EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ Basın Emekçilerinin Bayramını Kutladı

UKÜ Basın Emekçilerinin Bayramını Kutladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seçim, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yayın Tarihi: 23/07/19 16:12
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ Basın Emekçilerinin Bayramını Kutladı
A- A A+
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Seçim Türk basın tarihinde önemli bir yere sahip olan 24 Temmuz gününün Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olması nedeniyle "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlandığını belirterek basın çalışanlarının bayramını kutladı.

İkinci Meşrutiyet'e kadar Osmanlı İmparatorluğu'nda gazetelerin "sansür" memurları tarafından kontrol edilerek denetimden geçtikten sonra anımsatan Prof. Dr. Seçim, ancak 24 Temmuz 1908'deki İkinci Meşrutiyet'in ilan edilmesiylebirliktesansürün kaldırıldığını belirtti. Seçim, daha sonra 1946 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kurulması ve Falih Rıfkı Atay'ın önerisi ile 24 Temmuz'un "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanmasına karar verildiğini da sözlerine ekledi.

Gazetecilerin halkı bilgilendirme, haberdar etme gibi önemli işlevlerinin yanı sıra toplumu yönlendirme, kamuoyu oluşturma gibi fonksiyonlara da sahip olduğunu aktaran Seçim, bunu çoğu zaman zorluklarla mücadele ederek, büyük bir sorumlulukla yerine getirdiklerinivurguladı.

Prof. Dr. Seçim, gazetecilik mesleğinin en zor, en dinamik ve aynı zamanda en fazla özveri gerektiren mesleklerden biri olduğunun altını çizerek, büyük fedakârlıklarla görevini yerine getiren, mesleğine gönül veren tüm gazetecilerle basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.