DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

Yeşil Barış Hareketi: "Çevre politikamızı netleştirmeliyiz"

Yeşil Barış Hareketi: "Çevre politikamızı netleştirmeliyiz"

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle bildiri yayımladı. Tam metin şöyle:

Yayın Tarihi: 21/03/14 11:27
okuma süresi: 3 dak.
Yeşil Barış Hareketi: "Çevre politikamızı netleştirmeliyiz"
A- A A+

•Ülkemizdeki ormanların toplamı, olması gerekenin dörtte biri seviyelerinde.

•Orman alanları hala daha, çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere Devlet eli ile dağıtılmaya devam ediyor.

•Karpaz'daki "KAÇAK" yapılaşmaları ortadan kaldırılmak bir yana, hızla devam etmesine hala ses çıkarılmıyor.

•Benzer "YAĞMA" yapılaşmalar şimdi de "Akdeniz Ormanları"na sıçradı.

•Akdeniz Ormanları'nda yağmanın "Orman Dairesi"nin resmi izni ile "Dünya Ormancılık Günü"nde açılması çok düşündürücü ve ürkütücüdür.

Bugün, 21 Mart "Dünya Ormancılık Günü". Dünyada ve ülkemizde ormansızlaşma her geçen gün artarken bu konuda ne yazık ki hala sağlıklı politikalar üretebilmiş değiliz.

Gerek dikkatsizlik, gerek umursamazlık, gerek sevgisizlik, gerekse yağmacılık yüzünden, kuraklığın da tuz biber olduğu ülkemizin ormanlarının toplamı, olması gerekenin dörtte biri seviyelerinde. En hicap duyulacak durum ise, bütün bunlara rağmen, artık her tek ağacın bile önemli olduğu yurdumuzda orman alanlarının çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere hala Devlet eli ile dağıtılmaya devam etmesi.

Orman alanı olmanın ötesinde "Koruma Alanı" olan Karpaz'daki yapılaşma ortadan kaldırılmak bir yana, hızla devam ederken, benzer "YAĞMA" yapılaşma şimdi de "Akdeniz Ormanları"na sıçramış durumda. Böyle bir yağmanın "Orman Dairesi"nin resmi izni ile "Dünya Ormancılık Günü"nde başlatılması çok düşündürücü ve ürkütücüdür. Bir koruma alanının izinlendirlimesinde "Çevre Dairesi"nin haberdar olmaması ise ortadaki ciddiyetsizliğin boyutlarını göstermektedir. Hem "Orman", hem de "Koruma Alanı" olan bu bölgelerin politikasızlığa ve beceriksizliğe kurban edilmesini kabul etmiyoruz.

Çevre Bakanlığı'nın, neyin bakanlığı olduğunun farkında olarak "sağlıklı politikalar" üretip, "samimi" ve "ciddi" bir "irade" koyarak buraları ve bütün ülke genelinde orman ve doğal alan yağmasının kökünü kazımasını bekliyoruz.

Canlı türlerinin tükenişi onlarca yıldır öngörülen oranları fazlası ile aştı. Çocuklarımızın ve bizlerin sağlığı, ortak geleceğimiz, doğal yaşamın devamı ve dünyanın ekolojik dengesi için bu olmazsa olmazdır.

Doğan SAHİR

Yeşil Barış Hareketi Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.