LAPTA
okuma süresi: 5 dak.

Vatandaş Mağdur: "Fuat Namsoy Lapta'yı önemsemiyor"

Vatandaş Mağdur: "Fuat Namsoy Lapta'yı önemsemiyor"

Lapta'da yaşanan su krizi bitmiyor. Su kuyularının 6 Milyon TL'lik elektrik borcunu kimin üstleneceği ve kime ait olduğu hala tartışma yaratıyor. Lapta Belediyesi ve Su İşleri Dairesi arsında süren bu gerginlik ise vatandaşı mağdur ediyor.

Yayın Tarihi: 06/12/14 11:33
okuma süresi: 5 dak.
Vatandaş Mağdur: "Fuat Namsoy Lapta'yı önemsemiyor"
A- A A+

Susuz kaldığı için isyan eden vatandaş, Eylül ayında 1-2 hafta susuzluk problemi çektikleri belirterek, "Yine aynı sorunla karşı karşıya kaldık. Tankerleri arıyoruz kuyularda su kalmadığı için su getiremiyorlar. Belediye ve Su İşleri dairesinde de muhatap bulamıyoruz" dedi.

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, bu borcun Belediyeye ait olmadığına dikkat çekerek, "Pazartesi Su İşleri Dairesini mahkemeye vereceklerini" açıkladı.

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

2008 yılından bu yana ödenmeyen su kuyularının 6 Milyon'luk elektrik borcu, Lapta halkını mağdur etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda yine vatandaşın susuz kalmasıyla gazetemizde yer bulan tartışma dün yine vatandaşın susuz kalmasıyla birlikte gündeme taşındı. Gazetemizi arayan vatandaşlar susuz kaldıkları için mağdur olduklarını belirtirken, "Lapta Belediyesinden ve Su İşleri dairesinde muhatap bulamıyoruz" dedi.

Lapta susuz, Vatandaş yine mağdur

Gazetemizi arayarak 4 gündür susuz kaldıklarını ve mağdur olduklarını belirten Lapta'lı vatandaşlar isyan etti. Birkaç ay önce de aynı sorunu yaşadıklarını belirten vatandaş, "Eylül'de 2-3 hafta susuz kaldık ve 4 gündür yine susuzuz. Kuyularda elektrik kesildi evlere su verilmiyor. Çocuklarımız okula gidiyor, fakat kıyafetlerini yıkayamıyoruz, bulaşıklar birikiyor. Tankerleri de aradığımız da kuyuda su yok, getiremeyiz diyor. Belediyeyi arıyoruz kimse bizimle muhatap olmuyor. Aynı şekilde Su işleri dairesini arıyoruz kimse bir açıklama yapmıyor. Ne yapacağımızı ve kime başvuracağımızı bilemiyoruz" dedi.

"Belediye Başkanı Lapta'yı önemsemiyor"

Vatandaş, Lapta Belediye Başkanına da çok kızdığını belirterek, "Fuat Namsoy telefonlarımıza çıkmıyor. Bu dönem son dönemidir diye artık hiç bir şey yapmıyor ve Lapta'yı önemsemiyor. Bunun yanında Belediye çalışanları da bizleri kaale almıyor. Belediye çalışanları belediyeden su çektikleri için rahatken, biz 4 gündür mağdur bir şekilde mücadele vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"Borç belediyeye ait değildir"

Kıbrıs Postası'na konuyla ilgili konuşan Fuat Namsoy ise şunları söyledi; "Daha önce bilindiği üzer su kuyularının elektrik borcu sebebiyle Eylül ayında da su kesintisi yaşanmıştı. Su İşleri Dairesi Su Kuyularının borcunu ödemeyi ret ediyor ve bu borcun Lapta Belediyesine ait olduğunu iddia ediyordu. Fakat bu borç belediyeye ait değildir.

Su kuyularının hiçbiri herhangi bir sözleşmeyle belediyemize devredilmemiştir. Ayrıca adımıza da faturalanmamaktadır. Bizim bu konuyla ilgili bir müracaatımızda yoktur. Daha önce eski Bakan Hamit Bakırcı'nın görüşme talebi ile taraflar toplanarak konuyu görüşmüş ve Sayın Bakırcı bize hak vererek bu konuyu bakanlar kuruluna taşımıştı. Ardından elektrikler bağlanarak, sorun çözülmüştü. Şimdi yine aynı sorunla karşı karşıyayız."

"Su dairesini mahkemeye veriyoruz"

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz İçme Suyu Tesislerinin ve Lapta'nın kuyu borçlarından dolayı elektriğinin kesildiğini belirten Namsoy, "Bu sebeple Lapta'ya ve civar köylere su verilemedi. Fakat hemen ertesi gün Akdeniz İçme Suyu Tesislerinin elektriği yeniden verilirken, lapta yine susuz kaldı. Bunun sebebi de askerin Akdeniz'den su çekmesi ve onların müdahalesi ile elektriğin yeniden bağlanmasından kaynaklanmaktadır. Sonuç olarak ben 6 Milyonluk borç Belediye'ye ait değilken bu parayı halkımın sırtından ödetmem. 3 gün önce Bakandan randevu talep etmememize rağmen talebimize karşılık bulamadık, 3 günün sonunda bize bakanın yoğun olduğu ve görüşmesini müdürleri ile yapmamız gerektiği söylendi. Biz bunu bire bir bakanla çözmek istediğimizden dolayı taraftar olmadık. Sonuç olarak pazartesi günü avukatımızla birlikte işlem başlatıyoruz ve Su Dairesini mahkemeye veriyoruz" şeklinde konuştu.

"Mağduriyeti hükümetin ve bakanlığın suçu"

Namsoy, Vatandaşın mağdur olmasının Belediyenin suçu olmadığına dikkat çekerek, "Mağduriyet, hükümetin ve bakanlığın suçudur. Vatandaş bire bir bizimle muhatap olabilir, fakat biz onların hakkını savunuyoruz ve onlar için mücadelemizi veriyoruz. Bu borcu biz üstlenirsek bu zaten su faturalarına yansıyacaktır" dedi.

"Son dönemim değil"

Vatandaşın iddialarına da yanıtlayan Namsoy şunları söyledi; "Bu benim son dönemim değildir, 'son dönemi olduğu için iş yapmıyor' iddiaları da asılsızdır. Üstelik ben personelime su dağıtmıyorum, evlere su dağıtım servisim yok."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.