EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ'lü Akademisyen Kocadal: "UNESCO'nun uluslararası işbirliğini geliştirmedeki rolü önemli"

UKܒlü Akademisyen Kocadal: “UNESCO’nun uluslararası işbirliğini geliştirmedeki rolü önemli”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özker Kocadal,16 Kasım 1946'da kurulan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) eğitim, bilim ve kültürdeki uluslararası işbirliğini geliştirerek, dünyada barışın oluşmasınayardımcı olmayı hedeflediğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 16/11/18 09:39
okuma süresi: 2 dak.
UKܒlü Akademisyen Kocadal: “UNESCO’nun uluslararası işbirliğini geliştirmedeki rolü önemli”
A- A A+
UNESCO'nun 16 Kasım'da 72. kuruluş yıldönümünün kutlanacağına dikkat çeken Kocadal, örgütün anti-semitik şiddetin ateşlediği II. Dünya Savaşı'na bir tepki olarak kurulduğunu açıkladı.

Yrd. Doç. Dr. Kocadal, Birleşmiş Milletler örgütü çerçevesinde kurulan UNESCO'nun, insanların küresel vatandaşlar olarak nefret ve hoşgörüsüzlükten kurtulmalarına yardımcı olacak eğitim araçları geliştirmek, her çocuk ile vatandaşın kaliteli eğitime erişebilmesini sağlamak amacında olduğunu ifade etti.

Kocadal, UNESCO'nunbir yandan milletler arasındaki bağları güçlendirmeyi hedeflerken bir yandan da bilimsel programları, politikalarıdestekleyerek kalkınma ve işbirliği için devletleri teşvik etmeye çalıştığını belirtti.

UNESCO'nun bir fikir laboratuvarı olarak hizmet ettiğini de hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Kocadal, ülkelerin uluslararası standartları benimsemelerine yardımcı olacak fikirlerin ve bilgi paylaşımının serbest akışını teşvik eden programlar geliştirdiğini bildirdi.

Yrd. Doç. Dr. Özker Kocadal, kültürel çeşitliliğe yönelik saldırıların, yeni hoşgörüsüzlük biçimlerinin, bilimsel gerçeklerin reddedilmesinin ve ifade özgürlüğüne yönelik tehditlerin bulunduğunu aktararak, barış ve insan haklarını tehdit eden sorunların günümüzde de devam ettiğini kaydetti.

Bu bağlamda Kocadal, kuruluş amacından yola çıkarak bu tür sorunların giderilmesi ve hümanist normları ilerletmek adına UNESCO'nun önemi ve rolünün daha da arttığını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.