İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Dr. Asım Vehbi: "Eğitim kalitesi ile yükseköğretime yön veriyoruz"

Dr. Asım Vehbi: "Eğitim kalitesi ile yükseköğretime yön veriyoruz"

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall'de GAÜ küresel bilim ailesinden 70'in üzerinde ülkeden 200'e yakın kanaat önderinin katıldığı yükseköğretim konulu çalıştay devam ediyor.

Yayın Tarihi: 06/03/13 15:06
okuma süresi: 4 dak.
Dr. Asım Vehbi: "Eğitim kalitesi ile yükseköğretime yön veriyoruz"
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senat Kongre Merkezinde gerçekleşen çalıştayın ikinci gün açılış oturumuna Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel yanında Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadık Ülker, Doç. Dr. Zafer Ağdelen ve Doç. Dr. Olgun Çiçek de katıldı

Küresel dünyada yükseköğretimin geleceği ve yeni eğitim politikaları konulu konferans ve atölye çalışması ile devam eden çalıştayın ikinci günü GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi'nin açılış konuşması ile başlarken Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarından 70'in üzerinde ülkeden KKTC'ye gelen kanaat önderleri eğitim ve yükseköğretim konu başlıklarında bilimsel bildiriler sundular.

"En Çok Tercih Edilen Üniversite"

Açılış konuşmasında küresel kanaat önderlerine KKTC ve ülke yükseköğretim sistemi ile ilgili bilgiler veren Dr. Asım Vehbi, yükseköğretim yapıları ve küresel yükseköğretim sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

2012-2013 eğitim-öğretim döneminde KKTC genelindeki üniversiteler arasında en çok tercih edilen üniversitenin GAÜ olduğunu ifade eden Vehbi, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC genelinde 60 bin öğrenci hedefini GAÜ'de yaptığı açıklamada ortaya koyduğunu hatırlatarak GAÜ'nün öğrenci sayısını yüzde 40 arttırdığını belirtti. Öğrenci sayısı ve tercihlerindeki başarının rastlantı olmadığına dikkat çeken Vehbi, yurtdışı kampüsleri ve eğitim kalitesi ile GAÜ'nün ülke üniversiteleri arasında bilimsel çekim merkezi olduğunun altını çizdi.

Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde 74 farklı ülkeden öğrencinin eğitime devam ettiğini belirten Vehbi, yurtdışı kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD yerleşkelerinde öğrencilerin eğitimlerini kıtalararası sürdürdüğüne vurgu yaparak GAÜ'nün yükseköğretim politikalarını belirleyen önemli bir küresel aktör olduğuna dikkat çekti.

"Çalıştay Ülke Tanıtımı ve Turizmine Önemli Katkı Yapacak"

Yükseköğretim'de yeni politikaların belirlenmesi ve uygulanmasında çalıştayın önemli sonuçlar doğuracağına da değinen Vehbi, 70'in üzerinde 200'e yakın katılımcıyı KKTC'de buluşturmaktan ülke adına GAÜ küresel bilim ailesinin gurur duyduğunu ifade etti. Çalıştayın ülke tanıtımına ve turizmine bilimin evrensel gücü ile önemli katkılar yaptığının da altını çizen Vehbi, dünya genelinde KKTC'ye gelen katılımcıların çalıştay sonuçlarını bilim literatürüne kazandıracak olmasının önemine işaret ederek küresel rekabet edebilmenin ve küresel aktör olarak üretebilmenin KKTC yükseköğretimin de kalitenin daha da yükseklmesini beraberinde getireceğini vurguladı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kopmleks Senato Kongre Merkezinde süren çalıştay bilimsel sunumlar ve atölye çalışmaları ile devam etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.