DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

"70 bin fidan" için imzalar atıldı

"70 bin fidan" için imzalar atıldı

Kuzey Kıbrıs Turkcell bu yıl dikeceği fidanlarla 15'inci senesinde 70 bin rakamına ulaşmayı hedeflerken, Orman Dairesi ile de bir işbirliği protokolü imzaladı.

Yayın Tarihi: 06/03/14 17:06
okuma süresi: 3 dak.
"70 bin fidan" için imzalar atıldı
A- A A+

Bu yıl Taşkent'e yeni bir ormanlık alan kazandıracak Kuzey Kıbrıs Turkcell, 11 Mart Salı günü saat 10.30'da Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı'nın da katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenleyecek.

Orman Dairesi'nde protokol

"Orman Haftası" etkinlikleri çerçevesinde bu yıl Taşkent'te yapılacak fidan şöleni için işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole, Kuzey Kıbrıs Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlkan Bülbül ile Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu imza koydu.

'İşbirliğimiz sürecek'

Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Turkcell'le uzun yıllardır işbirliği içerisinde olduklarını söyleyerek, özel sektörden böyle bir destek görmenin sevindirici olduğunu belirtti.

"Kuzey Kıbrıs Turkcell'le işbirliğimiz sadece fidan dikimi ile sınırlı kalmıyor" diyen Karzaoğlu, orman alanlarının korunması ve 'yangın takibi' için teknolojik destek sağlanması yönünde de çalışmaları olduğunu anlattı.

Karzaoğlu, özel sektör ve devlet işbirliği her zaman ülkenin yarına olduğunu sözlerine ekledi.

'Tüm halkımız davetlidir'

Kuzey Kıbrıs Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlkan Bülbül ise yaptığı açıklamada, çevre konusunun odak alanlarının başında geldiğini belirterek, "Sosyal sorumluluk anlayışı ile 15 yıldır her sene fidan dikimi yapıyoruz. Hedefimiz bu yıl sonunda 70 bin fidana ulaşmaktır" dedi.

Orman Dairesi ile yaptıkları işbirliğinden son derece mutlu olduklarını belirten İlkan Bülbül, "Bu işbirliğimiz hem ülkemizin ağaçlandırılmasına katkı sağlamak, hem de teknoloji ve insan kaynaklarımızı paylaşmak anlamında sürecektir. Ülkenin en çok fidan dikimi yapan özel şirketi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanımızın da katılımıyla 11 Mart Salı günü saat 10.30'da Taşkent'te yapacağımız fidan dikimine tüm halkımızı da davet etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İlkan Bülbül, bu yılki fidan etkinliğini, Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesiyle birlikte, çocukların da bilinçlendirilmesi için Arabahmet ve Dikmen ilkokulundan öğrencilerle birlikte yapacaklarını belirtti, "Ayrıca aynı bölgede yer alan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği'nin çevre kolundaki genç arkadaşları da aramızda görmekten mutlu olacağız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.