ADVERTORİAL
okuma süresi: 4 dak.

Omega 3 Faydaları

Omega 3 Faydaları

İnsan sağlığı için son derece önemli olan <strong>Omega 3 </strong>maddesi, insan vücudu tarafından üretilmediği için dışarıdan takviye edilmelidir.

Yayın Tarihi: 03/05/18 04:27
okuma süresi: 4 dak.
Omega 3 Faydaları
A- A A+
İnsan sağlığı için son derece önemli olan Omega 3 maddesi, insan vücudu tarafından üretilmediği için dışarıdan takviye edilmelidir.

Omega 3 Nedir?

Son yıllarda uzmanlar tarafından omega 3önemi konusunda pek çok çalışmalar insanlara sunulur. Özellikle de 30 yaş üzeri kişilerde, bebeklerde ve hamilelerde omega 3 kullanımı son derece önemlidir. İnsanın vücut fonksiyonları için bu kadar önemli olan omega 3, vücut tarafından üretilmemektedir. Bu nedenle de dışarıdan takviye yapılır. Yapılan takviyeler sonucunda da insanların ihtiyaçları karşılanır.

Omega 3, besinlerdeki yağ asitleri içerisinde bulunur. Bu nedenle de Omega 3 sağlayan besin yağ asitlerinin tüketilmesi gerekir. Vücut için omega 3 takviyesi sağlanarak istenilen gelişimin elde edilmesi de desteklenmiş olur.

Zekâ gelişimi açısından çocukların mutlaka omega 3'e ihtiyacı vardır. Düzenli olarak omega 3 takviyesi yapılan çocukların diğer çocuklara oranla daha zeki olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle de çocuklara balık yağıönerilir. Balık yağı sayesinde çocukların beyin gelişimine önemli bir katkı sağlanır.

Omega 3 Takviyesinin Hamilelikte Faydaları

Yaşamın her döneminde kişilerin omega 3 besin takviyesine ihtiyacı vardır. Bu nedenle de besin yağ asitleri anne karnından ölüme kadar dışarıdan alınmalıdır. Ancak bu sayede insan vücudu ihtiyacı olan omega 3 kullanımına sahip olabilir.

Hamile kadınların son zamanlarda sık yaşadığı durumlardan biri de erken doğumdur. Artık hem ülkemizde hem de dünyada pek çok hamile, bebeğini erken doğum ile dünyaya getirir. Erken doğum ise bebek açısında oldukça riskli bir durum oluşturur. Omega 3kullanımı sayesinde erken doğum riski de ortadan kalkar. Yapılan çalışmalar, hamilelik süresi boyunca düzenli olarak omega 3 takviyesi alan hamilelerde erken doğum ile karşılaşmanın, almayan hamilelere oranla çok daha düşük olduğunu ortaya çıkarır.

Omega 3 Kullanımı

Omega 3 sadece hamileler için önemli değildir. Yaşam boyunca tüm insanların omega 3 kullanımına ihtiyacı vardır. Yaşlanma karşıtı etkisi ile her zaman genç görünmek isteyen kişilerin mutlaka kullanması gerekir. Ancak kimi zaman besinler içerisindeki yağlardan yeterince omega 3 karşılanamaz.

İnsan vücudunun ihtiyacı olan omega 3 eğer besinlerden karşılanmazsa bu durumda da devreye omega 3 kapsül girer. Omega 3 hapı sayesinde vücudunuzun ihtiyacı olan tüm besin takviyesine sahip olabilirsiniz.

Omega 3, yaşlanma karşıtı ya da zekâ gelişimi desteği gibi özellikleri sayesinde her yaş grubunun mutlaka tüketmesi gereken bir besin desteği özelliği taşır. Omega 3 hapı faydaları sadece bunlar ile sınırlı değildir. İnsan metabolizmasının her açıdan sağlıklı olması bu takviye ile sağlanır. Üstelik omega 3 hapı sayesinde besin yağları ile alacağınız vitaminden çok daha fazlasına sahip olabilirsiniz. Siz de yetkili sitelerden omega 3 satın al seçeneği ile sağlığınıza olumlu katkı yapacak bu besin takviyesine sahip olabilirsiniz. ---

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.