Siyasi partilerden de kesin!

Yayın Tarihi: 16/09/10 07:42
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Bir kez daha altını çiziyoruz, hem de kalın harflerle; Hükümetin ekonomik önlemler paketini destekliyoruz. Hem de hararetle! Ama adil ve eşit olursa...

Eğer olmazsa ve sadece bir kesimin canı acıyıp, diğer bir kesimin aksine cebine daha fazla para girecekse, bu insafsızlıktır, ayıptır, günahtır.

Yapılan tüm anket ve bilimsel araştırmalarda ülkede en az güvenilenler grubunda siyasiler ve siyasi partiler vardır. Burada gelmiş geçmiş tüm siyasileri de kazanın içine koyuyoruz.

Her ne kadar aralarında bir kaç tane gerçekten halk insanı olsa da onların da cesaretsizliği nedeniyle siyasetin şu anda temizlenmesinin imkan ve ihtimali de yoktur.

Şimdi hükümete bir soru; Madem ülke genelinde tasarruf tedbirleri ardı ardına eklenecek peki bunun içine siyasi partileri de katmayı düşünüyor musunuz?
İşte 2010 yılı için halen mecliste sandalyesi olan siyasi partilere yapılacak olan yardımların dökümü, hem de Ersin Tatar imzalı;

Ulusal Birlik Partisi'ne 1 trilyon 829 milyar TL, Cumhuriyetçi Türk Partisi BG"ye 1 trilyon 55 milyar TL, Demokrat Parti'ye 355 milyar TL, Toplumcu Demokrasi Partisi'ne 140 milyar TL, Özgürlük ve Reform Partisine de 140 milyar TL, Toplamda 3.5 trilyonluk bir devlet katkısı yani.

Bu kıtlık ve yoklukta iyi para doğrusu. Ama madem ki hükümet tasarruf seferberliği ilan etti, buna halkın gözünde en az güvenilen siyasi partileri de dahil etmeli ve konudaki samimiyetini göstermelidir.

Devlet,birinden keserken, birinin cebine koyarsa, birine de heç dokunmazsa ben o devletin ciddiyetinden şüphe duyarım.
Bilmem anlatabildim mi?

Gönyeli'de ilginç buluşma!

Gönyeli'de Tenis Klubü içindeki Ömer'in yeri isimli restorantta bir masa etrafında oturan siyasiler görenlerin merakını uyandırırken, çeşitli yorumlara da neden oldu.

Tahsin Ertuğruloğlu, Nazım Çavuşoğlu, Ali Çetin Amcaoğlu, Ali Yönel, Günay Caymaz ve Enver Emin'i aynı masada görenler diğer müşteriler anında telefona sarılarak ihbarda bulunurken, masaya bir ara Hasan Taçoy ve Tuncer Arifoğlu'nun da geldiklerini ama masada oturmadıklarını ifade ettiler.

Masada oturanlardan bir kişiye sorduk, 'hayırdır' diye! Aynen şöyle cevapladı;
"Hayırdır, hayırdır..."

Okur Şikayeti
"Atlas Jet'e protesto!.."

"Sayın Özadam
14-9-2010 Sabah saat 07:30 atlas jet Ercan-Antalya-Stansed uçağı ile kızımı İngiltere'ye yolcu ettim. Kızım Stansed hava limanına vardı. Ama bagajı kayboldu.

Ercan hava limanını aradık orda kalmadığını söylediler. Antalya hava limanını aradık burada öyle isimde bagaj yok dediler. Ya Kıbrıs'ta yada Stansed'de kayboldu dediler.

Memleketinizi destekleyiniz diyorlar,Türk Türkü desteklesin diyorlar. Öyle yaptık.İçerisinde okul evrakları,kitapları ve daha birçok değerli eşyaları bulunan bir bagaja sahip çıkamadı.Sorumluluk alamıyorsa Atlas jet bu işi bıraksın.

24 saat içerisinde, eşyaları bulup adresine teslim etmezse kendilerine dava açacağımızı kamu oyununun huzurunda açıklıyorum. Hoş bu saatten sonra bulsalarda gazetelere geçtikleri için bagajı teslim edeceklerinden de şüpheliyim. Başka bir ülkede bu olmuş olsaydı, canla başla çalışılır, 40 kez özür dilenir vs...

Kıbrıs Türk halkı kendilerini küçümseyen,değer vermeyen sadece paralarını nasıl alacağının hesabını planlayan Atlas jeti protesto etmelidir..."
(Gülşen LUMAN – Yedidalga)

Hasan SÖZMENER

Barolar Birliği

9

Adli yılın açılışını haklı nedenlerden dolayı protesto edip katılmama kararı aldığıkları için

Sami DİLEK

Kamu-İş

8

Sütek'ten durdurulan çalışanlar için yargıya baş vurdukları için

Mehmet Çakıcı

TDP Genel Başkanı

7

Kumar ve uyuşturucu konularındaki cesur ve kararlı açıklamaları için

Aşkın BURCU

3

Dr. Küçük Oyunları'nda seremoni gerçekleştirmeyerek tepkilere neden olduğu için (Vatandaşın isteği üzerine)

Cumhuriyet Meclisi

1

Yaz tatilinin bittiğini unutarak mecliste nisabın sağlanmadığı için

Kazanmak için

Brandi adında sarışın bir iş kadınının işleri çok kötü gidiyormuş. İflas edince yardım için Tanrıya başvurmaya karar vermiş.

Gece yatmadan başlamış duaya; "Tanrım, iflas ettim ve işyerimi kaybettim. Eğer yakın zamanda elime para geçmezse evimi de laybedeceğim. Lütfen Lotoyu kazanmamı sağla."

Ertesi gün o haftanın loto çekilişi yapılmış ve başka biri kazanmış. Yine bir loto çekilişi öncesinde kadın yine dua etmiş; "Tanrım, işyerimi kaybettim, evim, kaybettim, eğer yakın zamanda elime para geçmezse arabamı da kaybedeceğim. Lüften yarınki lotoyu kazanmamı sağla."

Ertesi gün lotoyu yine bir başkası kazanmış. Sonraki loto arefesinde kadın yine dua etmeye başlamış;"Tanrım, beni neden unuttun? İşyerimi, evimi, arabamı kaybettim, çok zor durumdayım, lütfen, lütfen bu seferki lotoyu kazanmamı sağla da işlerimi yoluna koyayım."

Birdenbire ortalık ilahi bir beyaz ışıkla aydınlanırken gök aralanmış ve Tanrı seslenmiş:

- Brandi kızım, Lotoyu kazanmak için önce Loto bileti alman lazım...

MESAJ KUTUSU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları