YAŞAM
okuma süresi: 6 dak.

İşte size aşkı yoğunlaştıran eğlenceli öneriler

İşte size aşkı yoğunlaştıran eğlenceli öneriler

Uzmanlar aşkın ilk günlerdeki heyecanını tükettikten sonra heyecanı geri getirmeye uğraşmak yerine, her gün küçük ve kolay şeyler yaparak aranızdaki bağı kuvvetlendirebileceğinizi söylüyorlar.

Yayın Tarihi: 14/01/16 16:16
okuma süresi: 6 dak.
İşte size aşkı yoğunlaştıran eğlenceli öneriler
A- A A+

Örneğin sevgiliniz duş alırken havlusunu kurutma makinesiyle ısıtabilir, sadece ikinizin bildiği konularda şakalaşabilir, hiç beklemediği bir anda ateşli bir temasta bulunabilir veya ona ne kadar aşık olduğunuzu çıkardığınız, küçük bir sesle belli edebilirsiniz.

Oyun oynayın...

O yıkanırken banyodan bornozunu kaçırın. Bu tip eğlenceli eylemler aranızdaki duyguları yoğunlaştırır.

Birlikte gürültü çıkarın...

Aranızda şakalaşırken onu halının üstüne çekip güreşmeye başlayın. Üstüne çıkın, küçük küçük ısırın, gıdıklayın ve her yerini öpücüklere boğun. Stony Brook Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, adrenalini artıracak hareketlerin aşkın gücünü de artırdığını gösteriyor.

Bakışını yakalayın...

Bunu kalabalık bir ortamda yapın ve sonrasında ona gülümseyin ya da göz kırpın. Bu bir anlık olay, her ne kadar yalnız olmasanız da, sizi birbirinize yakınlaştıracaktır.

Güzel haberleri şatafatlı bir şekilde kutlayın...

Ona sarılın, köpüklü bir şampanya açın ve yeni bir müşteri kazanmasının veya aylardır hazırlandığı sınavı geçmesinin ayrıntılarını anlatmasını isteyin. Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, en mutlu çiftlerin birbirlerine destek olmakla kalmayıp ikisinden birinin başına güzel bir şey geldiğinde gerçek bir ilgi ve heyecanla dinlediklerini gösteriyor.

Ona meydan okuyun...

Arabaya veya asansöre kadar yapacağınız yarış sizi yakınlaştırır. Stony Brook Üniversitesi'nin bir araştırmasına göre, uyarıcı durumlar çiftlerin birbirlerine daha fazla tutkuyla aşık olmasını sağlıyor.

Kendisini herhangi bir sebepten dolayı kötü hissettiğinde...

Ona en hoşlandığı şeyi yapın. Hiç beklemediği bir anda ona masaj yapmaya başladığınızda "İyi misin?" ya da "Sorun ne aşkım?" gibi kimi zaman yorucu olabilecek soruları sormanıza bile gerek kalmayabilir. Ama dokunuşunuzla onu ne kadar rahatlatmak istediğinizi anlayacağından emin olabilirsiniz.

Ona gerçekten teşekkür edin...

Eğer yatak odanızı boyarsa, bir teşekkür olarak en sevdiği yiyeceklerden oluşan bir atıştırma tabağı hazırlayabilirsiniz.

Kavgada tansiyonu düşürün...

Kişilik ve Sosyal Psikoloji Dergisi'nde yayımlanan bir araştırma, tartışmanın en ateşli anında ona takma adıyla seslenmenin iki tarafı da sakinleştirdiğini gösteriyor. "Bebeğim, seninle tartışmaktan hiç hoşlanmıyorum" gibi şeyler söyleyebilirsiniz. Şunu unutmayın ki, tansiyonu düşürmeyi becerebilen çiftler, bir anlaşmazlığı çabucak çözüp kısa sürede barışabiliyor.

"Eğer?" oyunu oynayın...

Sırayla birbirinize şöyle sorular sorun: "Milli Piyango'dan 10 milyon lira kazansan ne yapardın?" veya "Sadece beş günün kaldığını öğrensen ne yapmak isterdin?"

Her fırsatta...

Onun ne kadar muhteşem bir erkek olduğunu dile getirin. Gün ortasında ona 'Muhteşem bir sevgilisin çünkü kahvemi nasıl içmekten hoşlandığımı biliyorsun' yazan bir e-posta yollayın. Washington Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, hisleri yazıya dökmenin ilişkiyi olumlu yönde etkilediğini ortaya çıkarmış.

Boynuna masaj yapın...

Onunla yan yana yürürken boynuna dokunarak o bölgeye küçük küçük masajlar yapın. Bu, hem aranızda hızlı bir yakınlık kurar hem de ona ne kadar şanslı bir erkek olduğunu düşündürür.

Parlaması için ona fırsatlar sunun...

Her hafta arkadaşlarıyla düzenledikleri halı saha maçlarından birine siz de gidin. Orta sahada ne kadar başarılı olduğunu gördükten sonra bir hafta sonu futbol topunu da alarak pikniğe gidin. Ona birkaç pas atarak hünerlerini size sergilemesine ve başarısıyla böbürlenmesine izin verin. Eğer şarap zevki konusunda onun üstüne kimseyi tanımıyorsanız, doğum günü partiniz için içkileri onun seçmesini isteyebilirsiniz.

Hafta sonu gazetenizi elinize aldığınızda...

Ona en sevdiği eki verin.

Onu süzün...

Oturup sohbet ederken durun ve onu izleyin. Hareketlerini takip edin. Sesinin tonunu dinleyin. Onun hakkında sevdiğiniz şeyleri içinizden saydığınızı bilmesine gerek yok. Ayakkabılarını bağlama şekli size komik geliyor veya bir şey hoşuna gittiğinde ağzının kenarı hafifçe yukarı doğru çıkıyor ve siz buna bayılıyor olabilirsiniz. Onu mutlu ve sevgi dolu bir şekilde izlemeniz ne kadar sevildiğini hissettirecektir. Siz bazı şeyleri dile getirmeseniz bile, o sizi anlayacaktır.

Komik bir fıkra öğrenin...

Gündüz ondan ayrı olduğunuzda akşam için bir hazırlık yapın ve komik bir fıkra öğrenin. Benzer espri anlayışına sahip çiftler, ilişkilerinde çok daha fazla tatmin duygusu yaşıyorlar.

Evini toplayın...

Biz ne kadar ev işi yapmaktan hoşlanmıyorsak, erkekler de bundan o kadar nefret ediyorlar. Bu konuda onun üstüne gitmeden evini temizleyin. Artık kokmaya başlayan çöpünü atın, evin dört bir köşesine yayılmış boş içki şişelerini toplayın, çoraplarının çiftlerini bulun ve buzdolabındaki zamanı geçmiş yiyecekleri atın. Kolombiya Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, başına kakmadan ona yardım eli uzatmanızın moralini yükseltip size olan hislerinin yoğunluğunu artıracağını gösteriyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.