Acılı babanın Başbakan'a mektubu!

Yayın Tarihi: 04/11/16 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

"Konu: Karakum Cuma Cemiloğlu Anaokulu isim değişikliği hakkında.

Sayın Hüseyin Özgürgün,

KKTC Başbakanı

Ben 330429 kimlik kartı hamili Ahmet Cemiloğlu. Girne'de ikamet etmekte olup yaşamımı inşaat sektöründe çalışarak idame ettirmekteyim.

Karakum Cuma Cemiloğlu Anaokulu isim değişikliği süreci ve yaşananlar konusunda sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Ben sekiz yıldan beridir Kıbrıs İnşaat firmasında ustabaşı olarak çalışmaktayım. Eylül 2014 yılında üniversite öğrencisi olan ve staj yapmak için benle çalışan oğlumu talihsiz bir kaza sonucunda kaybettik.

Kendisinin ismini yaşatmak ve geleceğimiz olan çocuklarımıza daha güzel yarınlar hazırlamak amacıyla Karakum Anaokulu Okul Aile Birliği ve Okul İdaresi'nin davetini kabul ederek söz konusu okula maddi ve manevi büyük katkılar sağladık.

Bu proje kapsamında 500 m2 kapalı alanda iki adet derslik, mutfak, yemekhane, müdür odası, öğretmenler odası, depo, ıslak hacimler inşa edilmiştir.

Ayrıca, bu anaokulumuzun tüm çevre düzenlemesi ve 1.000 m2 parke otopark yapımı gerçekleştirilmiştir.

Birlikte çalıştığımız iş insanlarının ve gönül dostlarının katkısı ile yapılan bu iş toplamda 750.000 TL'ye (Yedi Yüz Elli Bin Türk Lirası) mal olmuştur.

Ağustos 2015 tarihinde tamamlanan projeyi yerinde inceleyen ve takdir eden dönemin Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst tarafından hazırlanan önergeyle okulun ismi 16.9.2015 tarihindeki Bakanlar Kurulu'nun Ö (K-I)310-215 karar numarasıyla Karakum Cuma Cemiloğlu Anaokulu olarak değiştirilmiştir.

Alınan bu karar ailem, katkı koyan iş insanları ve şahsım tarafından büyük takdirle karşılanmış ve oğlumun isminin yaşatılması açısından bizlere manevi huzur vermiştir.

Büyük bir hayal kırıklığı ile öğrenmiş bulunmaktayız ki, o zaman alınan karar sizlerin talebi doğrultusunda hazırlanan bir önergeyle Bakanlar Kurulu'nun 11.8.2016 tarihli H(K-I)635-2016 sayılı kararı ile iptal edilmiştir.

Gelinen bu aşamada sizlerden isteğim büyük bir vefasızlık örneği ile atılan bu adımın gerekçelerini açıklamanızdır.

Şöyle ki aşağıdaki sorularıma sizlerden cevaplar beklemekteyim:

Bizler böylesine manevi bir durum vesilesiyle bu okulumuza maddi ve manevi katkı sağlayarak hata mı yaptık?

Bir ay öncesine kadar okul müdiresinin talebi olan ocak ve fırını alarak suç mu işledik?

Anavatanımız olarak gördüğümüz ve canla başla çalışarak katkı sağladığımız KKTC'de bizler ikinci sınıf vatandaş mıyız?

Bizlerin hakkını savunacak bir merci var mıdır?

Bilgi ve gereğini saygılarımla arz ederim…"

Ahmet Cemiloğlu

Kimlik No: 330429

Cep Tel: 0 533 837 77 78

Gardiyanoğlu'ndan Sağlık Bakanlığı'na tepki!

"Sevgili Levent Özadam,

03.11.2016 tarihinde köşende yayınlamış olduğun Sağlık Bakanlığına Remzi Gardiyanoğlu (KTSÇHB Başkanı olarak değil, Dr. Remzi Gardiyanoğlu olarak da değil) olarak vermiş olduğum dilekçenin cevabı için sana teşekkürü bir borç bilirim, şöyle ki;

1-Ben dilekçemden de anlaşılacağı gibi dilekçeyi KKTC Sağlık Bakanlığına vermiştim onlar herhalde karıştırmış olacaklar ki cevabı sana yolladılar bana değil.

2-Ben dilekçemi 12 Temmuz 2016 tarihinde verdim cevap 20 Ekim 2016 (başvurudan 3.5 ay sonra) tarihinde yazılmış ama halen 03 Kasım 2016 (başvurudan yaklaşık 4 ay sonra) tarihinde bana ulaşmadı.

3- Evet ben serbest çalışan bir hekimim, istersem yasal hakkım olan farklı iş kollarında da faaliyet gösterebilirim. Bakanlığın bilgili yetkilileri herhalde beni kendi bünyelerinde çalışan ve çok hassas oldukları Anayasa'ya aykırı olarak çalışan ve 2. iş yapan kamu hekimleri ile karıştırdılar.

4-Ayrıca ben bu kahve otomatları olan şirketimi ekte gönderdiğim yazıdan da anlaşılacağı gibi 15 Eylül 2016 tarihinde ilgili şirkete devrettim. Yani onların bana cevap yazdığı tarihten önce.

5-Sevgili Levent Özadam ayrıca Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Deniz Dana ile bugün yapmış olduğum görüşmede bana Sağlık Bakanı'nın emri ile bu belgenin kim tarafından ve ne amaçla basına verildiği ile ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edilmiştir.

Saygılarımla."

Remzi Gardiyanoğlu

Kıbrıs Türkü hayalet mi!

Pile'deki kumar operasyonu…

Bizim gazetelerde ortak operasyon başlıkları atıldı!

Rum gazetelerinde de benzer başlıklar vardı…

Çoğunluğu memnun eden bir haberdi bu!

Müzakerelerin devam ettiği ve yoğunlaştığı bir dönemde 'ortak' kelimesi bile hoşuna gitti herkesin…

BM gözetiminde ortak kumar operasyonu!

Ama Rum Adalet Bakanı Nikolau öyle düşünmüyordu…

Üstüne basa basa açıkladı;

"KKTC polisi ile iş birliği yapılmadı" diye demeçler verdi!

Çünkü KKTC ile iş birliği Rum kesimi için çoktan kendi davalarının kaybetmesiydi…

İki senelik BM'nin de içinde olduğu bir çalışma!

Sonra eş zamanlı bir operasyon ve…

Onlara göre yine KKTC diye bir şey ortada!

Bizi hayalet yerine koyuyorlar…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları