YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Petra Antik Kenti'nde yeni yapı bulundu

Petra Antik Kenti'nde yeni yapı bulundu

Ürdün'de bulunan Petra Antik Kenti'nde çekilen uydu görüntüleri ve insansız hava aracı fotoğrafları sayesinde, daha önce hiç bilinmeyen devasa büyüklükte yeni bir yapı keşfedildi.

Yayın Tarihi: 13/06/16 15:11
okuma süresi: 2 dak.
Petra Antik Kenti'nde yeni yapı bulundu
A- A A+
Arkeologlar, Ürdün'ün güneyindeki Petra Dünya Miras Alanı'ndaki kumların altına gömülü büyük bir yapı keşfetti.

"American Schools of Oriental Research" dergisinde yayımlanan çalışmada, arkeologların, yüksek çözünürlüklü uydu görüntülerini ve insansız hava aracı fotoğraflarını kullanarak ve yüzey araştırmaları yaparak Petra Antik Kenti'nin kumlarına saklı dev yapıyı bulduğu bildirildi.

ANTİK ALANDAKİ BAŞKA BİR YAPIYA BENZEMİYOR

Çalışmayı yürüten, Birmingham Üniversitesinden arkeolog Sarah Parcak ve Amerikan Denizaşırı Araştırma Merkezleri Konseyi Müdürü Christopher Tuttle, anıtın, antik alandaki başka bir yapıya benzemediğini belirtti.

Anıtın geniş platformunun yaklaşık bir olimpik yüzme havuzu uzunluğunda ve havuzun iki katı genişliğinde olduğunu belirten arkeologlar, yapının tören alanı olarak kullanılmış olabileceğini söyledi.

Gizemli yapı 245 metrekarelik bir platformdan oluşuyor.

Petra Antik Kenti'nin merkezinin 800 metre güneyinde yer alan yapı henüz ortaya çıkarılmamış olsa da yüzey çalışmalarında bulunan çömlekler, platformun M.Ö. ikinci yüzyılın ortalarında inşa edilmiş olabileceğini gösterdi.

Yapının, Petra'daki manastırdan sonra alandaki en büyük platformlu alan olabileceği kaydedildi.

Uydudan alınan fotoğraflarda, 245 metrekarelik platformdan oluşan yapının içinde yer alan küçük platformun bir yanında geniş bir merdiven diğer yanında merdivene açılan sütun dizisi görülüyor.

Kaynak: Onedio/AA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.