DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı, emekliye ayrıldı

Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı, emekliye ayrıldı

Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı, emekliye ayrıldı. Devletin çeşitli kademelerinde 34 yıl görev yapan Alakaravlı için bugün Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığında düzenlenen etkinlikte kendisine Bakan Hakan Dinçyürek tarafından anı plaketi takdim edildi.

Yayın Tarihi: 30/06/15 16:04
okuma süresi: 2 dak.
Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı, emekliye ayrıldı
A- A A+

Etkinlikte bir konuşma yapan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Alkaravlı'nın zor şartlarda görev yapan Jeoloji ve Maden Dairesine uzun yıllar çok önemli hizmetler verdiğini söyledi.

Alkaravlı'nın bilgi, birikim ve deneyimiyle bir çok hükümette görev aldığını ifade eden Dinçyürek, bunun yanısıra Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesinde de önemli hizmetleri olduğunu belirtti.

Bakan Dinçyürek, Alkaravlı'nın emekli olsa da bilgi ve birikiminden her zaman yararlanmak istediklerini söyleyerek kendisine vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Emekliye ayrılan Jeoloji ve Maden dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı da konuşmasında 1981 tarihinde başladığı kamu görevini noktaladığını anımsatarak, bundan sonra da katkısı olacak bütün çalışmalarda yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Dinçyürek, Aklaravlı'ya hizmeti anısına anı plaketi, eşine de çiçek takdim etti.

Alkaravlı için düzenlenen etkinliğe Müsteşar Bülent Arkın ve Bakanlığa bağlı tüm Daire Müdürlerinin yanısıra, tüm İlçe Kaymakamları, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ve DSİ KKTC Müdürü Birol Çınar da katıldı.

MUSTAFA ALKARAVLI KİMDİR?

10 Haziran 1955 yılında Lefkoşa' da Doğdu. ilk, orta ve lise öğrenimini Lefkoşa'da, Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'nde tamamlayarak 1978 yılında Maden Mühendisi olarak mezun oldu. 1981 yılında Su, Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürlüğü'nde göreve başladı. 1984 yılında Patlayıcı Maddeler Müfettiş yardımcılığına atandı. Dairenin çeşitli kademelerinde görev yaparak 2000 yılında Jeoloji ve Maden Dairesi Md. Muavini; 2001 yılında Müdür ve Patlayıcı Maddeler Müfettişliği görevlerine atanmıştır. Müdürlüğü süresince birçok projede görev alan Mustafa bey evli ve iki çocuk babasıdır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.