DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Çevre Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi arasında protokol

Çevre Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi arasında protokol

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi arasında Gazimağusa-Baykal bölgesinde bulunan orman arazisinin Belediyeye kiralanması konusunda bir protokol imzalandı.

Yayın Tarihi: 20/06/15 12:05
okuma süresi: 2 dak.
Çevre Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi arasında protokol
A- A A+

Bakan Dinçyürek, protokol imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, söz konusu yerin belediyeye tahsis edilmesi sonrası bölgede rekrasyon alanı oluşturulacağını söyledi.

Alan içerisinde yürüyüş ve bisiklet parkuru olacağını, ayrıca spor yapılabilecek mekanların yaratılacağını ifade eden Dinçyürek, çevreye yeni bir kazanım sağladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Bölgenin şu anda moloz atıkları ile kirli bir durumda olduğunu belirten Dinçyürek, Çevre dostu bir projeyle bölgeyi Gazimağusa'ya kazandıracaklarını vurguladı.

Dinçyürek: "Hedefimiz, bir ay içerisinde bu bölgede öncelikle temizlik çalışmasının yapılması daha sonra da orman rekrasyon çalışmalarına başlanmasıdır.Atıl durumda olan bir bölgenin topluma kazandırılması adına mutluyuz" dedi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasında Çevre Bakanlığı ile bir çok projede işbirliği içerisinde olduklarını anımsatarak,imzalanan protokolün de bunlaradn biri olduğunu söyledi.

Bakanlık ile teknik ve idari anlamda ortak çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Arter, Bakanlık bünyesinde atıl durumda olan şehirdeki tüm orman arazilerinin çevre dostu projelerle değerlendirebilmek adına çalışmalar yapabileceklerini belirtti.

Protokol imza töreninde Orman Dairesi Müdürü İsa Direk, Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel ve Bakanlık Hukukçusu Emine Uzun da hazır bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.