DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

Bal Ormanları, bölgenin kaderini değiştirecek

Bal Ormanları, bölgenin kaderini değiştirecek

Yeni Erenköy Belediye Başkanı "GAÜ Bal Ormanları Projesi"ni inceledi.

Yayın Tarihi: 11/02/16 12:55
okuma süresi: 3 dak.
Bal Ormanları, bölgenin kaderini değiştirecek
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi'nin Karpaz bölgesinde başlattığı "Bal Ormanları Projesi" bölgede hizmek veren Yerel Yönetimler'in de umudu oldu. Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı "GAÜ Bal Ormanları Projesi" uygulama alanlarında yaptığı inceleme ve bilgilendirme gezisinden çok etkilendiğini, bu projenin bölgenin kaderini değiştireceğine inandığını söyledi.

Oluşturulan su noktalarını ve ağaçlandırılacak bölgede inceleme yapan Mesut Yıkıcı, arıların yaşam sürdüğü alanlarda kovanların kapaklarını açarak incelemede bulundu. sistemin tam manasıyla devreye alındığında bölgeye sağlayacağı ekonomik ve sosyal değerle ilgili bilgi aldı.

Heyecan veren bir proje

İnceleme gezisinin ardından açıklama yapan Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, Girne Amerikan Üniversitesi'nin bölgeye katacağı ekonomik değerle birlikte ,doğayı kirletmeyecek ve kurulacak model ormanla büyük bir değer katacak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.

"GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar'ın bölgeye kattığı yatırımın öneminin farkındayız bunu öncelikle söylemek istiyorum, biz de bu yatırım konusunda üzerimize düşeni yapacak ve belediye olarak gereken desteği vereceğiz" diye konuşan Yıkıcı, GAÜ ailesine teşekkürlerini iletti, belediye olarak tüm imkanlarıyla projeye destek vermek istediklerini anlatırken yeni yatırımlarıda beklediklerini ifade etti..

MEHMET OSMANLILAR

"GAÜ Bal Ormanları Proje Koordinatörü Mehmet Osmanlılar yaptığı konuşmada Yeni Erenköy Belediye Başkanı Yıkıcı'ya teşekkür ederek ağaçlandırmanın önemi ve bunun nasıl yapılabileceği konusunda bilgiler aktardı.

Ağaçlandırmada yerel türlerin önemli olduğunu, bölge halkına faydası bulunduğunu anlatan Osmanlılar ,su noktalarının oluşturulmasına devam edilmesi, yağmurla denize akan suların setlenmesi ile yeraltı sularının beslenmesi ve böylece arı ile bölge canlılarının su ihtiyacının sağlanmış olacağını belirtti.

Üniversite olarak bölge halkına herzaman destek vermeye devam edeceklerini de belirten Osmanlılar; "Belediyemizin desteği ve ilgisi için teşekkür ediyor ve işbirliğimizin artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.