KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 2 dak.

Karbonatın güzelliğe faydaları...

Karbonatın güzelliğe faydaları...

Günlük hayatta, mutfakta, evde birçok kullanım alanı olan karbonatın güzelliğe faydaları da bir o kadar fazla.

Yayın Tarihi: 03/06/15 17:31
okuma süresi: 2 dak.
Karbonatın güzelliğe faydaları...
A- A A+
Akneyle savaşma
Karbonat, akne problemlerinde etkin olarak kullanılabilir. Macun şekline getirdiğiniz karbonatı akne olan bölgeye sürebilirsiniz.

Dişleri beyazlatma
Peroksitle birleştiğinde dişleri beyazlatır. Fakat sürekli kullanmak da diş minesi zarar verebileceğinden haftada bir kez kullanılabilir.

Nefes tazeleyici
Bir bardak suya bir çay kaşığı karbonat ekleyin ve ağzınızı bununla çalkalayın. Sonra ağzınızı yıkayın ve nefesiniz tazelenmiş olacaktır.

Cilt yumuşatıcı
Suyla yaptığınız aynı karışımı vücudunuzda kuru olan yerlere (örneğin; eller) sürebilirsiniz. Daha sonra ellerinizi ılık suyla durulayın ve farkı hissedeceksiniz.

Saç berraklaştırıcı
Kullandığımız birçok şampuan istenmedik kimyasallar içerir. Tüm bunlardan kurtulmak içinse karbonatla saçınıza masaj yapabilirsiniz. Fakat sık kullanmaktan kaçının çünkü karbonatın pH seviyesi yüksektir. Ayda bir kez kullanmak gözle görülür etki yaratır.

Vücut yumuşatıcı
Bir dahaki banyonuza küçük bir bardak karbonat ekleyin. Bu karbonat, asitleri nötralize edip cildinizdeki yağ oranını dengeler.

Tırnak temizleme
Macun şeklindeki karbonatı el ve ayak tırnaklarıza sürüp masaj yapın. Sonra durulayın. Karbonat, hem buradaki derileri yumuşatır hem de tüm kokuları gidermeye yardımcı olur.

Ter önleyici
Tercih ettiğiniz bir yağı birkaç damla şeklinde 4 yemek kaşığı karbonatın içine dökün ve karıştırın. Bu karışımı koltuk altlarınıza sürün. Deodorant etkisi birkaç saat boyunca devam edecektir.

Peeling
Ünlü oyuncu Emma Stone gibi siz de karbonatı her gün yüz yıkama rutininize dahil edebilirsiniz. Yüz yıkama jelinizle karıştırıp yıkayın. Hafif soyucu özelliğiyle ölü derilerden arındıracaktır.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.