İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı personeli kan verdi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı personeli kan verdi

Ülkenin kan ihtiyacının karşılanmasına katkı koymak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan kan bağış kampanyası çerçevesinde, bugün Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı çalışanları kan verdi.

Yayın Tarihi: 05/03/13 12:03
okuma süresi: 3 dak.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı personeli kan verdi
A- A A+

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'ndaki kan verme etkinliğine Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu ile Thalassemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu da katıldı. Kampanyaya Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner de kan vererek katkı koydu.

SANER

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, kan verdikten sonra yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'na düzenlediği kan bağış kampanyasından dolayı teşekkür etti.

Kan bağışının thalasseamia hastaları için hayati olduğunu vurgulayan Saner, "Kan vereceğiz ki hastalarımızı yaşatalım" dedi.

Saner, kan bağışı için Bakanlık ve bağlı daire personelinin gösterdiği ilgiliden dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

HASİPOĞLU

Sağlık Bakanı Ertoğrul Hasipoğlu, kan bağış kampanyasında amaçlarının hem kan ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olmak hem de halkı kan bağışı konusunda duyarlı kılmak olduğunu ifade etti.

Kan vermenin herhangi bir sağlık sorunu yaratmadığını aksine kan hücrelerinin tazelenmesine neden olduğunu ifade eden Hasipoğlu, "Kan bağışı ihtiyacı olanlara hayat vermek demektir" dedi.

Thalasseamia hastaları ile hastanelerin kana olan ihtiyacının günden güne arttığını, sadece kalp ameliyatlarında 2-3 şişe kana ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Hasipoğlu, bu yöndeki çalışmaların bakanlıklarda ve mahallelerde Salı ve Cuma günleri sürdürüleceğini ifade etti.

Hasipoğlu, "Bunu sürekli devam ettirdiğimiz takdirde kan ihtiyacımızı karşılayacağız" ifadesini kullandı.

VAROĞLU

Thalassemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu ise, thalassemia hastalarının temel ihtiyacı olan kanın bulunmasında zorluklar yaşadığına işaret etti.

"Kana çok ciddi anlamda ihtiyaç var" diyen Varoğlu, thalassemia hastalarının günlük kan ihtiyacının 20-25 ünite olduğuna, buna ek olarak ameliyatlarda da kana ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

Dernek olarak kan bağışında bulunanlara teşekkür eden Varoğlu da kan vermenin hiçbir sağlık sorunu yaratmadığının altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.