Devletin 18 bin TL'si yok mu!

Yayın Tarihi: 24/08/15 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Kendi kendime söz vermiştim, 3 gün kısa bir tatil yapıp bu sürede tek bir haber dinlemeyecek, gazete okumayacak hatta telefonlarımı da kapatacaktım…

Kim bilir belki de yılların yorgunluğu böyle bir karar almamı sağlamıştı…

Evet 3 gün habercilik yapmadım bilgisayarın kapağını açmadım ve telefonlarımı da kapadım, bunu uyguladığıma kendim bile şaştım kaldım…

Ama 3 gün çabuk geçti ve dün öğlen önce telefonlarımı açtım yüzlerce mesaj sesi beni kendime getirdi…

Ve elektronik posta ile gelen yüzlerce mesaj ve haber…

İçimden 'hoş geldin oğlum' dedim…

İki gün önce gelen bir mesaj derinden içimi sızlattı…

Ha keşke 3 gün hayattan kopmasaydım dedim…

Çünkü siz istediğiniz kadar hayattan kısa bir süre de olsa kaçmaya çalışsanız belki bunu başarıyorsunuz ama hayatın gerçeklerini değiştiremiyorsunuz ve hayat tüm acımasızlığıyla devam ediyor…

Hatice Haksever'in mesajıydı beni gerçeklere döndüren…

KKTC vatandaşı birisinin hayat mücadelesiydi bu!

"Böyle devlet im olur?" dedirten…

Paranız gözü kör olsun, bir devlet olarak bu kadar mı aciziz, bu kadar mı insanımıza değer veriyoruz, dedim ama bu kez içimden değil yüksel sesle…

İşte o ölüm kalım savaşı veren bir insanımızın yakınının içler acısı mesajı;

"Merhaba Levent bey,

İçinde bulunduğumuz bu zor durumu size anlatmak istedim umarım okur ve yazılarınızda konu edersiniz.

2009'dan beri diyaliz hastası olan Teyzem Emine Mertgil acil kadavra nakli için onay bekliyordu ve onay geldi 27 Nisan'da apar topar nakil için K.K.T.C Sağlık Bakanlığı tarafından sevk edilerek Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne geldik.

29 Nisan'da uygun organ bulundu ve nakil oldu ama henüz böbrek çalışmadığı için tedavisi devam etmekte nefrologlar yürüyemediği için çalışmıyor olabileceğini söyledi.

Beyin cerrahisi tarafından muayene edildi. MR sonucunda kemik çürümesi ve omuriliğin basınç gördüğünü ve oturmaması bile gerektiğini çünkü felç olabileceğini acil ameliyat gerektiğini söyledi.

Durumu elçiliğe anlattık, onlar da bu hastaneyle sadece nakil için sözleşme olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığıyla konuştuk Bakanımız Salih beyle de sağ olsun onay verdi biz de sevinçten ağladık.

Ertesi gün Elçilik aradı ve sevkiniz geldi fakat malzeme listesi için onay verilmedi çünkü özel malzeme bakanlıkla konuşun beni arasınlar eğer onay veriyorlarsa imzalayıp hastaneye göndereyim dedi.

Bakanlıkla konuştum malzeme listesini faksladım fakat prosedür gereği imzalanmaz, malzemeleri siz ödeyeceksiniz denildi.

Bizde bizim o kadar paramız yok!

18.000 TL'yi İstanbul'da hastanedeyken nasıl bulabiliriz dedik, yapacak bir şey yok denildi. Bakanla bir daha konuştuk, Bakan da ben kurul sekreterine gerekeni söyledim onu arayın dedi Ve en son karar malzemeyi siz alın ameliyatı olun taburcu olup Kıbrıs'a geldiğinizde faturayı bize getirin biz size faturayı ödeyelim denildi.

İmkansız ama para yok dedik ki siz bize borç verin faturayı getirince parayı bakanlık alsın yok olmaz denildi.

Bu durumu facebook ta paylaştım sağ olsun arkadaşlar bir şeyler yapmaya çalışıyor, fakat az bir para değil.

Bizim isyan ettiğimiz konu ameliyat malzemesiz olur mu?

Doktor sadece kesip dikiyor mu?

Ya da yeterli para bulunamazsa bu kadın felç mi olsun.

SAYGILARIMIZLA…"

(Hatice HAKSEVER)





Beşparmakları hiç böyle görmüş müydünüz?

Uzun bir süredir Girne Dağ Yolu'nu kullanmayınca görünen manzara insanı dehşete düşürüyor…

KKTC'de yıllardan beridir yaşanan bir çevre felaketi!

Beşparmak dağlarının her geçen gün eriyip tükenişi…

Hele de adını bu zirveden alın Beşparmaklar ile taş ocaklarının bu açıdan görüntüsü durumun vahametini gözler önüne seriyor

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları