EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'lü öğrencilerin anlamlı projeleri devam ediyor

LAܒlü öğrencilerin anlamlı projeleri devam ediyor   

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında ders hocası Yrd. Doç. Dr. Özcan Palavanöncülüğünde bir çok başarılı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 09/08/18 14:44
okuma süresi: 2 dak.
LAܒlü öğrencilerin anlamlı projeleri devam ediyor   
A- A A+

Öğrencilerin projeleri ile ilgili bilgi aktaran Palavan, "Duvara Kulak Ver" adlı projede, bir çocuk değişir, dünya değişir ilkesi ile yola çıkan öğrencilerin Güzelyurt Özgürlük İlkokulu'nun duvarına boya çalışması yaptıklarını dile getirdi. Palavan, ilkokul öğrencilerinde yaratıcılığın teşviki konusuna dikkat çekmek amacıyla projelerini gerçekleştiren öğrencilerin boya çalışmasının yanında, atık materyallerle süslemeler yaparak, özellikle plastik gibi doğada çözünmesi çok uzun yıllar alan atık materyallerin doğaya bırakılması yerine farklı amaçla kullanılabileceğine yönelik yaratıcı çalışmalar yaptıklarını belirtti.

"Sadık Dostlarımız" projesi ile öğrencilerin sahipsiz olan hayvanları emanet olarak kabul ederek onlar için seferber olduklarını söyleyen Palavan, yaz mevsiminde sıcaklıkların artmasıyla hayvanların su ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulması vebir nebze de olsa ihtiyaçların karşılanması amacıyla projenin gerçekleştiğini belirtti. Palavan, öğrencilerin çoğunlukla altyapı işlerinde kullanılan plastik borulardan suluk ve yemlik aparatları hazırladıklarını ve bunlarıbölgenin çeşitli yerlerine yerleştirdiklerini; "emanetler için bir kap su verin" sloganıyla örnek olduklarını ifade etti.

Palavan,Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çağda Kıvanç Çağanağa ile ayrıca öğrencilerin daha önce gerçekleştirdikleri "Temiz Bir Çevre Temiz Bir Dünya" adlı ve 'Yere Atma Basket At' sloganlıGemikonağı sahil şeridine ve Lefke'deki tüm parklara montelenen çöplerin çöp kutusuna atılması konusunda farkındalık yaratmak amacı taşıyan projeleriniyerinde incelediklerini söyleyerek, çevre temizliği konusunda yaptıkları örnek çalışmadan dolayı öğrencilere ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.