DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Dayanışma: "Kar hırsı doğayı yok ediyor"

Dayanışma: "Kar hırsı doğayı yok ediyor"

Dayanışma aktivistleri Taş Ocakları Vakfı yetkilileriyle görüştü. Görüşmede, taş ocaklarının rehabilitasyonu üzerine durularak, planlı ve denetimli bir taş ocakçılığı uygulaması gerekliliği vurgulandı.

Yayın Tarihi: 01/07/16 12:51
okuma süresi: 2 dak.
Dayanışma: "Kar hırsı doğayı yok ediyor"
A- A A+
Dayanışma aktivistleri taş ocaklarında yaşanan sorunlarla ve ihlallerle ilgili fikir alışverişi yapmak ve sıkıntılara çözüm önerileri aramak için gerçekleştirdiği ziyaretlere devam ediyor.

Bu amaçla Taş Ocakları Vakfı'na (TAŞOVA) ziyaret gerçekleştiren Dayanışma aktivistleri, Taş Ocakları'ndaki sorunları ve sıkıntıları vakfın yetkili isimlerinden dinledi.

Görüşmede TAŞOVA Başkanı Bektaş Göze ile TAŞOVA Genel Sekreteri, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Halil Erdim hazır bulundu.

TAŞOVA ile Dayanışma arasındaki toplantıda taş ocaklarının gerek ekoloji, gerek insan sağlığı, gerekse bünyesinde çalışan işçiler için risk ve tehlike arz etmesinin nedeninin taş ocaklarının varlığından değil, taş ocakçılığının denetimsiz, plansız ve aşırı kar hırsı güdüsüyle yapılıyor olmasından kaynaklı olduğunun altı çizildi.

Taş ocaklarının rehabilitasyonun çok önemli olduğunun vurgulandığı toplantıda, bunun için ciddi efor sarf edilmesi gerekliliği konuşularak, planlı ve denetimli bir taş ocakçılığı uygulaması olması gerekliliği vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.