CTP nerede yanlış yapıyor?

Yayın Tarihi: 08/04/15 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Dünkü yazdıklarımız belli ki en fazla CTP'li dostlarımızı üzmüş…

Oysa biz dünkü yazımızda CTP'yi eleştiren bir yazı yazmamıştık!

UBP'deki rehavet nedeniyle Eroğlu'nun ikinci tur garantisi olmadığını, ikincilikte de Akıncı'nın bulunduğunu ifade etmeye çalışmıştık…

Çok sayıda CTP'li dost dün telefonlarda 'ikinci biziz' deyip sitem edince geçenlerde yazdığımız 'CTP ikinciliğe balıklama atladı' başlıklı yazımız da doğrulanmış oldu!

Ama üzerine basarak ısrarla bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz ki CTP bu yarışta şimdilik üçüncü sıradadır ve onlar da ikinciliğin garanti olduğu rehavetine kapılırlarsa büyük hata ederler ve 19 Nisan akşamı başları öne düşer…

Sonra da pirincin taşlarını ayıklamak yine onlara kalır!

Bakın CTP'nin bir yanlışı daha;

Seçim sürecini iyi takip ettiğimi zanneden birisi olarak bu süreçte Sibel hanım da dahil bütün CTP'li kurmaylar saldırgan bir politika izliyor…

Saldırılar akın akın geliyor ve hedefte hep Eroğlu ve Akıncı var!

Atak olmak belki futbol maçlarında işe yarayabilir ama siyasette bu akıl mantık işidir…

Önce Akıncı'nın üzerine gittiler, geçmişi kurcalayıp bundan rant elde etmek istediler ama olmadı!

Sonra Eroğlu'nun mal varlığına taktılar;

Biraz da yandaş basını kullanarak Eroğlu'na ciddi bir saldırı başlattılar!

Hatta aralarında öyle hesap kitap yapanlar var ki Eroğlu'nun geçmişten bugüne aldığı bütün maaşları hesaplıyorlar ve aradaki farkın nereden geldiğini sorguluyorlar…

Bunlarla seçimde başarı elde etmek istiyorlarsa yanılırlar!

Bir kere;

CTP şu anda muhalefet partisi değil hükümet partisidir, umarız bunun farkındadırlar…

Davul da kendi ellerindedir tokmak ta!

Eğer gerçekten de Eroğlu'nun mal varlığında aşırı bir fazlalık söz konusu ise ve bu da yasa dışı yollardan elde edilmişse bunu ortaya çıkarmak bir hükümet partisi için çok zor olmasa gerek!

Daha da ileri gidip konuyu gerekçeleri ile bağımsız organlara havale edersin eğer bir yolsuzluk ve arsızlık varsa da bunun hesabını o zaman sorarsın!

Özellikle de bazı CTP'li kurmaylar temcit pilavı gibi bu konuyu basına taşıyorsa ve hükümet de parmağını kıpırdatmıyorsa bu bir seçim malzemesi değil de nedir Allah aşkına!

Aynı durum Sunat Atun için de geçerli;

Eroğlu'na seçim kaybettirme hırsıyla Sunat Atun neredeyse linç edilecek!

Seversiniz ya da sevmezsiniz o çok ayrı bir konu ama yargının karar vermediği bir konuda bir siyasetçiyi infaz ederseniz ve onu manşetlere taşırsanız, hele de bunu eşini ve çocuklarını hesaba katmadan yaparsanız günü gelir aynı linç kampanyasıyla karşı karşıya kalırsınız…

Sunat Atun kaçak elektrik aldıysa bunun bir cezası vardır ve son sözü mahkeme söyler, sonra ne isterseniz söyleyin ama insanların bir ailesi, okullarda okuyan çocuğu olduğunu da hesaba katmak gerek!

CTP kalan 11 günlük sürede Eroğlu'nu da Akıncı'yı da bir kenara bırakıp kendi içine dönsün…

Çünkü asıl sorun dışarıda değil içeridedir!

Bayıklı-bıyıksız, KÖGEF-ÜTK kavgası halen durulmamıştır!

Önlerin de bir de kurultay vardır ve bu bile seçimlerin önüne geçmiş ince hesaplar yapılmaya başlanmıştır…

Bu da aslında çok güçlü olan bir partinin gücünü görmeyerek kendi içinde didişmesine neden olmakta ve bundan da en fazla Siber Siber yara almaktadır!

Bu arada Sibel hanımın enerjisinden hiç kuşkumuz yok ama belli ki partisi ona yetişemiyor…

Gürpınar açıklama yaptı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar Girne Çalışma Dairesi'nde rüşvet aldıkları tespit edilen iki kişi hakkındaki dünkü yazımız üzerine dün telefonda arayarak açıklama yaptı.

Gürpınar, iki kişinin rüşvet alırken suçüstü yakalandıklarını ve işten el çektirildiğini ancak bunların KTHY'den gelen çalışan olduğu için Özelleştirme Komitesi tarafından birinin Sağlık Bakanlığı'nda diğerinin de YÖDAK'ta görevlendirildiğini söyledi.

Bu arada kararın savcılık görüşü üzerine yapıldığını da ifade etti.

Gürpınar'a açıklamasından dolayı teşekkür ederiz…

Ama rüşvet aldıkları polis tarafından suçüstü yapılan iki kişi nasıl olur da başka dairelerde görevlendirilir işte onu anlamakta güçlük çekeriz…

"Hangi birine gidelim?"

"Geçtiğimiz pazar günü 5 yerde beş festival vardı. Batıda Lefke'de, Doğuda Mesarya'da Serdarlı (Çatoz) da , Karpaz bölgesinde Mehmetçik'te, ve güney Mesaryada Yiğitler (Arçoz) da festival vardı.. 5 farklı yerde 5 etkinlik.. Hangisine gidelim dedik aklımız karıştı..Her biri bir tarafta..Hepsine gitmek için helikopter lazım.. Yani bu festival ve etkinlikleri aynı günede yapmamak için ne yapmalıyız? Koordinasyon yapmalıyız..Ve yıl bazında bir takvim yapıp herkese dağıtmalıyız. Bu organize işlere Turizm Bakanı bakanlığı derhal el atacak."

(Serdar SAYDAM)


Acele etme kızım…

Uçak New York a yaklaşırken iki pilot konuşmaktadırlar. Ne var ki mikrofon açık kalmıştır ve konuşulanlar bütün yolcularca dinlenmektedir.
- New York a iner inmez, önce ılık bir banyo yapacağım. Sonra buzlu bir duble viski içeceğim, sonra da o sarışın saçlı, uzun bacaklı hostesle...
Bunları duyan sarışın saçlı uzun bacaklı hostes hemen pilot kabinine doğru koşmaya başlar. Yaşlı bir yolcu, hostesin yolunu keser:
- Acele etme kızım. Bırak da rahat rahat viskisini içsin.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları