YENİBOĞAZİÇİ
okuma süresi: 2 dak.

Yıldırım Karpuz Festivali'nin açılışını kadınlar gerçekleştirdi

Yıldırım Karpuz Festivali'nin açılışını kadınlar gerçekleştirdi

Karpuzu ile meşhur olan Yıldırım'da bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Karpuz Festivali dün akşam kortej yürüyüşü ile başladı.

Yayın Tarihi: 01/06/14 13:13
okuma süresi: 2 dak.
Yıldırım Karpuz Festivali'nin açılışını kadınlar gerçekleştirdi
A- A A+

Açılış UBP Mağusa İlçe Başkanı Resmiye Eroğlu CANALTAY eşliğinde gerçekleştirildi. Festivale aynı zamanda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ,İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay,Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, DP-UG Gazimağusa milletvekili Fikri Ataoğlu, DR.Arif Albayrak ve Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren de katıldı.

Mağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu Yıldırım Köy Kadın Kursu Nostaljik Resim ve El İşi Sergisi'nın açılışını yaptı.
Festivalde açılış konuşmasını yapan Yıldırım Kadınlar Birliği Başkanı Şengün Tosunoğlu " Dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu festivalin amacının köyümüzün gelir kaynağı olan karpuzu tanıtmaktır '' dedi.

Ardından kısa bir konuşma yapan Resmiye Eroğlu CANALTAY "festivalin bulunduğu yere katık sağlaması olduğunu ve yıldırım karpuzunun da dünyaya tanıtılması gerektiğine bu vesile ile derneğe teşekkür etti.

Son olarak konuşma yapan Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğulu "her bölgenin farklı bir kültürü vardır, önemli olan bunları birleştirmek ve kıbrıs adası içerisinde bir bütün haline getirebilmektir'' dedi.

"Kabak aşısı" değil, "çekirdek" karpuzun güzelliğine ve lezzetine dikkat çekilen festivalde, konuklara karpuz- hellim- çörek ikramında bulunuldu, karpuz macunu satıldı. Birbirinden güzel Folklör gösterileri gerçekleştirildi. Yerli sanatçılarmızdan Grup Next'in sahne almasıyla festivalin ilk gecesi sona erdi. Bu akşam ki etkinlikler de ise kango jump gösterisi, en büyük karpuz yarışması finali, çocuklar arası karpuz yeme yarışması ve Ebru Aydın konseri yer alacaktır.

M H A

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.