BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 4 dak.

Sezen: "Eko günde satın alınacak ürünlerin güvenliği bizi mutlu ediyor"

Sezen: "Eko günde satın alınacak ürünlerin güvenliği bizi mutlu ediyor"

Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen yaptığı açıklama ile Eko günlerde satın alınacak üzünlerin güvenliğini anlattı ve bu durumdan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 11/09/13 15:44
okuma süresi: 4 dak.
Sezen: "Eko günde satın alınacak ürünlerin güvenliği bizi mutlu ediyor"
A- A A+

Gıda Mühendisleri Odası tarafından yayınlanan raporda "Büyükkonuk eko günlerde satın alınacak ürünlerin sağlıklı hazırlanması ve güvenle yenilip içilmesi konusunda verdiğimiz güven bizleri bir kez daha mutlu etmiştir."

KKTC'de bir ilki başaran ve ülke genelinde çevre,doğa,ve kültür ile sürdürülebilir bir yaşam biçimi olan eko turizm olgusunu yaratan ilk köy olmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün XIII.'sünü düzenleyeceğimiz Eko-Gün'e başlarken ilk adımlarımızda ciddi hedefler belirledik. Hedeflerimize alanında uzman ve profesyonellerle profesyonelce çalışarak yürüdük. Bugün en önemli sonuç Büyükkonuk'ta düzenlediğimiz eko günlerle ilgili halkımızın gelişimi ve sağlıklı ürün üretme konusundaki çalışmalarımız oldu. Bu alanda ortaya koyduğumuz vizyonlu çalışmalarımız ile yüzde yüz başarı elde ettik. Büyükkonuk'ta eko günlerde satılan ve sunulan ürünlerin gıda güvenilirliği bizim en önemli hedeflerimiz arasında öncelikli olanlardan biri idi. Bu alanda uzun zaman Gıda Mühendisleri Odası ile yoğun çalışmalar yaptık. Halkımızı sürdürülebilir eğitimlerle bilinçlendirdik. Hedeflerimizi anlattık. Gıda Mühendisleri Odasının sağlıklı beslenmemizde ve sağlıklı gıdalar almamızdaki önemini her zaman dile getirdik ve uygulamaları onlarla birlikte yaptık. Büyükkonuk'ta her yıl yılda iki kez düzenlenen eko günlerde üretimden satışa kadar olan süreçte verilen eğitimler ve eko günlerde tüm stantlarda satılan ürünlerin denetimini Gıda Mühendisleri Odası ile birlikte aralıksız sürdürdük. Büyükkonuk'ta satılan ürünlerin güvenilirliği ile ilgili Gıda Mühendisleri Odası tarafından yayınlanan rapor bizlerin ne kadar doğru ve bilimsel çalıştığımızın göstergesi olmuştur. Ayrıca KKTC genelinde sağlıklı beslenme ile Gıda Mühendisliğinin önemini bir kez daha örneklemiş olduk. Öncü olduğumuz bu çalışmalar bizleri haklı çıkarmanın gururunu yaşattı.

Gıda Mühendisleri Odası tarafından yayınlanan raporda toplam 62 stant denetiminde üretimden satışa kadar olan süreçte elde edilen başarı yüzde yüz olmuştur. 62 stant tarafından yapılan satışlarda ürün muhafaza, etiket bilgileri, ürünler konusunda soğutucu kullanımı ve servis aşamasında el yıkama düzeneğine kadar verilen eğitimler başarılı bir biçimde sonuçlanmıştır. Büyükkonuk eko günlerde satın alınacak ürünlerin sağlıklı hazırlanması ve güvenle yenilip içilmesi konusunda verdiğimiz güven bizleri bir kez daha mutlu etmiştir. Gıda Mühendisleri Odasına teşekkür ederiz. Bu yıl diğer bir adımımız ürünlerimizin kalitesi ve gramajları üzerinde çalışmaktır. Halkımıza bu yönde vereceğimiz eğitimlerle ürün kalitesini daha da artıracağız. Ve yakın bir gelecekte de KOBİ merkezini oluşturmaktır. Bugün Tarım Bakanlığı tarafından öncelikli olarak ele alınan Gıda Tüzüğünün de bu çalışmamızla örtüşmesi yaptığımız çalışmanın önemini bir kez daha kanıtlamıştır. Bu yıl XIII.Geleneksel ve I. Uluslararası Eko-Gün Etkinliğimiz 6 Ekim 2013 Pazar günü düzenleniyor. Bu yıl Uluslararası olacak olan Eko Gün etkinliğimize tüm halkımız davet eder sağlıklı ve güvenli alış veriş yapmaları ile Kıbrıs kültürüne özgü etkinlikler ile eğlenmeleri için davet ederiz.

Saygılarımla.

Sezai SEZEN

Büyükkonuk Belediye Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.