İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ öğretim üyesi girişimci sorunlarını değerlendirdi

UKÜ öğretim üyesi girişimci sorunlarını değerlendirdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gözde İnal "Girişimcilik Haftası" dolayısıyla katıldığı UKÜ Kampüs programında "girişimcilik" konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 08/03/13 15:30
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ öğretim üyesi girişimci sorunlarını değerlendirdi
A- A A+

Perşembe günleri 17.00 – 19.00 saatleri arasında BRT Aile kanalında yayımlanan UKÜ Kampüs programına "Haftanın Konuğu" olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Gözde İnal, Kuzey Kıbrıs'taki girişimcilik faaliyetlerini ve bir girişimcide bulunması gereken özellikleri değerlendirdi. Girişimcilerin artmasıyla ülke ekonomisinin de giderek yükseleceğini ifade eden İnal, toplumda istihdamın artması için başarılı girişimcilere ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Girişimci birey olabilmek için kişinin özgüveninin yüksek ve azminin fazla olması gerektiğini de belirten UKÜ Öğretim Üyesi, "Başarılı bir girişimci olmak için kişinin olaylara farklı bakış açısı olması ve yenilikler getirebilmesi gerekir." diye konuştu.

Girişimci kişilerin yaşadıkları sıkıntılara da değinen Yrd. Doç. Dr. Gözde İnal, en önemli etkenlerin finansal ve tecrübe eksikliğinden kaynaklandığını kaydetti. İnal, "Finansal sıkıntıların yanında girişimcilerin sosyal çevre ve rol modelleri de önemlidir. Etrafta ne kadar çok rol model varsa o ülkede girişimciliğe istek o kadar artar. Ayrıca bilinçli girişimci olma ve bilinçli iş kurmada başarı faktörleri de başarılı olmaya yol açacaktır. İşletmelerin uzun vadeli kalabilmeleri için girişimcilik eğitimleri çok önemlidir. Son zamanlarda KKTC'de Avrupa Birliği fonları kapsamında girişimci yetiştirme programlarına destek verildi. Bizim üniversitemizde de bu iki kez yapıldı. Öğrencilere başarılı düşünebilme, risk alabilme ve iş planı konularında bilgilendirme yapıldı." dedi.

Kuzey Kıbrıs'taki girişimciler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yrd. Doç. Dr. Gözde İnal, ülke genelinde mikro işletmelerin fazla olduğunu ve bu işletmelerin son yıllarda Avrupa Birliği'nden ve Birleşmiş Milletler'den sağladıkları hibelerle kendilerini büyüttüklerini ifade etti. Bu desteklerin daha fazla olması gerektiğini söyleyen İnal sözlerine şöyle devam etti: "Kuzey Kıbrıs'ta aile işletmeleri oldukça yaygın ve eski jenerasyon yeni fikirlere pek açık değil. Bu tür işletmeleri hibelerle büyütmek ve geliştirmek gerekiyor. Tabi ki bu hibeleri de almak kolay değil. Çok iyi bir iş sunumu, iş planı olması lazım. Onları ikna etmeniz gerekiyor. İkna edebilmek için girişimcilik eğitimleri verilmesi gerekiyor. AB projesi kapsamında bu tür çalışmalar yapıldı. Bence daha fazla yapılmalı ve özel danışmanlık kurumları da bu tür eğitimleri vermeli."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.