar.Kütüphane ziyaretlerinin ardından programı sona erdi.

VEHBİ: LEFKOŞA'YA KAZANDIRDIKLARIMIZ ORTADA

KAÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi, öğrencilere "hoşgeldiniz" diyerek başladığı yaptığı açılış konuşmasında, KAÜ'nün Lefkoşa'ya kazandırdıklarından bahsetti ve özellikle surlariçi burslarının altını çizerek öğrencileri yüksek öğretimleri için KAÜ'yü tercih etmeye davet etti. Vehbi'nin konuşmasının ardından öğrencilere sinevizyon gösterisi sunuldu.

VECHİ: 9 HAZİRAN'DA SINAVA GİRENLERE YÜZDE 75 BURS…

KAÜ Genel Sekreteri Erhan Vechi, sunumlar eşliğinde, yaptığı tanıtım ve bilgilendirme konuşmasında genelde üniversite ile ilgili bilgiler aktararak KAÜ'nün akademik başarı ve üstünlüklerini ortaya koyarken, sosyo-kültürel anlamda bölgeye koyduğu katkıları da aktardı. Vechi, mesleki eğitime vurgu yaparak, KAÜ'nün olanak ve fırsatları hakkında bilgiler de verdi. Vechi; KAÜ'nün bilimin ışığında, yüksek kalitede eğitim ve öğretim vererek, araştırma ve yayın faaliyetlerinde bulunmayı hedefledğinin, bu araştırma sonuçlarını yerel ve uluslararası boyutta toplumla paylaşmak ve küresel bilgi birikimine katkı sağlamayı ilke edindiğini de vurguladı.

KAÜ'nün birebir eğitim sistemine önem veren bir kurum olduğunun üzerinde duran ve kuruluşundan itibaren misyon olarak disiplinlerarası eğitim sistemini, öğrenciler ve bölge ile birlikte kültürel ve sosyo ekonomik yönden gelişime önem verdiğini söyleyen Vechi, bir de önemli duyuru yaptı. Vechi, 9 Haziran 2018 günü yapılacak KAÜ giriş sınavına katılacak öğrencilerin tümünün yüzde 75 burs hakkı kazanacağını açıkladı. Vechi, KAÜ'nün akademik, sosyal ve kültürel iş birliği çerçevesinde, eşsiz tarihi ve mimari güzelliklere sahip başkent Lefkos?a`da bir şehir üniversitesinde okuma seçeneği sunduğunun da önemle altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.