Halkın gündemi başka!

Yayın Tarihi: 16/04/10 07:30
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Sokakta yaşanan tantanaya bakmayın siz. Çıkarılan gürültünü büyük bir bölümü sunni! Cebine para, aracına benzin konulanların çıkardığı bir ses sadece! Yani paranın sesi de diyebilirsiniz siz buna.

Onlar Saray'ın peşinde, şanın ve namın devamı hevesinde ama bu sessiz çoğunluğun umurunda bile değil. Bu ülke yıllardır yanlış ellere teslim edildiğinden mutlu bir azınlık yaratıldı. Mutlu azınlık demek, mutsuz bir çoğunluk demek aynı zamanda.Mutlu azınlık devlet kaynaklarının peşine düşmüşken, mutsuz çoğunluk, iş, aş ve ekmek derdinde! Meydanların dolup taştığına da bakmayın siz. Bir kısmı kamera hileleri, bir kısmı da para verilerek alanlara gidenler.

…

Ülkenin gündemi Cumhurbaşkanlığı seçimleri ama vatandaşın gündemi seçimler değil. Son yıllarda siyasilere güvenini yitiren vatandaş da artık aynı hükümet gibi günü kurtarmaya, ayın sonunu getirme gaylesi çekiyor. Yapılan seçim konuşmalarından da içi bulanmış vaziyette. Evet kimin Cumhurbaşkanı seçileceğini merak ediyor ama, esas seçimler sonrası nasıl gelişmelerin olacağını düşünüyor.

Çünkü herkes biliyor ki seçimler sonrası bırakın siyasi gelişmeleri bir yana aybaşında devlet memurlarının ödenememe ihtimali bile var ve herkes borcunu taksitini nasıl ödeyeceğinin hesaplarını yapıyor. Ve inanıyor ki ülke ekonomisinin ayaklar altında süründüğü bir ortamda, Cumhurbaşkanı kim seçilirse seçilsin hiçbir şeyin değişmeyeceğine inanmış bir kere.

…

Bu ülkede ilk kez bir sendika bakanlık basıyor. Belki bu ülkede değil dünyada ilk ve tek olaydır bu. Dışarıdan bakıldığında KTÖS'ün yanlış yaptığı söylenebilir ama işin içine girdiğinizde, AÖA'de okayan öğrencilerinin gelecek endişelerini görünce insan kendi kendine bu ne biçim bir iş diye sormadan edemiyor.

Yanlış ve çarpık eğitim yapısı nedeniyle ülkede binlerce öğretmen açıktayken, bir üniversiteye verilen bazı hakların, kendi haklarını gasp etmek olduğunu düşünüyorlar. Aslında hatalı olan sendika ya da bakanlık değil, yıllardan beridir bir türlü adam gibi masaya yatırılmayan eğitim sistemi ve biz hala devlet olduk diye böbürlenirken sistemsizliğe karşı önlem almayan gelmiş geçmiş yöneticiler. Onları ise sorgulayan ne gariptir ki hala yok!

Karpaz olayları Erdoğan'ı kızdırdı!

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özkan'ın aracının Karpaz'da bir grup tarafından yolunun kesilmesi haberleri AK Parti'ye de yansıdı ve olaylar ABD'de bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan'a da iletildi. Erdoğan'ın kurmaylarına talimat vererek olayın en ince detayına kadar incelenmesini istediği ve gerekirse KKTC yetkilileri ile de görüşülmesini istediği söyleniyor.

KARPAZ'DA SİLAHLI ADAMLAR

Bu arada seçim gerginliğinin hat safhada yaşandığı Karpaz yerleşim birimlerinde bir çok kişinin artık beline silah koyarak gezdiği iddiaları yapılıyor. Polisin bölgede sıkı önlemler almasını isteyen vatandaşlar en küçük bir kıvılcımın bile büyük olaylara neden olabileceğini söylüyorlar.

Okur görüşü
"Siz olsanız kime oy verirsiniz?"

"Sayın Özadam, oldu olacak Türkiyelilerin kime oy vermesi gerektiğini de söyleyeydiniz de lafınız tamamlansaydı ve bizler de rahatlasaydık. Birileri Türkiyelileri parayla, hoş vaatle satın almaya çalışırken birileri de ücretsiz akıl veriyor galiba. Ha para vererek küçük ve basit görmüşsünüz, ha akıl verecek kadar akılsız görerek küçük görmüşsünüz...Siz merak etmeyin, herkes durumun farkında. Milletin başka seçeneği mi var? Bir tarafta Türkiye'ye geri göndermeyi konuşan, bunu sayılar üzerine indirgeyen siyasi bir görüş, bir tarafta da tatlı vaatlerle oy isteyen, yalan da olsa umut vaat eden bir siyasi görüş.

Siz olsanız kime oy verirdiniz sayın Özadam? Sahte vaatlere mi yoksa daha sahte vaatlere mi? Oturduğunuz yerden konuşmak elbette çok kolay, sizin tuzunuz kuru galiba. Sizin vatanınızla, yaşadığınız yerdeki gelecekteki ülkenizle ilgili bir sorununuz yok galiba. Kimse sizin adadan çıkıp başka bir yere, geldiğiniz yere, Anavatanınıza gitmenizi istemiyor, bunu sayılara dökerek siyasi pazarlık konusu yapmıyor galiba... Eğer bu galibalara cevabınız evet ise kimsenin oyuna karışmayın, kimseye de akıl vermeye kalkmayın. Siz 2004 yılından beri Avrupalılık ve dünyalılık vaat edilen kesimlerle ilgilenin…"
(Selim SANCAR)

Günün Fıkrası

Sosis

Babası çocuğuna güzel bir iş kurmak için paçaları sıvamış. Ancak oğlan salak olduğu için hiç bir işi beceremiyormuş. Babası ona ne iş bulduysa hepsini elini yüzüne bulaştırmış berbat etmiş. En sonunda babası tam otomatik bir sosis fabrikası kurdurmuş. Çocuğunu elinden tutup, bari işi öğrensin diye hemen fabrikadaki bir sosis makinesinin başına götürmüş.

- "Bak oğlum" demiş. "Buradan böyle öküzü yolluyorsun... Aha diğer taraftan sosis olarak çıkıyor, bu kadar basit anladın mı?". Çocuk dinlemeden başını sallamış, sallamış ta... sonra babasının yüzüne salak salak bakmış ve;

- "Peki buba, buradan sosisi goysak, öteki taraftan öküz olarak çukar mu ?" diye merakla sormuş. Babası hemen cevaplamış:

- "Maalesef evladım, o teknoloji bir tek senin ananda var..."


MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları