GEÇİTKALE
okuma süresi: 42 dak.

"Değişen ve gelişen Geçitkale yolunda 365 gün" projeleri açıklandı

“Değişen ve gelişen Geçitkale yolunda 365 gün” projeleri açıklandı

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ göreve gelişinin birinci yıllını Belediye binasında düzenlenen basın toplantısıyla değerlendirip, süreç içerisinde yaptıkları hizmetleri ve yapacakları projeleri açıkladı.

Yayın Tarihi: 31/07/15 11:44
okuma süresi: 42 dak.
“Değişen ve gelişen Geçitkale yolunda 365 gün” projeleri açıklandı
A- A A+

Geçitkale Belediyesinin bugünkü ekonomik şartlarını ve ilk bir yıl içerisinde yaptığımız hizmetleri ve yapacağımız projeleri paylaşmak için bugün bir araya geldik" diye başlayan ÖZTAŞ sözlerine, "Bizler yöneticiyiz, bizlerin görevi sorunları anlatmak ve onların arkasına sığınmak değildir.

Benim görevim GEÇİTKALE ve Belediyeye bağlı 6 köyümüzün (Çınarlı, Mallıdağ, Yamaçköy, Sütlüce, Nergisli, Çamlıca) sorunları dinleyip, çözmek ve halkımıza yaşanabilir yerleşim yerleri oluşturmaktır.

Benim yöneticilik anlayışım budur.

Bu anlayışla, halkımızın 4 yıl için bana layık gördüğü bu görevi Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımla ve Belediye personeli ile layıkıyla yerine getireceğiz.

Bu bağlamda elimden gelenin en iyisini yapacağıma kimsenin şüphesi olmasın.

Sözünü verdiğim projelerin bir kısmını başlattık" diye devam etti.

Detaylara geçmeden önce 4 Temmuz 2014'de Geçitkale Belediyesi'ni ne durumda devraldığımızı sizlere 4 başlık altında aktarmak istiyorum.

İdari Yönden:

Göreve geldiğim günden itibaren belediye idaresindeki mevcut idari yapıya müdahale edilmemiş olup çalışma sistemi üzerinde izleme yapılarak gerekli iyileştirmeler yapılmıştır. (Örneğin: Temizlik Birimi, Su İşleri Birimi oluşturuldu) Personelin özlük haklarının ödenebilmesi için devletten yardım talebinde bulunuldu. Personel için tek tip üniforma sistemine geçildi. Belediyenin görev tanımı yapıldı.

  1. Siyasi Yönden:

Demokrasilerin vazgeçilmezi olan seçimlerin geride kaldığının bilinciyle tüm Belediye çalışanları arasında ayrım yapmayan bir yönetim oluşturulmuştur. Bununla birlikte belediye çalışanlarının da kendi iş alanlarında görevlerini sürdürürken siyasetten uzak uygulamalar yapmaları konusunda uyarılar yapılmıştır. Her personel sendikalaştırılıp, İşçilerimizle Toplu İş Sözleşmesi yapıldı.

  1. Mali Yönden:

4 Temmuz 2014 Tarihli mali rapora göre :

2, 000.000 TL toplam borç olarak gözüken belediyemizi maalesef kasası boş olarak devraldık. Tahsilâtı yapılamayan bu alacakların tahsilâtı için gerekli girişimleri başlattık.

Geçitkale'de Haziran,2014 ayında yapılan tahsilât oranı %39 iken Haziran, 2015 ayında yapılan tahsilât oranı %75'lik bir artış göstermektedir.

Belediyemizi bu şekilde devraldık, ancak başta da belirttiğim üzere bizlerin görevi sorunları anlatmak ve onların arkasına sığınmak değildir.

Bizde bu sorunların arkasına sığınmadık ve görevi devraldıktan hemen sonra icraatlarımıza başladık. Zira seçimler öncesinde halkımıza vermiş olduğumuz sözler var ve bu sözleri yerine getirmek GEÇİTKALE ve BÖLGEMİZİ yaşanabilir bir yer sunmak en büyük hedefimiz ve görevimiz.

"Değişim ve Hizmet Zamanı'' sloganıyla göreve başladığımız günden,bugüne kadar (1 yıl içerisinde) yaptıklarımızı sizlere aktarmak istiyorum.

Geçitkale Belediyesi'nden 5 Dev Proje

Geçitkale Belediye Başkanı ÖZTAŞ, uzun yıllar bekleyen projelerin artık hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Geçitkale Belediyesi'ni yatırım yapabilen, gitgide büyüyen ve halkının hak ettiği duruma getirmek için çalıştıklarını vurguladı.
ÖZTAŞ, projelerin yaklaşık 2 milyon TL'yi bulduğunu belirterek, projelerin bu yıl içerisinde hayata geçmesini hedeflediklerini söyledi.
Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ sözlerine şöyle devam etti:
"2104 yılında göreve geldiğimiz zaman kendimize bir hedef koyduk. Beldemizdeki sorunların ne olduğunu ele aldık, belediyemizin mali durumunu inceledik ve elimizde olanlarla neler yapabiliriz noktasında adım attık. Çok uzun yıllar mali durumu yüzünden sıkıntı yaşayan belediyemizi yavaş yavaş toparlamaya ve ayağa kaldırma çalışmaları başlattık. Bu yolda yürürken elbette ki yalnız değildik. Finansal katkıları ile her zaman yanımızda olan ve projelerimize büyük destek vererek, çalışmalarımıza katkı sağlayan TC Yardım Heyeti, 2015 projelerimize destek vererek, bizlerin belediyecilik hizmeti vermemize büyük katkı sağlamıştır. Bu vesile ile projelerimizin onaylanmasında ve finansmanında, bize kaynak aktaran TC Yardım Heyeti Başkanı Sayın Ertan Tosun'a ve Büyükelçimiz Sayın Halil İbrahim Akça'ya tarafsız şekilde tüm projelerimize finans sağladıklarından dolayı teşekkür ederiz.''

SİNEMA TADİLATI İLE GENÇLİK KONGRE VE TOPLANTI MERKEZİ PROJESİ

Proje ile ilgili açıklama yapan ÖZTAŞ, "Geçitkale'de atıl durumda olan sinemanın yeni bir düzenleme ile bölge halkına kazandırılması gerekmektedir. Salon 1980'li yıllardan bu yana kullanılmamaktadır. Tadilat ve düzenlemeler ile salon "Gençlik Kongre Ve Toplantı Merkezi" haline gelebilirken ciddi şekilde eksikliği hissedilen kapalı bir salon ihtiyacı ortadan kalkacaktır. Tadilat sonrasında, halk dansları eğitimleri, kadınlar için çalışma ortamı, kültür sanat faaliyetleri için de bir merkez bölgeye kazandırılacak ve projenin gerçekleşmesiyle Geçitkale ve Bölge Halkı çağdaş, modern ve mutlu bir yaşam için yeni bir çekim merkezi oluşacaktır" dedi.

GEÇİTKALE KASABA İÇİ YOLLARIN ASFALTLANMASI PROJESİ

Geçitkale Kasaba içindeki yollar zaman aşımında ve 2009 yılında Geçitkale'de su ishale hatlarının değişimi sırasında meydana gelen kesikler ve çukurlar nedeniyle çok kötü durumdadır. Özellikle ana caddedeki yollarda oluşan çukurlar vatandaşların yoğun şikâyetlerine neden olmaktaydı. Söz konusu proje için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılması beklenmektedir.

KASABA İÇİ KALDIRIM TADİLAT VE YENİLEME PROJESİ;

Geçitkale Kasabası'nın bir bölümünde bulunan kaldırımlar zaman aşımında çökmüş, bordürler özelliğini kaybetmiş, betonlar çatlamış ve halkımızın üzerinde yürüyemeyecek kadar kötü durumdadır. Engelli vatandaşlarımızın rahatça, güvenilir bir şekilde yürüyebileceği kaldırımların olmayışı büyük bir eksikliğimizdi. Projenin gerçekleşmesiyle birlikte başta engelli kardeşlerimizin hayatları kolaylaşacak, başkalarına muhtaç olmadan, özgürce gidecekleri yerlere ulaşımları kolaylaşacaktır.

YAMAÇKÖY İÇME SUYU YENİLEME PROJESİ

Belediyemize bağlı Yamaçköy'de bulunan ve vatandaşların sağlığını tehdit eden, paslanmış metal su hatlarının değişimi yapılacaktır.

KENT MERKEZİ ATATÜRK MEYDAN PROJESİ

Geçitkale kent merkezinde bulunan Atatürk Büstü'nün Geçitkale Şehitlik Alanına taşınması ile 4500 m2'lik alanın kent için daha işlevsel bir yapıya sokulması hedeflenmektedir. Proje sayesinde bu bölge, çay bahçesi, kafeterya, açık hava tiyatro sahnesi, konser alanı şeklinde kullanılabilecektir. Meydan, tuvaletleri, yeşil alanları ve parkı ile çekim merkezi haline gelecektir. Projenin önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalar tamamlanmış olup, en kısa zamanda Geçitkalemiz çağdaş, modern bir görünüme kavuşacaktır.

"Mesaryanın Parlayan Belediyesi"yolunda İlklerimiz;

  • İkinci Bahar Yaşam Kulübü:

Geçitkale Belediyesi 65 yaş ve üzeri vatandaşların yaşam kalitesini artırma hedeflerinden biri olan'İkinci Bahar Yaşam Kulübü' projesini hayata geçirdi.

Yaşama geçirilen projede bu hizmetlerden yararlanacak 492 civarında vatandaşımız bulunmaktadır. Bu projeyle yaşlılarımız aylık periyodlarla evlerinde sağlık kontrolünden geçirilerek ihtiyaç duyan üyelere berber ve kuaför hizmeti verilecektir. Tüm üyelerimiz doğum günlerinde ve özel günlerde onlara unutulmadıklarını hatırlatmak adına evlerini ziyarete gidilecek ve onlara ilerleyen günlerde geziler düzenlenecektir. Her geçen gün gelişiminin sürdürüleceği İkinci Bahar Yaşam Kulübü hizmetleri sürekli güncellenerek devam edecektir. Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ, "Kulübün amacının insan yaşamının her evresinde olduğu gibi yaşlılığın da mutlu, huzurlu geçirilmesinin kişinin verimliliğini ve üretkenliğini sürdürmesiyle sağlanabileceğinin unutulmaması gerektiğini, emekli olmuş ve ikinci baharlarını yaşayan kişilerin yaşamdan kopmayarak, mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak olduğunu kaydetti. Hasan ÖZTAŞ, 65 yaş ve üstü İkinci Baharını yaşayan Üyelerimizin yaşamını kolaylaştırmayı ve yaşama sevinçlerini yukarı seviyede tutmayı amaçlıyoruz "dedi. Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ , "Kulüp üyelerinin talebi doğrultusunda hizmetin çeşidini ve kalitesini artırarak hizmet vermeye devam edeceğiz "dedi. Bölgemizde yaşlı nüfusun yoğunluğundan bahseden ÖZTAŞ, "1/5 nüfusumuz yaşlı, bu bireylere hizmet etmek, onların yaşamlarına renk katmak yerel yönetimlerin birinci görevidir" dedi.

  • Vatandaşa Yerinde Hizmet (Gezici Vezne)

Geçitkale Belediyesi fatura ödemede vatandaşı rahatlatacak bir uygulama başlattı. Geçitkale Belediyesi'nin "Gezici Vezne" uygulamasıyla, tahsilât veznelerinin bulunmadığı altı köyde fatura ödemede işlemi başladı.
Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ, "Gezici Vezne" uygulaması hakkında bilgiler verdi. Geçitkale'nin merkez olmasının ardından belediyeye bağlanan altıyerleşim birimlerinde uygulamanın başarıyla yürütmeyi hedeflediklerini belirten ÖZTAŞ, "Bazı yerleşim birimlerimizde fatura ödeme merkezimiz yok. Bu uygulama sayesinde, fatura ödeme merkezlerine gelemeyen vatandaşlarımız, Gezici Vezne uygulaması ile ödemelerini kolaylıkla, yorulmadan ve zaman kaybı olmadan yapabilecek" dedi. Gezici vezne programı şöyle: "Pazartesi: Nergisli, Salı: Sütlüce, Çarşamba: Çamlıca, Perşembe (Sabah) Mallıdağ, (Öğleden Sonra) Yamaçköy, Cuma: Çınarlı"

  • 112 ACİL SERVİS HİZMETTE

Geçitkale Sağlık Merkezi'nde 24.00'e kadar Acil Servis Hizmeti Verilmeye başlandı.

Yıllardır mesai saatlerinde hizmet veren Geçitkale Sağlık Merkezi'ndeki 112 Acil Servis bundan böyle saat 24.00'e kadar hizmet vermeye başladı. Yeni uygulama 03 Şubat 2015 tarihi itibariyle başladı. Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ ," Geçitkale ve bölgesinin en temel ihtiyacı olan sağlık hizmetinin 112 ile taçlandırılmasının önemine değindi."

  • Belediyemizin Su Arıtma Tesisi'nden 24 Saat Hizmet...

Uzun yıllardır Geçitkale ve bölgesine hizmet veren Arıtma Tesisimiz, akıllı sistem uygulamasıyla mesai saatleri dışında da hizmet vermeye başladı.

Sosyal Etkinliklerimiz ve Seminerlerimiz

  • Türk Müziği Korosu:

Geçitkale Belediyesi bünyesinde barındırdığı sosyal ve kültürel aktivitelerine bir yenisini daha ekleyerek bölgesinde yine bir ilki gerçekleştirmiş oldu. 06 Ocak, 2015 tarihinde müzikseverlerin katılımıyla yapılan toplantıda "Geçitkale Belediyesi Türk Müziği Korosu" faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır. Pazartesi günleri 19:00-21:00 saatleri arasında faaliyet gösteren koroya katılımcıların sayısı 30 a ulaşmıştır. Koronun yöneticiliğine atanan Yusuf Tuncer BARKUT yıllarını müziğe vermiş bir müzisyen olup kanun ve ud çalmaktadır. Otuza yakın bestesi bulunan BARKUT'un beste ve söz yazarlığı konularında da muhtelif ödülleri bulunmaktadır. Yusuf Tuncer BARKUT, Geçitkale beldesine kaliteli, dinlenebilir bir Türk Müziği Koro'su kurmak, solist ve saz elemanı yetiştirmek için çalışmalara büyük özveri ile devam etmektedir.

  • "Spor Yapalım Sağlıklı Yaşayalım"

Belediyemiz bünyesinde 09 Ekim, 2014 tarihinde eğitimlerine başlanan "Pilates Kursu" Cumhuriyet Lisesi Salonu'nda haftanın üç günü, Geçitkale ve Bölge bayanlarımız yoğun ilgisiyle devam ediyor.

  • Halk Dansları Topluluklarımız

"Minikler – Gençler - Masterler Halk Dansları Topluluğu"

Belediyemizin Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde 7'den 70'e her yaş grubuna hitap eden Halk Dansları Topluluklarımız kurulmuştur. Haftanın iki günü Cumhuriyet Lisesi Salonu'nda yapılan çalışmalarda, çocuklarımızın içinde bulunduğumuz yaz tatillerini değerlendirerek, sosyalleşme ve özgüven konusunda yardımcı olmak, gençlerimizin ise kötü alışkanlıklardan uzak tutmak , Kıbrıs Kültürü'nde önemli bir yere sahip olan halk danslarımızı gençlere öğretmek ve onlarla yaşatma hedefindeyiz.

  • Gezi Programlarımız

Belediyemiz Sosyal Etkinlikler çerçevesinde çeşitli tarihlerde, düzenli olarak gezi turları düzenlemektedir. 01 Şubat, 2015 tarihinde Trodos Turu ile start verilen gezilerimiz vatandaşlarımızın yoğun istek ve talepleriyle gün geçtikçe artıyor. Gezi turlarımız için erken saatlerde Geçitkale Kasaba Meydanı'ndan görevli belediye personellerimiz eşliğinde hareket edilerek, vatandaşlarımıza güzel bir gün geçirmek, bu tür yerlere gitme olanağı olmayan vatandaşlarımıza olanak sağlamak, vatandaşlarımızla iç içe olmak bizlerin başlıca görevleri arasında. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz gezilerimiz, 01 Şubat – 15 Şubat, 2015 KAKOPETRIA & TRODOS GEZİSİ…(yoğun talep üzerine 2 kez gidildi), "Yaşlılar Haftası" nedeni ile 65 yaş üzeri ve İkinci Bahar Yaşam Kulübü'ne üye vatandaşlarımızın için düzenlenen yaklaşık 200 kişilik gezi etkinliğimiz İskele Boğazı kahve molası ile başlayıp, Tatlısu Zambak Tatil Köyü'nde canlı müzik eşliğindeki öğle yemeği ile son buldu. Ülkemizde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği "Yeşilırmak Çilek Bahçeleri"ne 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiğimiz gezimizde, Geçitkale ve Bölge halkımız bol bol çilek toplayıp hoşça vakit geçirdiler. 31 Mayıs tarihinde vatandaşlarımızdan gelen yoğun istek üzerine," Hala Sultan, Köfünye, Lefkara, Vavatsinya ve Larnaka Gezisi" düzenledik. Kıbrıs'ın en büyük tekkesi olan Hala Sultan'da okunan dualar, kılınan namazlar ve dileklerle başlayan gezimiz, Köfünye Köy ziyareti, öğle yemeği ile devam etti.

SEMİNERLERİMİZ…

  • "Diyabeti Kontrol Etmek ve Diyabetten Korunmak" konusunda bilgilendirme toplantısı…

Kolan British Hospital Sponsorluğu'nda Geçitkale Belediyesi ve Kıbrıs Türk Diyabet Derneği'nin birlikte organize ettiği "Diyabeti Kontrol Etmek ve Diyabetten Korunmak" konusunda 23 Eylül, 2014 tarihinde Geçitkale Cumhuriyet Lisesi Salonu'nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kolan British Hospital'dan gelen sorumlu hemşireler tarafından vatandaşlara ücretsiz kan ölçümü yapıldı.

Diyabet Derneği Koordinatörü Caner ARCA yapmış olduğu sunumla toplantıya katılan vatandaşları diyabet konusunda bilgilendirdi. Çok verimli geçen toplantıda, birçok vatandaşımız seminere katılımdan ve faydalarından dolayı memnuniyetini belirtti.

  • "Meme Kanseri" Eğitim Semineri Yapıldı.

Tüm dünyada hızla artış gösteren kanser türlerinden meme kanserinin ekim ayı farkındalık ayı olmasından dolayı, Sağlık Bakanlığı ve Belediyelerle işbirliği içerisinde düzenlenen eğitim seminerlerinden ilki Geçitkale'de yapıldı.

"Kanserden Değil, Geç Kalmaktan Kork" sloganıyla, 13 Ekim, 2014 günü Geçitkale Cumhuriyet Lisesi Salonunda eğitim semineri düzenlendi. Eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan Uzman Filiz UZUN, "Memenin yapısı, meme kanserinin risk faktörlerini, memenin önemini ve kendi kendine meme muayenesi" anlattı. Duyarlılığın artması ve meme kanserinden korunmak için taramaların düzenli yapılması konusunda tüm kadınları uyardı.

  • "Çiftçilere Eğtim" Semineri

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin organize ettiği çiftçilerimize yönelik yapılan "Biçerdöverde dane kayıplarının önlenmesi" ile ilgili eğitim semineri Türkiye'den katılan Doç. Dr. Ahmet İNCE'nin konuşmasılya 21 Nisan, 2015 tarihinde Geçitkale'de gerçekleştirildi. Geçitkale Cumhuriyet Lisesi Salonu'nda gerçekleşen sunuma ilgi yoğundu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Teknolojileri Bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapan Doç. Dr. Ahmet İNCE, ülkemizde korkunç bir makine israfı olduğunu dile getirerek, ülkedeki tarımı yakından inceleme fırsatı bulğunu dile getirdi. Seminerde çiftçilerimize eğitim vererek, Türkiye'deki ve dünyadaki sistemden de bahsederek ruhsat ve kayıtın önemine dikkat çekti.

Şenlik ve Festivallerimiz

"I. Geçitkale Kültür ve Sanat Festivali Yapıldı."

Geçitkale Belediyesi'nin bu yıl 1'incisini düzenlediği Geçitkale Kültür ve Sanat Festivali açılışı kortej yürüyüşü ile 10 Eylül, 2014 günü başladı ve 14 Eylül tarihine kadar devam etti. 7 yıl aradan sonra yapılan festival Geçitkale ve bölge halkı arasında büyük sevinç yarattı. Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş konuşmasında, "Son yıllarda kapanma noktasına gelen festival için bu yıl yeni bir başlangıç yapıldığını belirtti. Festivalin bundan sonra layık olduğu değere kavuşmasını dileyen Öztaş, bu yılki festivale sıfır bütçeyle başladıklarını ancak bölge halkı ve esnafının desteğiyle festivalin gerçekleştirilebildiğini anlattı. Festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan belediye personeline de teşekkür etti."

"2. Nergisli Şenliği"

Belediyemize bağlı Nergisli Köyümüzde bu yıl ikincisi düzenlenen "2. Nergisli Şenliği" 10 Mayıs, 2015 tarihinde Geçitkale Belediyesi ve Nergisli Muhtarlığı'nın birlikte organizasyonu ile yapıldı. Nergislili vatandaşlarımızın kurduğu stantlarda Kıbrıs Mutfağı ve kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerinin satışı yapıldı.

"5. Çınarlı Kültür ve Sanat Festivali"

Geçitkale'nin kuzeyinde, Tatlısu Boğaz'ı yanında Beşparmakların eteğinde bulunan şirin Türk Köyü Çınarlı'da, Geçitkale Belediyesi ve Çınarlıyı Sevenler Derneği'nin birlikte organize ettiği "V. Çınarlı Kültür ve Sanat Festivali" bu yıl 12 – 14 Haziran, 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

"Geleneksel Mart 9'u Şenliği"

Belediyemizin organize ettiği "Geleneksel Mart 9'u Şenliği" bu yıl 8 Mart, 2015 Pazar günü Mersinlik Piknik Alanı'nda yapıldı. Belediye ekiplerinin günler önce çalışmalarına başlanıp ve girişin ücret alınmadığı şenlikte, adamızın her bölgesinden katılan vatandaşlarımız pikniklerini ve kurulan esnaftan alış-verişlerini yaptılar. Gün boyunca konserler, yarışmalar ve çeşitli aktivitelerle eğlenen halkımız havanın da güzel olmasıyla birlikte baharı coşku ile karşıladılar.

  • "08 Mart – Dünya Kadınlar Günü"

Belediyemiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde " Her Kadın Bir Çiçektir" sloganıyla Geçitkale ve Belediyemize bağlı köylerimizdeki kadınlarımıza çiçek dağıttı. Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ "Kadının toplumdaki yeri, önemi ve değerini sadece bir güne sığdırmakla kalmayıp, her günlerini sevgiyle yaşatmaktır" dedi.

  • Model Uçak Avrupa Şampiyonası Geçitkale'de düzenlendi

K.K.T.C Hava Sporları Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu ve 13 üç ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen "Model Uçak Avrupa Şampiyonası" yarışması 22 Mart, 2015 tarihinde Geçitkale Havaalanı'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ " Belediyemizin sponsor olduğu yarışmanın Geçitkale için mükemmel bir organizasyon olduğunu, ileriki zamanlarda bu tür organizasyonlar daha da geliştirmek için gereken girişimlerin devam edeceğini" söyledi.

İNŞA YAPIMI

  • 4 yaş grubuna oyun parkı

Geçitkale Belediyesi, Geçitkale'deki 4 yaş grubuna oyun parkı kurdu. Zorunlu eğitime başlayan çocukların gelişim çağında olmaları nedeniyle oyuna ihtiyacı olduğunu belirten Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ, "Çocuklarımız için Geçitkale Belediyesi olarak imkânlarımızı zorlayarak destek olmaya çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda en fazla bahçe düzenlemeleri, okulun boyanması veya okul içlerinde tadilat için destek isteniyordu. Yeni dönemde çocuk parkı talepleri arttı. Belediye olarak diğer desteklerimiz yanında 4 yaş grubuna uygun çocuk oyun alanları kurduk. Çocuklarımızın sağlıklı çevrede büyümelerini istiyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde desteklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

  • Belediye Pazarı

Mimar Mehmet Vahip Sokak'ta Belediyemiz himayesinde olan alan uzun yıllar çocuk parkı, araç park yeri olarak kullanılmaktaydı. Söz konusu alanın duvarları tehlike arz ettiğinden Belediye ekipleri tarafından yıkılıp, yenisi inşa edildi. Zemin alan toprak dolgu ile doldurulup, zemini düzleştirilmiştir. Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ, "Geçitkale'nin ihtiyacı olan, vatandaşlarımıza yakışır bir Pazar alanın olmayışından dolayı söz konusu alanı Belediye Pazarı olarak değerlendirerek Geçitkale ve bölge halkımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

  • Köprü Genişletme

Sütlüce Köyümüzde uzun yıllardır genişletilmeyi beklenen köprünün bir bölümünün üzeri kapatıldı. Belediye ekipleri ve Sütlüceli Hüseyin Kavaklıdere'nin özverili çalışmalarıyla genişleyen köprüye, Belediyemiz tarafından imal edilen otobüs durağı monte edildi. Ayrıca, Mallıdağ Köyümüzde de bulunan köprünün genişletilmesine başlandı. Büyük ve geniş araçların geçmekte zorlandığı köprünün genişletilmesiyle birlikte çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız yolu daha güvenli bir şekilde kullanabileceklerdir. Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ "Köylerimizdeki mevcut köprülerin darlığından kaynaklanan sorunlar ve şikayetler üzerine, imkanlarımız doğrultusunda elimizden geleni yapmaya çalıştığımızı ve bu konuda Sütlüce Köyümüzdeki köprü genişletme inşaatında kalıp işlerini herhangi bir ücret almadan yapan Hüseyin KAVAKLIDERE'ye teşekkürlerini" iletti.

YAMA VE ASFALTLAMA İŞLERİ

2009 yılında Geçitkale Kasabası'nın asbest su borularının değişiminden sonra, Kasaba içi yollarının büyük bölümünde, kazılan yerlerde çökme ve bozulmalarla birlikte çukurlar oluşmuştur. Bu durum karşısında vatandaşlarımızın büyük sıkıntılar yaşamasına sebep olmaktaydı. Geçmiş yönetimin bu konulara gereken hassasiyeti göstermemsinden dolayı vatandaşların yoğun şikâyetleri ile karşılaşıldı. Maddi sıkıntılara rağmen asfaltlama için gerekli kaynak yaratılıp 80 ton civarında asfalt yamalama çalışmalarında kullanıldı. Yine geçmiş dönemde TC finansmanı ile su ishale hattı yenilenen Sütlüce'de kesilen asfaltların yerine asfalt dökülmemiş ve köy içi yollarının kazılan yerlere asfalt yenilemesi yapılması gerekirken, toprakla doldurulmuştu. Köy içi yollarının bu durumu köylüler için büyük sıkıntılar yaratmaktaydı. Ayrıca Çamlıca ve Mallıdağ Köylerimizin iç yollarında zaman aşımında meydana gelen çukurlar kapatılıp, üzerleri (yama) asfalt ile dolduruldu.

ARAÇ FİLOMUZ

Araçlarımıza Bakım ve Onarım

Belediyemize ait ve zaman aşımında yıpranan ve/veya kullanılmaz hale gelen birçok aracımızın yeniden faaliyete geçebilmesi için bakım ve onarımı yapıldı. Geçitkale ve altı köyümüze hizmet veren araçlarımız için yapılan bakım ve onarım sayesinde hizmetlerimiz daha verimli ve hızlı hale getirilmiştir.

Yeni Araç Alımı

Belediyemizin araç filosuna yeni araçlar eklendi.

Belediyemizin Geçitkale ve bölgesindeki peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere ISUZU ELF TİPPER marka çift kabin araç, (küçük) traktör ve çapa makinesi alındı.

Hibe Araçlarımız

  • Essential Im – Ex Ltd. Direktörü Sn. Esen KADI CÜNEYT'in babası merhum Ersay KADI anısına, Belediyemizin İkinci Bahar Kulübü'nün yaşlılara verilecek hizmetler için bir adet Suzuki Alto marka araba bağışı yapılarak, araç filomuz genişletildi.

  • Belediyemizin, paylaşımlı hizmet modeli göz önünde bulundurularak Yeniboğaziçi Belediyesi'ne geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu talep üzerine Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Kâtip DEMİR'in büyük desteği ile Belediyemize DENNIS Model Çöp Aracı hibe desteği yapmıştır. 25/06/2015 tarihinde Geçitkale Belediye binasında düzenlenen teslim töreni ile araç teslim alındı. Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ "Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Kâtip DEMİR'e ve Meclis üyelerine teşekkürlerini sunarak, yapmış olduğu hibe sayesinde, Geçitkale ve Belediyemize bağlı altı köylerimize daha iyi hizmet verebilmek için aracı en kısa zamanda hizmete koyacağını ve araç filomuzun gün geçtikçe artarak hizmetlerin daha hızlı ve verimli olması konusunda mutluluğunu" ifade etti.

TEMİZLİK

  • Su Depoları Temizlendi

Geçitkale Belediyesi yıllardır yapılmaya temizlik bünyesinde barındırdığı su depolarını dezenfekte ederek depolardaki suların daha sağlıklı olmasını sağladı.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ'tan alınan bilgilere göre "Depoların bakım ve temizliğinin en son 2006 yılında yapıldığını, 2006 yılından bu yana herhangi bir temizlik ve dezenfekte işleminin yapılmamasına dikkat çeken Öztaş, sağlılığımız için hayati önem taşıyan su depolarının dezenfeksiyonun en önemli sebebi; bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olan mikroorganizmaları yok etmek, su depolarında uzun bir süre bekletilen şebeke suyunda bulunan klor aktivitesini yitirmekte ve depolar mikroorganizmalar için elverişli ortam haline gelmektedir. Su depolarının uzun süre temizlik ve dezenfektesinin yapılmaması sonucunda meydana gelen çamurlaşma, dökülme, paslanma, suda renk ve bakteri oluşumu kullanabilirlik özelliğini yok ediyor. Suyun sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde vatandaşa ulaşması için bu tür temizliklerin belirli periyotlarla yapılacağını belirtti."

  • Kabristanlıklar Temizlendi

Geçitkale ve Belediyemize bağlı altı köyümüzde (Çınarlı, Mallıdağ, Yamaçköy, Sütlüce, Nergisli, Çamlıca) bulunan kabristanlıklarda geniş kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirildi. Suyu dahi olmayan bazı kabristanlıklara su götürüldü. Belediyemizin temizlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde başta yabani otların kesimi olmak üzere, kurumuş ağaç dalları budanarak, çevre temizliği ve düzenlemesi yapıldı.

  • Okullar Temizlendi

Geçitkale Belediyesi, Temizlik Şubesi ekipleri tarafından, Geçitkale'de bulunan okullar ve 4 yaş öncesi eğitim merkezi, 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesinde temizlenerek yeni döneme hazır hale getirildi. Geçitkale Belediyesi'nin temizlik çalışması çerçevesinde, öğrencilerin uygun ortamlarda eğitim yapması için ağaçlar budandı, otlar temizlendi ve öğrenciler için sakınca yaratabilecek yabancı maddeler toplandı.

"Çocuklarımız yeni döneme temiz ortamda başladı."

Okullarda çok yoğun temizlik çalışması yapıldığını ifade eden Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ, çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almasını sağlayacak çalışmanın tamamladığını belirtti. ÖZTAŞ, çocukların mutlu ve huzurlu bir ortamda eğitim almaları için belediye olarak gücümüzün yettiği kadar ne gerekiyorsa yapılmaya çalışılacağını dile getirdi.

  • Haşere İlaçlaması

Belediyemizin Temizlik Şubesi'ne bağlı ilaçlama ekibi, belediyemiz sınırları içerisinde bulunan ev ve ağıl bölgelerinde hamam böceği pire ve kene gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte yoğun artış gösteren karasinekler için Geçitkale ve bağlı altı köylerine sineklikler takıldı.

Peyzaj Çalışmalarımız

  • Ağaçlar Budandı

Geçitkale ve Bölgesindeki ağaçlara bakım ve budama yapıldı."

Geçitkale Belediye Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, "Bölgemizdeki ağaçlara yıllarca bakım ve budama yapılmamış ve bazı bölgelerdeki ağaçların görüş mesafesini engellediğinden böyle bir çalışmayı başlattıkları" belirtildi. Yapılan bakım ve budama işlemleri ile elektrik ve iletişim hatlarının ağaç dallarından kaynaklı tehlike oluşturması önleniyor. Görüşü engelleyen yerlerdeki budama işlemleri oluşabilecek kaza riskini en aza indirmiş olurken bir taraftan da yollar üzerine eğilmiş dallarda bu arada göz estetiğine uygun bir şekilde budanarak Geçitkale'nin ve bölge köylerinin genel görüntüsü daha güzel hale getiriliyor.

  • Çiçek Dikimi

Geçitkale'yi daha yeşil ve daha yaşanabilir bir yerleşim yeri haline getirmeye çalışan Geçitkale Belediyesi, Atatürk Büstü'nde bulunan boş alana 1000 adet dildamak çiçek dikimi yapıldı. Geçitkale'nin sahip olduğu doğal güzellikleri ortaya çıkarmak, kasabaya oldukça güzel ve modern bir silüet kazandırmak amacıyla çiçek dikimi yapıldığını ifade eden Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ; "Göreve geldiğim günden beri meydanlara, Atatürk Büstü'ne, refüjlere farklı farklı çiçekler dikerek Geçitkale'ye yeni bir çehre kazandırmak arzusundaydım. Atatürk Büstü'nde çiçek dikimi yaparak kasabamızda yeşil dokuyu artırmak, kasabanın daha rahat nefes almasını sağlamak istiyoruz. Şehitler Anıtı, Atatürk Büstü, Orta refüjlerimiz ve kavşaklarımız kasabamızın vitrinleri, görünen yüzleridir. Biz de kasabamızın ihtiyacı olan bütün orta refüjlerinde ve kavşaklarında bu çalışmaları yapıyoruz. Hedefimiz Belediye Bütçesine dokunmadan, yardımsever vatandaş ve esnafımızla 20.000 çiçek fidanı ile Geçitkale ve bölgesini çiçek bahçesi haline getirmektir" dedi.

Su İyileştirme Çalışmaları

Sıcak yaz aylarının gelmesiyle büyük bir su sıkıntısı yaşayan Geçitkale ve Bölge Halkı'nın su sorununu çözmek için bir takım çalışmalarda bulunduk. Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ "Su Dairesi ve Geçitkale Belediyesi Su İşleri Ekibi ile Tirmen Hattından gelen suyun daha hızlı ve verimli akabilmesi için Geçitkale, Çamlıca, Sütlüce Köyleri'nin şebeke hatlarının uygun olduğu yerlerine havalandırma takıldığını Geçitkale ve Nergisli Köylerimizde bozuk olan su vanalarının bir kısmının değiştirilip yerine yenileri takıldığını, Çamlıca Kabristanlığı'ndaki patlak su borusu değiştirilip, şebeke hattından 100 metre boru döşenerek su bağlantısı yapıldı" dedi. Ayrıca Yamaçköy Kabristanlığı'nda bugüne kadar hiç su bağlantısı olmadığı ve vatandaşlarımızın kendi imkânları ile su sorununu çözmeye çalıştığını belirten ÖZTAŞ, "Yamaçköy Kabristanlığı'na şebeke suyundan 300 metrelik boru bağlayarak ve su deposu takarak sorunun giderildiğini, Mersinlik Piknik Alanı'ndaki pınarların temizlenip, akarsu yatağından piknik alanına 1000 metrelik borular döşeyerek suyun alana akmasını sağladıklarını" belirtti. Bunun yanında "Göreve geldiğimde 8 günde 1 gelen Geçitkale'nin suyunun şu an 3 günde bire indirildiğini ve yeterli suyu halkımıza sağladığımızı" belirtti. Geçitkale ve köylerinde şu an itibariyle su sıkıntısının minimum düzeyde olduğunu, kalan küçük sıkıntılarında kısa sürede aşılacağını belirten ÖZTAŞ, Amacımız, bu kurak geçen yıllarda halkımıza su sıkıntısı yaşatmamak olduğunu " söyledi. Ayrıca Nergisli su ishale hattı projesinin hazır olduğunu ve bunun için gerekli maddi kaynağında onaylandığını belirten Başkan, Devletten çıkacak onayla Nergisli su ishale hattını da yenileyeceklerini sözlerine ekledi. Vatandaşlarımızdan suyu idareli kullanmalarını, bu konuda gereken hassasiyeti de halkımızın göstermesi gerektiğini söyledi.

Sokak Hayvanlarına Suluk

Geçitkale Belediyesi yaz ayının kavurucu sıcaklıklarından dolayı sokak hayvanlarının susuz kalmaması için kasabanın belirli noktalarına otomatik suluk yerleştirdi. Bugüne kadar sokak hayvanlar için bir çalışma olmadığını belirten Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ, gerektiğinde sulukların sayısının artırılacağını, bölgede daha çok sokak ve mahalleye konulacağını kaydetti.

Havaların ısınmasıyla sokak hayvanlarının su ihtiyacının karşılanması için böyle bir proje geliştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ, "Belirlediğimiz noktalara bu sulukları yerleştiriyoruz. Otomatik çalışan sistemle sokak hayvanları haznedeki suyu içtikten sonra hazne yeniden suyla doluyor. Sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının su ihtiyacı bu şekilde karşılanacak. İnsanlara olduğu gibi hayvanlara da duyarlı olunmalı. Belediye olarak yaptığımız bu çalışmaya halkımızın da duyarlılık göstermesini, en azından yerleştirdiğimiz bu suluklara sahip çıkarak zarar vermemelerini, zarar verenlere de sorumluluk bilincini taşıyan vatandaşın yapması gerektiği şekilde davranışlar göstermelerini dilerim. Bu sorumluluğu taşıyan tüm vatandaşlara da teşekkür ediyorum." dedi.

Pınarlı'da Kuy Kazımı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ve son zamanlarda aşırı sıcakların etkisini gösterdiği şu günlerde Belediyemize bağlı Sütlüce ve Nergisli Ağıllar Bölgesi'nde bulunan hayvanlarımız ciddi şekilde susuzluk çekmeye başlamışlardı. Jeoloji Dairesi ekipleri ile birlikte yapılan çalışma sonucu, Pınarlı Köyü'ne iki adet kuy kazıldı. Kazılan kuylardan her iki bölgeye (Sütlüce – Nergisli Ağıllar Bölgesi) 3 km.'lik boru hattı döşenip, 150 tonluk su deposu (ayaklı) konulup, bölgedeki su ihtiyacının karşılanacağı amaçlanmıştır.

Geçitkale Belediyesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

Geçitkale Belediyesi, sosyal sorumluluk gereği ülkedeki kan ihtiyacının karşılanması amacıyla cumartesi günü belediye binasında kan bağışı kampanyası düzenledi. Kan Bankası'nda yaşanan kan sıkıntısının giderilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte belediye çalışanları, Geçitkale ve bölge halkı kan bağışında bulunurken, bu konuda toplumsal duyarlılığının artırılması gerekliliğine de dikkat çekildi. Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ'ın yaptığı açıklamaya göre vatandaşlar ve bölge halkı ile gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasının hayati önem taşıdığını söyledi. "Kan bağışı konusunda toplum duyarlılığı maalesef istenildiği ve ihtiyaç duyulduğu düzeyde değildir." diyen ÖZTAŞ, yeterince kan bağışı yapılamadığından, acil kan ihtiyacı durumunda ciddi sıkıntılar ve hayati tehlikeler meydana geldiğini, her üç haftada bir kan alması gereken thalassaemia hastalarının da kan bağışlarının yetersiz olmasından kaynaklı sıkıntılar yaşadığını belirtti. Herkese sağlıklı bir ömür dileyen ÖZTAŞ, hepimizin bir gün kan takviyesine ihtiyacı olabileceğini, bu yönde çevremizdeki insanları bilgilendirilmeli ve kan bağışında bulunmaları için teşvik etmemiz gerektiğini söyledi. Bir ünite kanın bir can olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydeden ÖZTAŞ, kan bağışı kampanyası yapmaktan ve ülke sağlığına katkıda bulunmaktan son derece mutluluk duyduğunu, etkinliğe katılan çalışanlarına sosyal sorumluluklarından dolayı teşekkür etti.

PROTOKOLLERİMİZ

"İncirli Mağara ve Anıt Çınar Ağacı"

Çınarlı Köyü'nde 1995 yılında yapılan çalışmalarla turizme kazandırılan İncirli Mağarası'nın ve WC ünitelerinin işletmesi ile ilgili olarak Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı ile Belediyemiz arasında bir yıllık protokol imzalanmıştır.

"Mersinlik Piknik Alanı"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Orman Dairesi Müdürlüğü'nün tasarrufunda bulunan Mersinlik Piknik Alanı'nın bakımı ve temizliği için Belediyemiz arasında beş yıllığına protokol imzalanmıştır.

"Toplu İş Sözleşmesi"

Dev-İş'e bağlı Devrimci Genel-İş Sendikası ile Geçitkale Belediyesi arasında

01 Eylül, 2014 – 31 Aralık, 2015 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. 43 Belediye çalışanını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi ile maaşları ve sosyal hakları yeniden düzenlenerek, çalışanların alım gücü korundu. Geçitkale Belediyesi'nde düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ, "Çalışanlarının daha huzurlu ve güvenli çalışmasını sağlamak için, Belediyenin bütçe imkânları dâhilinde en iyi Toplu İş Sözleşmesi'ni yapmaya çalıştık. Emeğe, sendikaya ve çalışanlarıma karşı duyduğum saygıdan dolayı, bu Toplu İş Sözleşmesi ile çalışanlarımızı biraz olsun ekonomik anlamda rahatlatmayı hedefledik. Belediyenin içinde bulunduğu sorunlara da değinen Başkan ÖZTAŞ, kırsal kesim Belediyelerinin yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerilerine de vurgu yaptı. Üç ay önce göreve başladığını kaydeden ÖZTAŞ, Belediyeyi borçlu devraldığını ve çalışanların Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının yapılmadığını ve bu yatırımların bir an önce yapılabilmesi öncelikli hedefleri arasında olduğunu" söyledi. Devrimci Genel-İş Başkanı Hasan FELEK de yaptığı konuşmada "Bütün olumsuz ekonomik koşullara rağmen, çalışanların haklarının ilerletildiğini ve Geçitkale Belediyesi'nde verimli, huzurlu bir çalışma ortamı oluşmasını diledi. Emeği geçen herkese teşekkür etti.

Genel-İş Başkanı Hasan Felek ülkemizdeki belediyelerin özellikle de kırsal kesim belediyelerinin yaşadığı sorunların farkında olduklarını, bu noktada 18 belediyede yatırılmayan Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı Yatırımlarının, biran önce yatırılması için hükümetin ve Çalışma Bakanlığının acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Felek ayni zamanda Göç Yasası olarak nitelendirdikleri yasanın da sendikaların oluşturduğu "Göç Yasasına dur de İnisiyatifi" çatısı altında, mücadelelerini sürdüreceklerini ve Göç Yasasının iptal edilmesi ve uygulanmaması için her türlü eyleme başvuracaklarını kaydetti.

"Yaşlı Bakım Evi"

Bakanlar Kurulu kararı ile Belediyemize "Gündüz Yaşlı Bakım Evi" olarak kullanılması için bina verilmiştir. Söz konusu binanın faaliyete geçebilmesi için gerekli çalışmalar en kısa zamanda tamamlanacaktır.

Ziyaret ve Ziyaretçilerimiz

Ziyaretçiler

  • Polonya Kosakowa Belediyesi Eğitim Sorumlusu, Solidarty Sendikası Eğitim Sektörü Gdynia Bölgesi Başkanı ve Başkan Yardımcısı, Kosakowo İlkokul Müdürü ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Üyeleri'nin Belediyemize ziyareti.

  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası nedeni ile Bölgemizde bulunan Geçitkale İlkokulu, Dörtyol İlkokulu, (Gönendere) Şht. Salih Terzi İlkokulu, Akova ve Yıldırım İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri Belediyemizi ziyaret ettiler.

Ziyaretler

  • 25-28 Eylül, 2014 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde İNFO Fuarcılık tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı'na Belediye Başkanımız katılarak bir takım temaslarda bulundu.

  • 05 – 08 Kasım, 2014 tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Su Yönetimi" ile ilgili eğitim programına Belediye Başkanımız katıldı.

  • Belediye Başkanımız Hasan ÖZTAŞ ve beraberindeki heyet kardeş belediyemiz olan Yalova Belediyesi'nin 18 -22 Temmuz, 2015 tarihleri arasında düzenlenen etkinliklere, Yalova Belediye Başkanı'nın davetlisi olarak Yalova'ya gitti. ÖZTAŞ, ziyaretinde dünyanın dört bir yanından gelen 19 kardeş belediye ile birlikte Yalova'da bir yıl içinde tamamlanacak "Kardeş Şehirler Parkı Projesi'ne" imza koydu. Tüm kardeş belediyeleri temsil edecek birer simgenin bulunacağı Kardeş Parkında Geçitkale'nin de bir simgesi olacak.

GÜNDEM ÇALIŞMAMIZ

"2.Geçitkale Kültür ve Sanat Festivali Yeni Alanı'nda"

Geçitkale Belediyesi'nin bu yıl ikincisini organize ettiği "2. Geçitkale Kültür ve Sanat Festivali 28 Ağustos - 06 Eylül, 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kültür ve Sanat etkinlerinin ağırlıklı olacağı festivalimizde Kültür Sanat Festivali'nin adına yaraşır şekilde kültür ve sanat ağırlıklı, geçen yıla oranla daha zengin aktiviteler ve ağırlığı yerli sanatçılarımızın konserlerine yer vermeye çalıştığımız festival, bu yıl yeni yepyni alanında yapılacaktır. Geçitkale Belediye Binası yanında bulunan arazinin alt yapı çalışmaları tamamlanmış olup, çevre düzenlemesi ve elektrik işleri çalışmaları son sürat devam ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.