MEHMETÇİK
okuma süresi: 2 dak.

KTÖS Mehmetçik İlkokulu'nda yaşananlar ile ilgili basın toplantısı düzenledi

KTÖS Mehmetçik İlkokulu'nda yaşananlar ile ilgili basın toplantısı düzenledi

Kıbrıs Türk Öğretmeneler Sendikası Mehmetçik İlkokulu'nda yaşananlar ile ilgili basın toplantısı düzenledi... Sendikadan konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 15/01/14 13:41
okuma süresi: 2 dak.
KTÖS Mehmetçik İlkokulu'nda yaşananlar ile ilgili basın toplantısı düzenledi
A- A A+

Adanın kuzeyinde yaratılan ayrılıkçı rejimden beslenenler son zamanlarda öğretmenlere dönük sistemli bir saldırıya girişmişler, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmak için rol üstlenmişlerdir.

Şht. Doğan Ahmet İlkokulu'ndaki bir öğretmenimiz hakkındaki karalama çalışmalarından sonra Mehmetçik İlkokulu'ndaki bir başka öğretmenimize de çamur atılması tesadüf değildir. Bu saldırılar bir öğretmenimize değil, mesleğini onuru ile icra eden tüm öğretmenlerimize yöneliktir.

Öğretmenin kendi kendini yönetme, demokratikleşme, sivilleşme ve onurlu bir yaşam sürme mücadelesindeki kararlı duruşu yıllardan beri bu düzenden beslenenleri rahatsız etmektedir. Öğretmene yönelik sistemli karalama çalışmaları ile öğretmen hareketini susturacağını sanan bu zihniyet, öğretmen karşısında yine yenilgiye uğrayacaktır. Mesleğini sevgi, saygı, şefkat ve dürüstlükle icra eden öğretmenimiz, yalan dolan ve karalama kampanyaları ile bu düzenden beslenenlerle nasıl mücadele etmesini çoktan öğrenmiştir.

Mehmetçik İlkokulu'nda öğretmenimize yönelik saldırıyı gerçekleştiren vatandaşımız ve bu saldırıyı haber yapmaya değer gören medya kuruluşu ile demokratik ve hukuksal zemin çerçevesinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Yine Mehmetçik köyündeki din adamının bilimsel eğitime aykırı çalışmaları ve öğretmenlerimizle ilgili söylemleri için de hukuksal girişimlerimiz başlamıştır.

Kişisel menfaatları uğruna her canı çekenin TV ve radyo programlarına katılarak öğretmen camiamıza çamur atmasına ve öğretmenler ile ilgili yalan dolan haberlerden menfaat uman medya tetikçilerine karşı sessiz kalmayacağımızı yeniden vurgularız.

Saygılarımızla,

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.