ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

DASK Yaptırmak İçin Bilinmesi Gerekenler

DASK Yaptırmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Doğal afetler zaman zaman ansızın ortaya çıkarak hayatımızı kabusa çevirebiliyorlar. Ülkemizde 17 Ağustos 1999 senesinde yaşanan deprem felaketi ile gündemimize giren doğal afet sigortaları, zorunlu deprem sigortasına verilen genel addır. Hazine müsteşarlığınca denetlenen ve 7 kişilik bir heyet tarafından yönetilen Doğal Afet Sigortaları Kurumu, bu amaca yönelik olarak ortaya çıkmıştır. DASK kendi içinde pek çok farklı amaca sahiptir.

Yayın Tarihi: 27/08/18 00:03
okuma süresi: 3 dak.
DASK Yaptırmak İçin Bilinmesi Gerekenler
A- A A+
DASK Yaptırmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Doğal afetler zaman zaman ansızın ortaya çıkarak hayatımızı kabusa çevirebiliyorlar. Ülkemizde 17 Ağustos 1999 senesinde yaşanan deprem felaketi ile gündemimize giren doğal afet sigortaları, zorunlu deprem sigortasına verilen genel addır. Hazine müsteşarlığınca denetlenen ve 7 kişilik bir heyet tarafından yönetilen Doğal Afet Sigortaları Kurumu, bu amaca yönelik olarak ortaya çıkmıştır. DASK kendi içinde pek çok farklı amaca sahiptir. Bunlardan başlıcaları :

  • Mevcut olan tüm konutların, herhangi bir deprem riskine karşı güvence altına alınması,
  • Ülkemizde yeni yapılan yapılaşmaların sağlıklı bir şekilde ilerlemesi,
  • Oluşabilecek mali hasarların yükünü paylaşabilmek,
  • Devletin bir deprem anında ortaya çıkabilecek giderlerini azaltarak bunun için geleceğe sağlam adımlar atarak fon oluşturmak.
  • Ne yazık ki tam oluşmayan sigorta bilinci için katkı sağlamaktır.

Bu amaçlara genel olarak bakıldığında hem devlet hem de vatandaş adına faydalı olduğu görülecektir. Ülkemizin özellikle jeolojik bakımdan deprem kuşağında yer alması, bu alanda alınması gereken önlemlerin de gerekliliğini ortaya koyuyor. Ülkemizde yaşanan doğal afetlere bakıldığında bunun büyük bir çoğunluğunu depremlerin oluşturduğu gözlemleniyor. Bu anlamda zorunlu tutulsa da tutulmasa da yapılması gereken deprem sigortasının zorunlu oluşu aslında herkes için bir avantaj. İhtiyacınıza yönelik olarak oluşturabileceğiniz deprem poliçeniz ile yaşanacak bir deprem sonrasında somut bir güvence kaynağına sahip olmuş olacaksınız.

En ufak bir sarsıntı ile tekrar tekrar gündeme gelen depremden ve yaşatabileceği zararlardan korunmak adına yapılması gereken zorunlu deprem sigortası, doğal afet sonrası yaşayacağınız sıkıntıların ortadan kalkması adına önemli bir ayrıntı.

Dask yaptırmak için yapmanız gereken tek şey Generali Sigorta sayfalarına girerek avantajlı poliçe imkanlarından faydalanmak. DASK sigortasındaki poliçe bedelleri tüm binalar için aynıdır. Yeni aldığınız evinize deprem sigortası yaptırmak ya da önceden yaptırdığınız mevcut poliçenizi yenilemek adına hemen Generali Sigorta sayfalarına göz atabilirsiniz. Geleceğe çok daha sağlam adımlar atmanızı sağlayacak DASK ile meydana gelebilecek deprem felaketi dahi sizi korkutmayacak. Hem kendiniz hem de sevdiklerinizin güvenli yarınlara sahip olması için DASK'ınızı mutlaka vakit kaybetmeden yaptırın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.