Sondakika RadyoKIBRIS.com, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katılın, tüm yeniliklerden haberdar olun !!! RadyoKIBRIS.com CANLI YAYINDA !!! Dinlemek için TIKLAYINIZ >> Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
6 Ocak 2009, Salı

Radyo KIBRIS

 | Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
Sondakika Soyer: Erken seçim 19 Nisan 2009'da Talat: İki konuda yakınlaşma sağladık Liderler buluşması tamamlandı Anastasiades: ''Takvimler reddedilmemeli'' Avcı: Eskiler korkuya kapıldı Stefanu:''Hakemliğe hayır'' Nami:2009 çözüm için fırsattır

  ARŞİV
   

 RÖPORTAJ
MEHMET EZİÇ: DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI
2008 yılında yılın girişimcisi seçilen Eziç İşletmeleri Sahibi Mehmet Eziç’le kendisini, yaptığı yatırımları, ü...

 ÇOK OKUNANLAR
Erken seçim 19 Nisan 2009'da
 
Liderlerden ortak açıklama
 
Ekenoğlu'nun istifasını istedi
 
Yeni Büyükelçi Şakir Fakılı
 
Babacan-El Muallim basın toplantısı
 
''Al Capone'' yakalandı
 
Hristofias görüşmeden memnun
 
İşadamı Özmen'den açıklama geldi
 
Liderler DİKO'yu kızdırdı
 
Yolsuzluklara 'Dur' demeliyiz
 
İngiltere'de yeni yıl rezaleti
 
2009 için ya hep ya hiç yılı olacak
 
İsrail'e 'Yasak Silah' Suçlaması
 
Az su içmek hemoroide sebep oluyor
 
Bilim adamları: Detoks efsanesi boş
 

 YORUMLANANLAR
Avcı:Eskiler korkuya kapıldı [4]
 
İki konuda yakınlaşma sağladık [1]
 
Erken seçim 19 Nisan 2009'da [9]
 
Beşparmak grubu gelişmelerden endişeli [7]
 
'Paketi kabulle tanıma olmaz' [1]
 
Nami:2009 çözüm için fırsat [5]
 
Liderler yeniden görüşüyor [1]
 
Eroğlu hükümeti eleştirdi [8]
 
DP meclise mi dönüyor? [1]
 
Radar Reşat'tan ekonomik kriz yorumu [2]
 
Avcı muhalefete yüklendi [2]
 
''Takvimler reddedilmemeli'' [2]
 
ÖRP'nin önerileri [4]
 
Hediyeyi geri yolladı [11]
 
Mr. No'ya rahmet [1]
 

2009 Yılına Girerken (1)
Rauf R. DENKTAŞ
Avrupalı Ortaklarımız
Prof.Dr.Ata ATUN
Herşey liderlere bağlı
Mete TÜMERKAN
Cek....Cak....
Erdinç GÜNDÜZ
Hade hayırlısı olsun...
Hasan HASTÜRER
Labirentin içindeki Talat'la Hristofyas
Eşref ÇETİNEL

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   6 Eylül 2008, Cumartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

     Siyasi sorunu türlü çeşitli benzetmeler içine koyabilirsiniz.  Tutun ki bir tanesi tek çıkışı olan labirentte başınız dönüp mideniz kabarana kadar dön baba olmaktır.

     Nitekim Kırk yılın Denktaş’ı da düşüverdiğinde içine  Beş tane Rum lider,  bir o kadar BM’ler Sekreteri,   sayıları çoktan unutlan Kıbrıs’la ilgili görevliler ve  haritalardaki   cğrafyaları  yeniden çizilen ülkeler eskittiği halde o çıkış kapısını bulamadıydı!

     Dün bir bugün iki,  henüz Papadopulos ile Hristofyas’ı,  Annan ile Moon’u  görüp,  sonuncusu  Downer adlı olan bir iki BM’ler gözlemcisi tanıyan Talat ne yapsın?  Ne aradan Kırık yıl geçti ne de yüklendiği Kıbrıs sorununa yönelik siyaset hatıraları eskitti.  Belli ki bu yollarda daha çok dönecek!

     Ha,  Talat için  zekidir diyorlar.  Denktaş aptal mıydı?  Önüne koyup sigaya çektiği kaç dünya liderini sulu götürdüğü dereden susuz getirmedi ki?  Hatta vakti zamanında Bakanlar Kurulu toplantısında karaladığı notlarını buldukları Özal, Denktaş için şöyle yazdı bile dedilerdi.  “Adam yuları taktı bizi istediği yere çekip götürüyor!”

     Talat henüz o aşamaya gelmedi ama zeki adam dedik,  şıp diye anladı ki bu iş Türkiye’siz zaten olmadıydı bundan sonra da hiç olmaz, Ankara’ya biat etti,  sorunun büyük kısmını kamburundan atıverdi.  Şimdilerde Erdoğan’lı Ankara ne diyorsa Talat  “makbulümdür”  diyor!

     YA HRİSTOFYAS.   Türk labirentin içinde çıkış kapısı arıyor da  Hristofyaslı Rum mu selameti buldu.  Onlarınki daha beter.  Ne zaman görüşmeler başlayacak olsa önce Ulusal Konsey’lerine sığınıyor ardından Yuanistan’a koşup tekmil alıyorlar.  Son dönemlerde Bakoyanni hem de sık sık ya Lefkoşa’dadır ya Hristofyas Atina’da.   İlişkilere de uyduruk bir kulp taktılar.   “Atina bize ne emreder ne de dikte ettirir.  Biz kararlaştırırız  onlar da onaylarlar!”   Ve eklerler:  “Oysa Türk tarafı resmen Ankara’ya bağımlıdır,  emreder Türk liderliği de yerine getirir!”

      TABİ Kİ TAM BİR RUM MASKARALIĞI.  Çünkü eğer Kıbrıs bugünlere karmakarışık sorunlarıyla geldiyse,  savaşlarında  kanlar aktıysa,  ada  ikiye bölündüyse,  yüz binlerce göçmen olduysa  sebebi hikmeti Yunanistan’dır. Son atraksiyonu da 1974’de Makarios’a yaptığı darbedir.

      Ama ne diyor Hristofyas?  “Tam da Anavatanlardan kurtulma zamanıdır.”  Kör gözüne parmağım,  nah da öyledir!  O lafın doğrusu,  “Türkiye’den kurtulmanın tam zamanıdır”  olacak,  eh az biraz da Hristofyas’ta var akıl,  “anavatanlar”  deyiverdi! Ki Kıbrıs siyasi sorununun Rum ayağındaki çözüm esası da işte budur.

      Nitekim Labirentin çıkış kapısındaki Rumca  tabelada   “çözüm olacaksa bir daha ve asla Kıbrıs’ta ne Türkiye olacaktır ne de garantörlüğü gibi hakkı”  yazmaktadır.

      Türk’ün tabelasında ne yazıyor?  Tutun ki  hâlâ  boş çünkü  “KKTC yok!”   Ne var ki  Sn Talat’ı bağışlıyoruz.   Yazıp da  intihar fermanını mı  ilan etsin.  Allah korusun!              

   325 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  05 Ocak 2009, Pazartesi   İki Büyük Sorun Seçimleri Etkileyecektir
  04 Ocak 2009, Pazar   Devleti Bürokrasi Büyük Yapar
  03 Ocak 2009, Cumartesi   Medyada Neler Oluyor
  03 Ocak 2009, Cumartesi   Usandıran kırık plaklar
  01 Ocak 2009, Perşembe   İşte seçimi konuşmak zamanı geldi
  31 Aralık 2008, Çarşamba   ''Sanki'' 2009 geldi
  31 Aralık 2008, Çarşamba   Milletçe hediyelere boğulduk
  29 Aralık 2008, Pazartesi   İşimiz hep okus pokus botus
  29 Aralık 2008, Pazartesi   Onlar KKTC’nin üvey evlatlarıydılar
  27 Aralık 2008, Cumartesi   Yaşasın. Sultanlar sultanı seçim geldi


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.